КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 54 537
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Мнения: 6 395

Разчупен как е, на вкус???

Не съм от София , но ще диря онлайн да поръчвам шоколад или верно ще се пробвам да питам в пекарната, може и да ми кажат с какъв го правят.  Thinking


И аз съм чувала за биене на козунаците  Laughing Което вервайте ми ми звучеше страшно

# 122
  • София
  • Мнения: 3 039
На вкус и разчупен - като се прибере семейният съвет  Joy

# 123
  • Мнения: 2 841
Марчева, би ли споделила магазинчето за шоколад, мен също ме интересува, тази година ще ми е за втори път и бих желала да сложа в единия шосколад, в единия локум и един без нищо. Предвариттелно благодаря!  bouquet
Миналата година благодарение на Джема /ползвах нейната рецепта/ и момичета в темата, следвайк инапътствията и техния опит, направих страхотни като за първи път козунаци, единствено не бях съобразила размера на съда, и не бяхо перфектни на външен вид, но тази година съм наясно.
Благодаря на всички! Hug

На момичетата, които ще правят за първи път, мога да кажа, че и мен ме беше страх, но ако не опиташ, няма как да разбереш ще стане ли или не. А чувството като ги видиш готови и се похвалиш, че са домашно направени е невероятно. Успех на всички!
А относно квасът, споменах на майка ми, и тя ми каза, че на времето на село жените са месели хляб само с квас, не са имали мая, така че това е наистина натурален вариант, поздравления Джема  bouquet

# 124
  • София
  • Мнения: 12 217
Марчева, би ли споделила магазинчето за шоколад, мен също ме интересува, тази година ще ми е за втори път и бих желала да сложа в единия шосколад, в единия локум и един без нищо. Предвариттелно благодаря!  bouquet
.......................
Разбира се, че ще споделя. Много често пазарувам от това магазинче, но знай че много бързо се изкупуват нещата. Да не се приема като реклама!! Ще препиша всичко от визитката...
Aromas House
Сладкарски консумативи и декорации София, ул "Неофит Рилски" 58
www.aromashouse.com
Освен това ви препоръчвам и спрей за намасляване на формите, има го в магазинчето.  Много е добър , от опит го споделям.
Никога не ми се залепят сладкишите с него. Не е скъпо - 10 лв е, но върши повече от прекрасна работа, а е и за дълго ползване.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 125
  • Мнения: 984
Мдам, и аз се записвам... Явно ще се наложи да направя няколко козунака още този месец, че да не се изложим по празниците.
На мен много ми харесват нестандартните козунаци - кошница за яйца, под формата на пиленца и т.н. Сега се чудя дали няма да се сетя за нещо по-интересно като вид...

# 126
  • Мнения: 1 080
Джема, тази закваса като не я ползваш известно време я захранваш и прибираш в хладилника. Как разбираш, че е време за ново подхранване? И като я използваш примерно всеки ден, на топло ли стои? И би ли писала какво брашно използваш за заквасата? Извинявам се, ама искам да съм сигурна, че нещо ако не стане проблемът е в мен, та да мога пак да опитам  Embarassed Дори не бях забелязала, че в Метро продават брашна на тази марка  Embarassed

# 127
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Повече от 5 дни не държа закваската. Ако няма да пека още време, вадиш я, изхвърляш половината подхранваш и я оставяш пак в хладилник за още 5 дни. Първоначално се захваща с ръжено брашно най-лесно, след като закваската стане добра, започвам да я подхранвам с бяло брашно докато се превърне в изцяло бяла.

# 128
  • Мнения: 76
Jane2013, в Метро и Кауфланд има шоколоди - ковертюри които се ползват за топлинна обработка.
 
Скрит текст:
   Този  е 2,5 кг. и го има само в Метро.

Скрит текст:
   Този го има и в Кауфланд в по-малки грамажи.

# 129
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Джема, а филма
Скрит текст:
гледа ли?  Grinning
И този също е страхотен. И двата са с много подобен сюжет, но все пак различни и много хубави!

# 130
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Изтеглих го, не нямам време 2 часа да се заседя на едно място. В почивните дни гледам филми.Simple Smile
А междувременно току-що извадих едно хлебче с квас. Не е козунак и затова няма какво да покажа.

# 131
  • Мнения: 8 402
Привет и от мен, козунакоправещи!  Simple Smile Успех на всички!
Благодаря на Мама Цоцоланка за темата!  Hug

Джемма, за закваската пълнозърнесто брашно ли ползваш? Благодаря!  Hug

Видях много хубави козунаци и кифли напред в темата. Поздравления!   bouquet

# 132
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
О, приятно гледане, Джема! Simple Smile
На мен утре ми се очерта почивен ден и сега ми назрява идеята да замеся тесто един малък козунак и да нощува в хладилника.  Thinking

п.п. Размина се... Снощи имах само суха Юва и такваз:



а пък исках със свежа мая да работя и се отказах.  Сега си купих и ще обмисля удобен момент.
Междувременно си наизвадих кулинарни списания на великденска тема, да зяпам. Laughing

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 17:16 от Morena

# 133
  • Мнения: 984
Харесах си няколко идеи за оформяне на фигурки. Вие сигурно ги знаете, но все пак:
Скрит текст:




# 134
  • Мнения: 3 020
Страхотна и апетитна тема   chef
И аз пак при вас.
Не знам дали ще има репетиция и определено тази година мисля по бързата  Blush процедура да ги спретна. Определено досега са ми се получавали и с едно втасване, и с комбинация от брашна /типово, бяло, пълнозърнесто/, та пак така, че нямам много свободно време. Дано и тази година да зарадвам семейството с домашна продукция.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт