Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 85 515
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
Момичета,малко съм притеснена вчера бях на преглед видяхме бебето,бременност има,но докторът каза,че няма плодно сакче,каза другата седмица пак да ида,за да видим пак бебето трябва и да има плодно сакче до тогава,има ли за какво да се тревожа или е нормално в 5г.с съм.Моля за бързи отговори много се притеснявам.

# 361
В пета седмица се вижда обикновено само точица.  Simple Smile
Мисля, че няма за какво да се притесняваш  Peace

# 362
Благодаря сега съм по-спокойна,вчера не се притесних изобщо,но днес се зачетох и не знаех това нормално ли е или не, Hug

# 363
   Здравейте! В 35 г.с. съм и току-що научих, че във влагалищния ми секрет са открили ентерококи и кандида. Попитах доколко това е опасно, но акушерката ми се тросна по телефона и сега имам час чак за другия вторник, когато щели да ми  предпишат нещо.  #Cussing out
  Какво мога да предприема до тогава? Мисля да си купя глобули Лактажин, да пия пробиотик и витамин С. Нещо друго бихте ли ми препоръчали и изобщо това дали ще помогне? Чували ли сте какви последствия  може да има  от тези бактерии?
  Благодаря предварително   bouquet
Не прави нищо сама,защото различните бактерии се влияят от различни лекарства,така че може да ползваш нещо без ефект.А и едва ли само с вагинални глобули ще се реши проблема,аз например пих и антибиотик.След като установиха какви са ми бактериите Simple Smile от лабораторията ми казаха и от какви лекарства се влияят,след това гинеколога ми прецени кое да приемам.

# 364
Мами,някоя от Вас знае ли как стоят нещата с еднократната помощ преди раждане?Какви документи и колко време преди раждане се подават?И всъщност тази помощ и тази при бременност една и съща ли са? Simple Smile

# 365
  • Варна
Не е ли след раждане? С акта за раждане на детето се получава, доколкото помня.

# 366
Nervous user, и на мен в 35 г.с. ми излезнаха ентерококи във влагалищния секрет. Доктора ми каза, че без антибиотик няма да стане, пуснах си антибиограма и пих Аугментин 7 дни. Слагах и Полижинакс 12 дни и се изчистиха.
При мен и двете деца вървяха с 2-3 седмици напред и се родиха едри, но не са ми измествали термина .

# 367
Не са ли при бременност,преди раждане и след раждане?Извинявам се за глупавия въпрос,но и аз се обърках тотално... Confused

# 368
Не са ли при бременност,преди раждане и след раждане?Извинявам се за глупавия въпрос,но и аз се обърках тотално... Confused

Еднократна помощ дават след раждане на дете.Преди раждане 45 дневен болничен. После като родиш ти дават още 40дни болничен.Ако не бъркам нещо ,че съм забравила беше преди 6год Stuck Out Tongue

# 369
Има и помощ, която се дава през бременността, която ако не се лъжа е 150лв, дава се на бременни, които са безработни с нисък доход или без 12 месеца трудов стаж през живота си.

# 370
Да,благодаря.Колко време преди термина е тази за през бременността?А тази за преди раждане?

# 371
Здравейте. Правих си изследвания за варицела зостер вирус, защото детето беше болно краят на март а аз тогава съм забременяла, и днес излязоха резултатите, според АГ-то много обезпокоителни. Та значи VZ IgM 0.33 и IgG 2781. Притесняват го високите нива на IgG, които според него трябва да са под 135 колкото е за отрицателен резултат, а не над 165 за положителен. Някой правил ли е такива изследвания и дали е ок резултата?

# 372
Да,благодаря.Колко време преди термина е тази за през бременността?А тази за преди раждане?
40 дена преди раждане е първата,а втората е след раждане със акта за раждане,но не трябва да си родила за първата,ако случайно родиш по-рано няма да ти я дадат аз бях така.

# 373
  • Варна
Здравейте. Правих си изследвания за варицела зостер вирус, защото детето беше болно краят на март а аз тогава съм забременяла, и днес излязоха резултатите, според АГ-то много обезпокоителни. Та значи VZ IgM 0.33 и IgG 2781. Притесняват го високите нива на IgG, които според него трябва да са под 135 колкото е за отрицателен резултат, а не над 165 за положителен. Някой правил ли е такива изследвания и дали е ок резултата?
Правих такова изследване преди няколко месеца, поради същата причина. IgG при мен беше 5932, тоест доста по-високо от твоето. НЕ СЕ разболях  Peace  Високите му стойности говорят, че си прекарала в миналото инфекцията и имаш антитела. Аз не мога да проумея какво точно го смущава твоя лекар  newsm78
По-важно е IgM, което май под 1 се считаше за отрицателно.

По моя въпрос за стрептококите и кандидата- благодаря на всички, които се отзоваха   bouquet  Аз не се самолекувам, а се опитвам да повиша защитните сили на организма, пък дано нещо помогне. Въпросните глобули са само с лактобацили за нормализиране на средата във влагалището. Моето притеснение е дали тези гадинки могат да навредят с нещо на бебето, и че ще мине още седмица докато ми предпишат лекарствата  Tired

# 374
Аз не мога да проумея какво точно го смущава твоя лекар  newsm78
притеснява го че не е под отрицателните стойности, но според мен нещо бърка изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт