Хотел, забранен за деца

• 26 707
  • 494
  •   1
Отговори
# 135
Добре според някои тук единствения дразнител са децата?

Не, защо? Аз изрично натъртих, че не ме дразнят точно децата, а техните родители, които са виновни за това, че децата им дразнят околните. Както и има случаи, в които децата изобщо не дразнят, но родителите не спират да ги навикват и "възпитават" публично, отравяйки почивката на околните.
Мен от такава гледна точка ме дразнят децата, защото никога не ходят по почивки сами, ами задължително са придружени от досадните си или безхаберни родители.

# 136
  • Варна

fatalina, много правилно го е написала. По-принцип няма ясни забрани, но това какво предлага даден хотел може да ти подскаже за какви туристи е предназначен.
Предлагат ли бебешка кошара - значи ще има деца.
Има ли детски басейн, очаквай и по-големи деца.

# 137
Това лято с моето малкото дете подлудихме буквално целия хотел (къща за гости всъщност).
Уж и аз гледам да възпитавам в дисциплина и да не глезя, но просто не ми се получава. Това диване свикнало нашироко в къщи и на двора и изведнъж като го запряхме в стаята между четири стени и полудя. Рев, тръшкане, искане на това или онова, крещене, а на всичкото отгоре и се разболя. А като почна и един дъжд и не можем да отидем никъде-висяхме по кръчмите и се гонехме между масите, в тоалетната, по стълбите, на улицата, изтървахме вилици на земята, чупихме чаши, дърпахме покривки и разливахме сокове по масите.  Ходихме в парка-пързалките мокри, по улиците като се разхождаме то се уморява и иска да го нося, а в количка не ще...
 Отвратително беше. От почивката се прибрах се едно съм била на трудов лагер.
Тази година му слагам един леген на двора и това ще му е морето, а аз ще си пия мастиката в София и няма да мърдам никъде...

# 138
Добре според някои тук единствения дразнител са децата?

Не, децата не са единственият дразнител, но места с релакс-насоченост следва да бъдат тихи, това е.
Сега, децата са лесно отличима група, например в увеселителните паркове не ги пускат на всички атракциони и никой не се е оплакал, че ги дискриминират. Ясно е, че децата не  се вписват във всички среди. Дали за тяхна безопасност, или за спокойствието на околните достатъчно е един прост надпис с правила и това е.  Аз лично бих се дразнила на всякакви хора, които не съобразяват с околните, но какво да се прави - не може да се сложи навсякъде надпис "забранено за простаци"

# 139
Как` Сийка 
пише някои или пише всички?

...  надпис "забранено за простаци"

това за мен би било по-разбираемо.

Иначе е ясно. Много явно сме на едно мнение , само се изразяваме различно  Peace

# 140
Разказчето на Тимур е брилянтно. Както почти всичко, написано от него. Виждам, че много от разписалите се се пробват да ръфат "литератирните достойнства" на текста. Все пак това не е разказ от учебника по литература за 10-ти клас, а блог. Човекът ще си пише вътре каквото си поиска. Споменавал е, че е авторитарен и не изглежда да е много притеснен или засрамен от факта.

Идеята за хотел без деца си е съвсем ок иначе. От тук научих, че някъде ги имало наистина. На мен ми прилича малко на всяка друга забрана - например без домашни любимци. Или без коли. Или без алкохол. Каквото и да било.

Майките, превърнали майчинството си от чисто човешка радост в професия, са много закачливо и точно описани.

# 141
Аз казах вече, забрана до 21 години.
Деца на шест търпя, на 16 не чак толкова!

# 142
Разказчето на Тимур е брилянтно.

Разказчето е тъпо, тъпо, тъпо.  Но има полза. Никога вече няма да погледна този блог.

# 143
Разказчето е доста  слабичко. Твърде много излишни подробности, няма вътрешна динамика, на моменти е отегчително. Използваните изрази и похвати са твърде банални и преекспонирани в толкова досадния напоследък "блог-стил" на писане - приповдигнато-бодряшки, с изтъркан псевдо-хумор...
Авторът има много да работи, ако иска да се занимава точно с писане. Към момента не може да заинтригува, явно затова се прибягва до линк точно в този форум, за трафик чрез уж провокативно заглавие...  Outta Joint

Хахах. Блогът ич не е от "напоследък", а на доста години. Професията му не е пишман-драскач. Човекът няма нищо общо с писателството.

автор

Разбира се, Трещерица, всеки си вкуса си. Но да уточним все пак, че не е писателче, нуждаещо се е от бгмамското внимание. За протокола дет' се вика. Wink

# 144
  • Пловдив
Аз казах вече, забрана до 21 години.
Деца на шест търпя, на 16 не чак толкова!
30+ ми е ок.

# 145
  • София
Лято лято, честно ти казвам не разбирам фанатизма ти.
Какво като има 5% хотели, които са забранени за деца? Има още 95%, в които можеш да ходиш.

Да взема да гракна и аз тогава, че не всички хотели ме пускат с питбула, а?
Не че имам такъв...

# 146
Тази сепарация на туристическата услуга е от много години, разпространена е в много държави и не съм чула, чела  да се счита за дискриминационна.

Отдавна мечатая тази сегментация да дойде и у нас.
Искам да има хотели само за семейства с деца, за млади шумни компании (развлекателни), романтични (хората да се целуват спокойно и навсякъде), хотел тишина и т.н.
Случва се, но много бавно - основно при по-големите хотели.
Понеже помогам на хора да строят семейни хотели (до 10 стаи) - и все ги навивам да се изберат целева група и да планират хотела, водени от концепцията.
Ами не искат, страх ги е  - смятат, че като поставят ограничения, ще губят клиенти. Може и  аз не съм достатъчно убедителна.

# 147
Сегментация... ? Дааа. Аз откакто видях темата се смея. Едно на реакциите към нещо, което е художествена измислица все пак. Второ като чета Касита.  Изведнъж се замислих, че май е права за 16-годишните. Така като се замисля ако можех да избирам и аз бих се дистанцирала нейде в хотел, където няма да има "йеее... много яко... много фън" и тем подобни. Гарнирано с нацупени физиономийки, тийн кокетничене и т.н. Замислих се и аз самата колко ли съм била противна на хората над 30 когато аз самата съм била на 16 и съм си мислела, че знам всичко и съм адски "фън". (А тогава се чудех защо ли ме гледат като натровени с гъби. Смятах, че ми завиждат.  Joy)

# 148
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не съм чела цялата тема, та ще ме извините, ако повторя някой, но ми хрумна една малко по- различна гледна точка за забраната за деца и потенциална таргет група клиенти: такива места ще привлекат и семейства, за които наличието на деца, по една или друга причина, би било емоционално натоварващо, напр. загубилите деца. Познавам две семейства с такава загуба и първите месеци, дори години, им беше много тежко в компании с деца. Хем на едните синът беше голям /19 год./, но пак все си припомняха той като бил бебе, като бил на 3, какво казал, какво направил. Да, ясно е, че хора с такава загуба не могат напълно да се изолират от света, но поне на почивка могат да отидат някъде, където да не ровят в раната.

# 149
Не само загубили, но и неможещи тук и сега да заченат дете, също не обичат особено много детското присъствие.
Има и такива като мен, които на ден срещат толкова деца, колкото една средностатистическа маминка на Пешо ако не излезеш от водата вее ше тъ набия, за месец и половина.
Ми, не искам да виждам Пешо, нито майка му в ролята й на майка. Иначе може да е чудесна жена, която въпреки говора си да играе бридж и да ми стане чудесна компаньонка за времето, в което ще прекараме без досадния й Пешко.

На доста места в Скандинавието, оказва се, не са френдли към това да настаняват семейства с деца. Виж, с куче било по-лесно да те вземат.

Общи условия

Активация на акаунт