КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

• 54 720
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Миналата година правих един козунак, на който при месене постепенно му се вкарва разтопено масло или олио  (не помня), но не помня на кого беше рецептата,
При мен има, виж дали ти върши работа.    Не че е някаква философия де.  Simple Smile

Душа, и аз искам парченце от тортето.  Grinning

# 331
аз съм се запасил с такива работи.

# 332
Е то не се ли вкарва маслото така при всички козунаци?!
Бонго, с коняк хубаво ли става? Аз слагам Ром   Laughing

# 333
  • Sofia
Мимс, и с коняк е хубаво!  Grinning

# 334
  • София
Сега, другарки да ви споделя и за вкусовите  качества на козуначената торта. Опитах я. Това си е точно консистенция на козунак, така и си ухае, но плънката е силно различна и интересна. Ако някоя иска да блесне с нов вид и нещо интересно за пред приятелките си когато ги покани на кафе, да я почва рецептата. Хубава е!! . Но няма нищо общо с традиционните , които си правя за Великден.  Това си беше само един опит, ей така, но ще бъде записана рецептата в бележника, да си я имам. Бърза е, лесна е и е ефектна, защото когато се разреже парче стои наистина на ивици, райета и....така. Силно ухаещ на кафе и много шоколад.
Ако някой от вас иска да я почва съм на разположение да въпроси и отговори, защото има какво да й кажа още по направата и плънките-млънките. За печенето  - също.

Моренче, благодаря ти, душа, ама нещо що ми е трудно??? Нещо не го вдявам.

Малко тъп въпрос да задам  Embarassed

Миналата година правих един козунак, на който при месене постепенно му се вкарва разтопено масло или олио  (не помня), но не помня на кого беше рецептата, само помня ,че беше успешна. Може ли ако някой се сеща за такава рецепта да ме насочи къде да я намеря отново.

Благодаря!!
Карола, то винаги по този начин се вкарва мазнината при направата на козунак, изливаш шепа мазнина на плота и в/у нея измесваш тестото. Това за мен си е правилния начин. Месиш, уемаш я изцяло и пак и така до момента на свършването й.

Бонго, и аз съм си купила абсолютно същите подправки, фръц... Simple Smile

Мимс, ще ти патя едно парче по Еконт.   Simple Smile

# 335
Е то не се ли вкарва маслото така при всички козунаци?!
Бонго, с коняк хубаво ли става? Аз слагам Ром   Laughing
такова съм имал за снимката.  Laughing
иначе използвам другите (без коняка).

# 336
  • София
Дойде времето за козунаци, а? Hug Wink

# 337
  • Балчик
И аз се подготвих днес с маково семе, стафиди и една ванилия, която много ми похвали съфорумка (каза, че с нея козунакът има невероятен аромат), с която си разделихме тая дамаджана Laughing:

# 338
  • София
Каква приятна среща по вечерно време.....удоволствието е изцяло мое да те видя тук.  Heart Eyes
И аз се подготвих днес с маково семе, стафиди и една ванилия, която много ми похвали съфорумка (каза, че с нея козунакът има невероятен аромат), с която си разделихме тая дамаджана Laughing:
....................
Тази я имам по в разфасовка от 100 мл. Хубава е.

# 339
Е, не се издържа от вас !  Grinning Хайде и аз да спретна един козунак за загрявка.  Сега втасва тестото. Мисля да
 го оставя в хладилника за през ноща  да видя какво ще се получи утре.

# 340
И моето тесто втасва. Започнах козунака на Венета, ще добавя стафиди и лимонови кори. Simple Smile

# 341
  • София
И моето тесто втасва. Започнах козунака на Венета, ще добавя стафиди и лимонови кори. Simple Smile
Сподели и със снимки, ако нямаш против, разбира се, защото аз го правих и на мен изобщо не ми хареса. Не знам....нищо не стана от това което изчетох за този козунак. Нищо.
 Peace

# 342
Моя е интерпретация на рецептата на Морена на козунака с прясно и кисело мляко. Винаги ми се е получавал по тази рецепта, но сега я промених малко и ако се получи хубав козунак утре ще доказвам със снимки.  Simple Smile

# 343
  • Sofia
Аха, за някои пък е целогодишно кажи-речи.  Grinning

# 344
Сподели и със снимки, ако нямаш против, разбира се, защото аз го правих и на мен изобщо не ми хареса. Не знам....нищо не стана от това което изчетох за този козунак. Нищо.
 Peace
Днес месих по тази рецепта, и си сложих Нутела вътре. Този път и предният ми поема повече брашно и мисля, че е от брашното, случи ми се с още една правена и преди рецепта, т.е. 3 пъти от една партида е брашното. София мел Екстра ползвам уж винаги  newsm78
Скрит текст:
Тук е преди второто втасване, излезе ми шоколада при навиването

Тавата беше широка и се разля и настрани, но се надигна добре.

Общи условия

Активация на акаунт