Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 552
  • 776
  •   1
Отговори
# 300
Нямам идея какво да вземеш на билкова основа, можеш да питаш личната или направо в аптеката, но е добре преди да купиш лекарството хубаво да прочетеш в упътването дали може да се приема по време на бременност.
Много неприятна новина, дано имаш късмет и всичко се развие благополучно. Ако решиш се посъветвай и с друг лекар, относно този проблем..

# 301
Днес минах през аптеката и ми дадоха Риналержи, билково е, но като на всички лекарства в упътването пише при бременност да се консултирам с лекар. А за бебчетата понеже е много рано, винаги има вероятност поне до 3-4 месец да се изгуби едното, но ще видим, дано да оцелее. Благодаря за съветите Сиси! Simple Smile

# 302
Здравейте мили дами излезна ми резултата от второто ЧХГ -479,7 на 17.04 беше 94 !
Може ли някой да ми каже дали нараства нормално?
Предварително благодаря!

# 303
София, мисля че е супер!
Виж този калкулатор. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542

# 304
  • Sofia
Аз да попитам за нещо хомеопатично за пресипнал глас. Тъкмо се оправих от хремата и болките в гърлото а сега пресипнал глас и лека кашлица направо неиздържам   smile3511
Хомеовокс Peace

# 305
  • София
Тонзилотрен също.

# 306
Натали, прави инхалации със содена вода. Никое хомеопатично лекарство няма да е по-ефективно и безопасно.

3. Ако искаш си вземи витамини за бременни, могат да ти препоръчат в аптеката. Аз пих Биозин Мама за имунната система, но все си мисля, че най - добре лекаря ще ти каже какво да пиеш и какво не. На първо място можеш да вземеш витамин Ц и да наблягаш на плодове и зеленчуци.
Според мен няма нужда от допълнително витамин С под формата на добавка и с цел подсилване на имунната система. Особено като се има предвид, че алергията всъщност е нещо като "параноична" проява на имунната система - тя започва да реагира на вещества, които би следвало да останат незабелязани.

Иначе съм съгласна за увеличаване приема на пресни зеленчуци и плодове.

Гери_мс, посъветвай се с алерголог.

# 307
Здравейте, бременна съм в 6-7 седмица и имам няколко въпроса. 1. Имам ужасна алергия към домашен прах и всичко цъвтящо навън, а знам , че не трябва да се взимат противоалергични лекарста, ако може някой да ме посъветва за някое хомеопатично, защото не мога да спа, да ям, непрекъснато ми е запушен носа и кихам и това ме притеснява заради бебето. 2. Гони ме някаква параноя може би заради алергията, та възможно ли е да загубя бебето без да разбера, заради цялото подсмърчане и кихане? 3. Пия само утогестан и фолиева киселина, трябва ли да започна и някакви витамини? 4. Доктора ме вика на преглед чак след месец, нормално ли е? Имам чувство че ще полудея този месец дали всичко наред?

Според мен задължително се консултирай с алерголог като кажеш, че си бременна, как така ще си вземаш сама "нещо на билкова основа"? Билките не са всички съвсем безопасни. Не мисля, че личния ще ти свърши работа, търси добър алерголог!

# 308
Момичета пак съм аз понеже темата по-която искам да питам е заключена ще пиша тук.В 17г.с и не съм се записала за  фетална морфология се чудя къде? newsm78 Не намирам актуална информация за Фемина и Марков ?Цени?Гледах в гугъл за център Verde някой има ли информация за там можеш да си запишеш час онлайн ,но никъде не пише цени?!Писах в контактите но отговор няма.Другото което гледах пак е Център за Пренатална диагностика ,но идея си нямам къде. #Crazy

# 309
При Марков е 120 лв. Записва се 2 месеца по-рано, че няма часове. Може да пробваш, има и други лекари там освен него и могат евентуално да те вмъкнат. Гледам, че след месец някъде трябва да отидеш. Звънни и във Фемина. За други места нямам инфо, аз само при Марков съм ходила. Успех!

# 310
При Марков е 120 лв. Записва се 2 месеца по-рано, че няма часове. Може да пробваш, има и други лекари там освен него и могат евентуално да те вмъкнат. Гледам, че след месец някъде трябва да отидеш. Звънни и във Фемина. За други места нямам инфо, аз само при Марков съм ходила. Успех!

Благодаря много  bouquet

# 311
panteryx86, аз ти препоръчвам д-р Стратиева. Ходих при нея и съм много доволна. Сертифицирана е. http://zarodish.com/Team.asp

# 312
Моите две ФМ бяха при Стратиева, аз също останах много доволна. Прегледът е към 40 мин. Обеснява подробно всичко дава снимки и диск. Две съботи идва в Селена Пловдив, а през другото време май работи в Света Петка София.

# 313
Момичета, кажете как се справяте с киселините?

# 314
Момичета, кажете как се справяте с киселините?

Ами лекарство.....Талцид е позволен. Аз не съм привърженик по принцип, но понякога само той помага.

Содата, газираната вода и пр. подтискат киселините за кратко, след което се връщат с пълна сила.
Иначе без храни, които предизвикват киселини, понякога полулегналото положение спасява, някой тук беше писал за краставица преди лягане, но не съм го пробвала.....Пък в крайна сметка хубавото е, че няма да е вечно така, ако това изобщо е успокоение...

Общи условия

Активация на акаунт