Ако съпругът ви изневерява, какво ще направите?

• 44 671
  • 905
  •   1
Отговори
# 75
  • София
 Как` Сийка - страхотно си го написала. Възхищавам ти се.

Ако съм аз веднага ще се разведа.  Ще си отгледам дечицата сама. Определено мога да се справя и без господина.

# 76
Ми от личен опит - нищо не направих, само си ревах. Да кажем, че простих, защото го обичах (прекалено) много. Той обаче след това си намери друга Laughing Сам си се изнесе след като разбрах за нея, щото я обичал.

Теоретично, новия съпруг, ако разбера такова нещо, тоя път аз ще го пратя да си върви още на първата.

# 77
Ми от личен опит - нищо не направих, само си ревах. Да кажем, че простих, защото го обичах (прекалено) много. Той обаче след това си намери друга Laughing Сам си се изнесе след като разбрах за нея, щото я обичал.

Теоретично, новия съпруг, ако разбера такова нещо, тоя път аз ще го пратя да си върви още на първата.

Същото се случи и с мен Simple Smile

Май първият път шока е прекалено голям и все още си мислим, че като дадем шанс отсреща ще разберат каква грандиозна глупост са извършили.

# 78
 А, ами аз може  да не искам друг, а да си искам него. Откъде да знам, дали ще го разлюбя веднага и автоматично, ако разбера, че е направил някоя глупост. Така теоретично никой не може  да каже какво ще направи, аз всеки случай не мога.

# 79
  • Sofia, Bulgaria
Теоретично, наистина едва ли някой може да каже със сигурност какво ще направи. Човек в кофти ситуации може да изненада сам себе си понякога. едва ли ще мога да разлюбя веднага човека, ако разбера, че ми е изневерявал. Със сигурност ще съм мнооого наранена, ще се чувствам предадена и с времето предполагам,просто той ще ми отмилее.

# 80
 Откъде да знам, дали ще го разлюбя веднага и автоматично, ако разбера, че е направил някоя глупост.
Направил глупост?
Сгрешил?
Стъпил накриво?
"Човешко е да се греши"?
и т.н. оправдания, използвани за изневярата.
Обаче, питам се аз, защо едно напълно осъзнато, лично взето решение да се изневери, се определя като грешка, глупост?
Хората правят грешки/глупости от незнание, от неумение, от липса на време....
Когато човек реши да изневери, той абсолютно знае за какво става въпрос, знае какви биха могли да са последиците, така че изобщо не става дума за грешка, а за напълно осъзнато решение.
Дори да не  е имал конкретно намерение да изневерява, а да се е случило спонтанно да "хлътне" по друг, пак е лично решение дали да продължи или да спре.
Така че, изрази като "Няма идеални хора, човешко е да се греши!" , "Пийнал, сглупил...!", изобщо не ми се връзват редом с изневярата.

# 81
    Grinning
Честно казано, има доста други по-страшни неща, които се случват на хората, от които да се опасявам, отколкото от хипотетичната възможност някога мъжът ми да ми изневери, след близо 18 години общ живот, в който сме били плътно един до друг.
  Това е най-близкия ми човек, баща на детето ми и част от мен самата, така че  едва ли ще го пусна точно ей така на някоя друга и ще хукна да си търся друг мъж.
   Може пък да го убия. Но надали.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 12:19 от Iris04

# 82

Правилно! Нека живее, нека се гърчи.  Mr. Green

# 83
Ако обичаш човека, с когото си, няма как да "сглупиш" така...
За мен изневярата е непростима и е изключително ярък знак, че нещата са приключили!

# 84
  • Варна
Моя отговор го няма:
- Ще му събера партакешите в чували за боклук и  ще му се обадя да дойде да си ги прибере. Но ще заключа вратата от вътре та да не може да влезе и да ми дрънка поредната доза идиотии. Аз това направих и не съжалявам. Само дето малко от по-късно ми дойде ума в главата.

# 85
Мира77, важното е да не ти се налага да прилагаш отново научения урок  Hug

Аз също смятам, че трябваше да бъда безпощадна и решителна, но реших, че в името на семейството и детето ни, ще пробвам да залепя счупеното...Е, не стана....

# 86
   Grinning
Честно казано, има доста други по-страшни неща, които се случват на хората, от които да се опасявам, отколкото от хипотетичната възможност някога мъжът ми да ми изневери, след близо 18 години общ живот, в който сме били плътно един до друг.
  Това е най-близкия ми човек, баща на детето ми и част от мен самата, така че  едва ли ще го пусна точно ей така на някоя друга и ще хукна да си търся друг мъж.

A имаш ли мотив за убийство? Баща на детето ти! Не става ли объркване!

# 87
Ако обичаш човека, с когото си, няма как да "сглупиш" така...
За мен изневярата е непростима и е изключително ярък знак, че нещата са приключили!
А ако е грешка! Живеем ли по божиите заповеди, едната оттях е непрелюбодействай, всички сме чувствителни когато тя се наруши спрямо нас, но дали ние самите спазваме останалите 9 спрямо другия ! Не кради, не лъжи ,почитай ближния, сподели всички блага с него, 

# 88
Е ако са минали 15-20 години,прошка не може да няма,все пак ако си на 45 разведен не е много голям шанса да намериш човек с който да имаш време да се опознаеш и да се обикнеш и той да има същите планове и да почнете да създавате ново семейство.....

Не знаех, че животът свършва на 45 и то в Европа  Laughing
Според мен ако децата са вече големи и имаш финансова стабилност изобщо не е проблем да търсиш ново начало на 45...............

# 89
Не мисля, че бих направила нещо, защото не мисля, че ще има смелост да ми изневери. Така де, наясно бях достатъчно с него - изневярата=ноу пенис. Има пенис, има изневяра. Няма пенис-problem solved!  newsm08 smile3521

Общи условия

Активация на акаунт