Хотел, забранен за деца

• 26 357
  • 494
  •   1
Отговори
# 420
  • където ми харесва
Но не е останало незаплатено тяхното присъствие, не са даром там.
Не твърдя обратното  Peace

# 421
Но намекваш.
След като е заплатено за присъствието на дете, по обявените цени на хотела, това дете има права да ползва всичко както останалите.
Например, моето дете, което е все още дете, се третира и се заплаща като възрастен вече. Не консумира колкото възрастен, не цапа колкото възрастен, потреблението му е минималистично, защото е дете все още, но се третира ценово като възрастен. И някой да ми прави чупки защо е в басейна и защо плува, е меко казано смешно.
Имахме и случай, в който дрехите и бяха безцеремонно избутани на земята, както и чантата и, от възрастен посетител на хотела, за да заеме нейното място. Защото-кво толкова, дете е. Това беше обяснението, когато аз се намесих и попитах защо.

# 422
  • където ми харесва
Но намекваш.
След като е заплатено за присъствието на дете, по обявените цени на хотела, това дете има права да ползва всичко както останалите.
Например, моето дете, което е все още дете, се третира и се заплаща като възрастен вече. Не консумира колкото възрастен, не цапа колкото възрастен, потреблението му е минималистично, защото е дете все още, но се третира ценово като възрастен. И някой да ми прави чупки защо е в басейна и защо плува, е меко казано смешно.
Имахме и случай, в който дрехите и бяха безцеремонно избутани на земята, както и чантата и, от възрастен посетител на хотела, за да заеме нейното място. Защото-кво толкова, дете е. Това беше обяснението, когато аз се намесих и попитах защо.
Не, не намеквам, иванула, казвам, че децата НЕ плащат, плащат родителите им. Това казах и по-нагоре.
Виж сега, факт е, че както има дразнещи деца, така има и не малко възрастни, които са се разминали с възпитанието, или се смятат за нещо  повече.
Никога не бих си позволила такова отношение, каквото си е позволил човека, в твоя случай. Но не бих се замислила да направя забележка на родител, който е пуснал детето си да ходи и да прави бели на непознати хора (или деца) и не му обръща никакво внимание. И не мисля, че която и да е от вас, би си стояла абсолютно кротичко, свивайки се в черупката си, докато някое дете й дърпа хавлията на плажа, скубе я в театъра/киносалона, скача на главата на нейното дете и прочее, нали?

# 423
Разбира се.
Но това е съвсем различен казус.
При подобно поведение на дете следва да се обърнеш към управител. Имаш право да се оплачеш, те ще говорят с родителите.
Но съгласи се, при изрядно поведение на децата, дори в пъти по-добро от това на възрастните, да третираш едно дете сякаш е даром дошло от някъде си е несериозно.
В началото, когато започнахме да ходим с децата, на места съм имала усещането как, когато преминем през спа-зоните, самите служители ме гледат недружелюбно, с ченгел им вадиш думите-да ти покажат, да ти кажат децата къде могат, къде не могат, какви процедури по кое време мога аз да приложа, ей така, решили са, че щом съм с децата, едва ли не са ме пуснали без пари и не сме си платили за всичко. Няколко разговора сме имали с управител и от такова естество. Въобще, аз с персонал не се разправям. Ако не желаят да упътят и да съдействат на детето ми като на редовен посетител в хотела, следват разговори.

# 424
И не мисля, че която и да е от вас, би си стояла абсолютно кротичко, свивайки се в черупката си, докато някое дете й дърпа хавлията на плажа, скубе я в театъра/киносалона, скача на главата на нейното дете и прочее, нали?

Аз често не правя забележки, защото когато се ядосам, реагирам като тайфун. Аз и дъщеря ми бяхме наскубаните на концерта и след като на внимателното отместване на ръчичките на детето от косата ми майката не реагира по никакъв начин, имаше сериозна опасност да избухна и да я помета. И понеже си знам характера, предпочетох да замълча и да не правя циркове. За сметка на това, дъщеря ми здраво се разврещя, след като детенцето задумка по главата и като барабан. Родителката не каза нищо отново. Дори едно "извинете" не се отрони от устицата и.

# 425
  • София
Ах, малей. Сега какво се оказа? Че наистина възрастните трябва да се съобразяват с децата в един хотел?

Ето това не ти е наред в изказването. Ще се съобразяваш с всеки един посетител, който е в хотела и има равни права с твоите, щом си отишла на това място. Както и изискваш другите да се съобразяват с теб.
Какво прави 4 годишното в дълбокия басейн не е твой проблем, проблем е на родителите му, щом няма изрична забрана.

По принцип е така и за изпълнението на това взаимно съобразяване, е длъжна да се погрижи управата. НО, както беше разискано в началото, в момента, в който управата се опита да се погрижи, бива обявявана за дискриминационна! И детемразеща! Поради което, управата ни дава всичките клиенти "у лево" и сами да се разправяме. А разправиите между клиентите ето докъде водят - н-брой страници без никакво общо становище. При което, тъпата управа вместо да въведе ред не се усеща, че ще загуби клиенти. И после въх, какво станА? newsm78

П.С. Между другото, децата потребяват повече ток, вода и топлина, както и цапат повече от възрастните. Wink

# 426
Популе е права за едно- ако иска печалба, управата на хотела или се насочва към определена таргет група, или се старае да удовлетвори всички групи, на които прибира парите.

# 427
Ние затова при напускане на хотел винаги им казваме защо няма да повторим почивката си при тях и защо ще кажем на всичките ни познати да не пробват. Или обратното-кое ни е харесало и защо ще повторим почивка при тях.

# 428
Кафе, така е. Родителите не се съобразяват. Какво правим в случая?
Оплакваш се на управителя от поведението на родителите. В случая от ненамесата им по отношение на нарушаващо правилата на хотела дете.
Но да обявиш всички лица, посетители на хотела на възраст от 0 до 14 г., заплатили и имащи права като твоите,  за потенциални нарушители на свещеното ти лично спокойствие и едва ли не, по подразбиране не трябва да са там, е неуместно.
До 2 години не заплащат. До 12 години масово са на 50% от цената.
По повод как има същите права като мен - всъщност няма. Няма на басейна, няма на бара. Не сте чували май за мерките за безопасност.

# 429
Когато сме с децата, дори не знаем има ли бар.
Говорим за частите на хотела, които са позволени и достъпни за ползване от деца. Какъв бар???
Басейните са достъпни, с придружител. Аз съм придружител била винаги, докато има такова изискване.
Детето ми е не по-малко дете, когато стане на 13. Не става изведнъж възрастен.
Та, никое дете, не е даром в хотела.

# 430
  • София - Рим и обратно

До 2 години не заплащат. До 12 години масово са на 50% от цената.
По повод как има същите права като мен - всъщност няма.
Ами има. Защо реши, че няма?
А там, където не се плаща до 2 г. и е на 50 % до 12 г. явно има дори повече преференции от теб. И е далеч от опцията child free hotel. Ти нали няма да си търсиш такъв?

# 431
  • Куциндрел
Има, няма права... мислете къде ще ходите на почивка. Mr. Green

# 432
Тези, на възраст от 0 до 14 години, със сигурност не са платили и стотинка, за да са в хотел.

Хотелите, в които отсядаме ние, правят разлика 0 до 2 и после 2 до 6 години.
От шест нагоре ги броят. А при екзотичните дестинации, като че ли често може въобще да няма намаление за дете. Точно разглеждам един каталог..

# 433
  • Бургас
Ами така,но те хотелиерите си знаят интереса.Всички тези отстъпки са с цел привличане на клиенти,защото почиващите семейства с деца са в пъти повече от тези без и никой няма да си обрече бизнеса заради претенциите на малцинството.

# 434
Между другото по мои наблюдения децата между 10 и 15 се държат много по-добре от повечето възрастни.
Малките деца и врякащите им майки са непоносими в повечето случаи или младежите над 18г като почнат да се мляскат и да си бъркат по дупките на публични места.

Общи условия

Активация на акаунт