Хотел, забранен за деца

• 26 676
  • 494
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Такава е темата за децата или се лъжа newsm78Гадно не гадно това е.Теб не те дразнят мен ме дразнят,ходим на различни места и готово.

# 121
На нас са ни отказвали стая в хотел. Имали само двойни, нямало как децата да сложим, а и ние да спим в двойна стая, противопожарната безопасност щяла да ги глоби, дрън, дрън.

Според мен е много лесно да откажеш семействата с деца - няма детски басейн, игрушки, люлки, детска стая и т.н. И почти на 90 % си отрязал семейните. Останалите, като им кажеш, че децата трябва да са настанени в друга стая, сами се отказват. Simple Smile Та, това 'без деца' си е само за реклама.

# 122
  • София
....................
За мен няма да е почивка лукс.
Аз специално, като любител на шумните компании  , на високия смях и обсъждания, на среднощните игри на карти - няма ида припаря в такъв хотел, за да не се притеснявам как затварям вратите и в колко нощеска взимам душ ... Нямам и напротив да ме предупреждават какви се навъртат там , защото ще изпадна в стрес на такова място ...
Но да дефинират някои като единствен дразнител и смутител на спокойствието децата ... си е гадно.

Не разбираш или се правиш,  че не искаш да разбереш, защото съм изброила какво точно не ми харесва  , не толкова детски шум, но и различните видове шумни компании, защото желая да спя на тишина, а не някой да ми крещи под прозорците и да цака картите цяла нощ. Този вид почивка не е за теб, точно заради това сме и различни хората. Моето ежедневие е доста натоварено и поради тази причина търся спокойствие десет дни в годината.   Peace
Апропо, обичам да играя карти и съм член на клуб за бридж.

# 123
Такава е темата за децата или се лъжа newsm78Гадно не гадно това е.Теб не те дразнят мен ме дразнят,ходим на различни места и готово.

ooooh! На теб някой непрестанно ли всичко трябва да ти потвърждава ? Лъжеш ли се или не се? Или какво ? И накрая повтаряш каквото през цялото време се обсъжда ... Като метод за запаметяване ли го ползваш ?
Ужас.

Забранено за теб, забранено за мен, забранено за какво ли не ... Особено забранено е със зелени обувки и със звънчета на глезените.  

# 124
marchеva14 аз 100 пъти казах, че съм абсолютно съгласна с теб.
Аз не играя бридж , а белот на няколко ракийки и в подходяща компания Simple Smile Апропо.
Отивам да нанкам свръхкротко, защото тук никой не ми шуми освен по Нова година от 12 бет 15 до 12 и 15 нощеска. Нервя се на тази тишина.

# 125
  • София
Ти се впрягаш бее лято ли си какво ли си не те знам.Като гледам от всички само ти си се наела да ми се обясняваш на всеки коментар  hahahaказва се шут не остроумничи достатъчно си плитка Joy

# 126
"Децата около мен си имат майки: да си тичат майките им подире им."
Е това е проблемът, че не тичат подире им изобщо, а си гледат личния кеф и забравят за децата и за техните нужди.
Или път другата крайност - непрекъснато тичат и крещят по децата си, така че и ти неволно участваш във възпитателния процес.
Нека само да добавя няколко неща:
1. Да кажа на тези, които са по-млади, че до преди 15 г. включително почти във всички почивни станции беше забранено да водиш на почивка дете до 3 години по следните причини: цапа, напикава дюшеците, вдига шум, храната не е подходяща за малки деца и т.н.
2. Така коментираните санаториуми, действително не са места обичайни за посещение на деца по следните причини:
Хората там отиват предимно да се лекуват и им е необходима тишина и спокойствие;
Дори техните майки, таткови, баби и т.н. провеждат по 3 или 5 лечебни процедури, по време на които няма как да водят и детето с тях;
Ако има минерална вода било на душовете, на чешмите в баните и/или в басейните тя също не трябва да се използва безразборно и с часове, т. к. в повечето случай е силно минерализирана и много често включваща и наличие на радон, който е тежък метал. А децата няма как да ги спреш на 15 минута и да им кажеш, че трябва да излязат от басейна. И да, младежите също не са за такива места- първо им е скучно и второ там не е за скокове във вода и пръскане.
3. Хотели с голф игрища също не са за малки деца, защото не бива да стъпват по тревните площи, играчите се съсредоточават в играта и всеки шум им пречи.
Разбира се, че има друг тип места за почивка, където таргет групата е семейни хотели или развлекателни заведения, и спортни площадки:
- в първите предимно предвидени занимания за деца (детски кът, детски басейн, анимация, детски зали за игра и т.н.) храната - детско меню или голям избор при система ОИ така, че детето да се храни здравословно;
- при вторите - бар, дискотека (цели курорти дори само за млади хора за купонясвяне)тенис на корт, футболно игрище, или друг вид игрища.
Тази сепарация на туристическата услуга е от много години, разпространена е в много държави и не съм чула, чела  да се счита за дискриминационна.

# 127
fatalina тогава за какво е тази тема, след като нещата са уредени? За да се натърти на аспекта ?
Както и да е поредната ненужна и провокативна тема явно, за да може някои да си кажат как други ги дразнят  ooooh!

# 128
Както и да е поредната ненужна и провокативна тема явно, за да може някои да си кажат как други ги дразнят  ooooh!

За това си права, целта беше да се генерира трафик към тъпия блог, а статията е адски тъпа и досадна. Ама ми се ще да има хотели, свободни от чалга. Всеки има право да си помечтае.

# 129
Ама ми се ще да има хотели, свободни от чалга.

Има.  Simple Smile

# 130
Какво мислите по въпроса?

На мен ми се струва разумно да има места, в които обстановката е по-релакс. Както в комплексите има релакс басейни, в които не се допускат малки деца и техния очарователен шум, така може някой да реши да посвети целия си хотел на такава цел - да е тихо и спокойно.

Аз лятото ходя на един басейн 'релакс' с тази цел - никой да не скача от три метра, да не крещи и да мога да си почина два часа на тишина да поплувам без да се плискат вълни от ентусиазъм около мен.
Да, но собствениците смениха политиката и сега пускат малки деца, по-големи деца и стана непоносимо за мен. Просто разминаване в целите. Иначе всеки прави сметка от какво печели и щом тези хора са решили да печалят от хотел без деца - тяхна работа.

# 131
Не съм чела статията, няма и да я прочета.

Но мнение по казуса имам. Нямам против да съществуват хотели, в които деца да не бъдат допускани. Не го приемам като дискриминация, за мен е ОК. За момента не бих се възползвала от подобна оферта, но не изключвам възможността в един момент да потърся място за релакс без дечурлига. Знам за няколко места в Европа, в които деца не са допускани, или имат специални "семейни" дни, а през останалото време входа е само за над 18 години. Ето тук, например: http://www.badewelt-sinsheim.de/palmenparadies/bildergalerie/

# 132
Добре според някои тук единствения дразнител са децата? Може ли пубертетска компания на 18-19 със съответната шумотевица ? Това няма да е проблем, защото не са деца и не дразнят? Или пък както Трещерица писа чалгаджийска компания ? Защо се набляга на децата като на единствен смутител, след като се има в предвид спокен хотел или спокойно място? Или се бъркам и именно децата се имат в предвид и спокойствието не е фокуса?
Темата може би наистина е за да се генерира трафик на блог (това не беше ли забранено или само за някои?) и няма никакъв смисъл, освен да се наблегне на категория хора като дразнител.
Аз лично когато искам да съм без деца си оставям децата на баба им или на гледачка и не се занимавам с чуждите хора и децата им. 
В ценоразписа на басеина който си показала си има информация за вход и цени за билети за деца .

# 133
Е това е проблемът, че не тичат подире им изобщо, а си гледат личния кеф и забравят за децата и за техните нужди.
Или път другата крайност - непрекъснато тичат и крещят по децата си, така че и ти неволно участваш във възпитателния процес.

Именно.

# 134
Именно.
+1
Няма тийнейджър, който да дойде да виси на масата ти и да гледа жално с очи, да пипа каквото има по чиниите, докато майка му изобщо не му обръща внимание.
Нито пък има такъв, който да ходи с пълен памперс между масите, разнасяйки една специфична атмосфера за радост на гостите, защото на родителите им е писнало да го сменят и точно в момента си пият питието.

Разбира се, че и други категории хора могат да смутят една почивка, но при децата е очевидно. И темата е за тях. Затова.

Общи условия

Активация на акаунт