Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 519
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
Здравей!Аз съм в средата на 7 месец,от самото начало ми се гади много и повръщам.Пила съм Емил,имаше ефект в началото,после не.Опитай с кисело мляко или плод,дано гаденето ти размине малко.При всяка жена е различно.

# 346
Момичета изтрайва се не се притеснявайте ще издържите още някой месец, все пак майки ще ставате. Аз имах киселини през бременността така че няма страшно всичко ще мине бързо. Лека бременност   Simple Smile

# 347
Киселините си ги имам от началото,чаааааккк до сега Sad За тях съм си взела Гавискон и Талцид-таблетки за дъвчене са.

# 348
На мен ми казаха че бебето ще се роди с коса ако имам киселини и така и стана

# 349
Десет дена след датата на М би трябвало да се види плоден сак
Това със суеверията са пълни глупости.

# 350
Здравейте,
Обръщам се към вас защото не знам какво да правя и къде да потърся информация вече.
Бременна съм в 25 гс, но на последния преглед миналата седмица доктора ми обясни, че бебчо по развитие е в 30 - 31 гс. Измести термина ми от 01 август на 29 юни!? Пита ме дали съм сигурна в датата на последния си цикъл и дали не е бил септември, а не октомври и можело един месец да съм карала цветна бременност!? Сигурна съм, тъй като започнахме с опитите през октомври и не е възможно да съм била с цветна защото правих тестове и за бременност и за следене на овулацията! Питах дали не е просто по-едро, тъй като и аз съм едра, но ми отговори, че не просто било по-едро, а по-развито?!
Прочетох, че може бебето да е по-развито ако майката е с диабет. Пуснах си изследвания, нямам диабет. И въпреки, че доктора ми обяснява, че нямам повод за притеснение тъй като всичко е наред  с бебо и съм щяла да родя просто месец по-рано, някак си нещо не ми дава мира и не разбирам как може да има такава голяма разлика в развитието. Изпрати ме при доц. Томова за преглед и да се сравнят данните ( уж за мое спокойствие ). Но нали една бременност е 9 месеца? Как е възможно тогава в моя случай да бъде 8?
Моля ви, ако някой е имал подобен случай да пише защото ще се смахна вече!
 Banghead  #Crazy

# 351
Щом ти е казал, че няма проблем с бебо и просто се развива по-бързо според мен няма какво да се тревожиш. Някои се развиват по-бавно, други по-бързо...това е мое мнение. Отиди при друг лекар, ако трябва при два, за да се успокоиш, което е важно и за бебето.
Правен ли е БХС или другите там/забравих ги вече какви бяха/ изследвания?

# 352
  • Варна
Е тя бременността нали е следена от самото начало? Няма как в 25 г.с. да се разбере изведнъж, че бебето е с цял месец по-голямо. На предишни прегледи как бяха нещата? Няма начин бременност на 11-12 седмици да се обърка с такава на 7 примерно.

# 353
Потърси друго мнение.

# 354
Щом ти е казал, че няма проблем с бебо и просто се развива по-бързо според мен няма какво да се тревожиш. Някои се развиват по-бавно, други по-бързо...това е мое мнение. Отиди при друг лекар, ако трябва при два, за да се успокоиш, което е важно и за бебето.
Правен ли е БХС или другите там/забравих ги вече какви бяха/ изследвания?

Правен ми е БХС и 2 фетални морфологии, пуска ми 2-3 кръвни изследвания. Бременността ми е следена от 6 гс, като в 19 гс бебето беше в 21 гс, в 23 гс беше в 26 гс и сега в 25 гс е в 30 -31!? Термина ми беше на 01 август, измести го на 23 юли, после 7 юли и сега на 29 юни.
Преди малко ми се обадиха от кабинета на доц. Томова ще ме приеме след 2 дни. Дано всичко е ок1

# 355
Стискам палци! За нея съм чувала хубави неща. После да споделиш какво ти е казала.

# 356
  • Варна
   Здравейте! В 35 г.с. съм и току-що научих, че във влагалищния ми секрет са открили ентерококи и кандида. Попитах доколко това е опасно, но акушерката ми се тросна по телефона и сега имам час чак за другия вторник, когато щели да ми  предпишат нещо.  #Cussing out
  Какво мога да предприема до тогава? Мисля да си купя глобули Лактажин, да пия пробиотик и витамин С. Нещо друго бихте ли ми препоръчали и изобщо това дали ще помогне? Чували ли сте какви последствия  може да има  от тези бактерии?
  Благодаря предварително   bouquet

# 357
Аз не бих приемала нищо на своя глава. По-скоро смрадлика или нещо от тоя вид  Rolling Eyes При повечето жени по време на бременност се появяват гъбички.И аз имах като бях бременна и ми изписаха една писалка/мисля, че така му викаха-представлява нещо като вибратор пълен с крем, който се поставя еднократно в повечето случаи/ и таблетки, които пиех веднъж седмично/две седмици/. Ще мине, не се притеснявай. Това за кандидата. Другото не го знам.  Peace

Латониа, дано се потвърди казаното от лекаря ти и да няма проблеми. Гледай да си спокойна и положителна, доколкото това е възможно.

# 358
Потърси още едно мнение. Нелекувани инфекции са опасни и за теб, и за бебето.

# 359
   Здравейте! В 35 г.с. съм и току-що научих, че във влагалищния ми секрет са открили ентерококи и кандида. Попитах доколко това е опасно, но акушерката ми се тросна по телефона и сега имам час чак за другия вторник, когато щели да ми  предпишат нещо.  #Cussing out
  Какво мога да предприема до тогава? Мисля да си купя глобули Лактажин, да пия пробиотик и витамин С. Нещо друго бихте ли ми препоръчали и изобщо това дали ще помогне? Чували ли сте какви последствия  може да има  от тези бактерии?
  Благодаря предварително   bouquet

На мен в 12 гс ми бяха открили кандида и ми изписаха Zalain по 1 на през 4 дни и кандидата изчезна, но задължително по лекарско предписание. Освен това тъй като по време на бременност се променя рН е желателно да ползваш интимен гел с млечна киселина  Lactacyd, това също ми го препоръча лекаря като ми каза да го ползвам и след бременността като профилактика.
При всички случаи трябва да изчистиш бактериите преди раждането, но в никакъв случай не се самолекувай! Намали сладкото това ще ти помогне при лечението.

Общи условия

Активация на акаунт