Ако съпругът ви изневерява, какво ще направите?

• 44 596
  • 905
  •   1
Отговори
# 225
Ако този човек вече не те задоволява и не ти дава това от което имаш нужда, може би и ти си се променил и имаш нужда и от различни неща. Имаш пълното право да търсиш навън това , от което имаш нужда, може и да го откриеш може и не . Но ако  го откриеш какво ти гарантира, че след 10 години пак няма да се променят нагласи, мнения и чувства и пак да тръгнем да гоним тръпката и докога ? И така не оставаш с един партньор докато остарееш и умреш, сменяш ги  периодично , тогава за какъв си се оженил се пита във въпроса? От друга страна оженил си се , мислел си , че ще е за цял живот и дрън дрън , оказва се , че вече не те кефи, не ти дава от каквото имаш нужда и т.н. И не дължиш ли уважение на този човек ? Трябва ли да го лъжеш в очите ? Да криеш, да мамиш да го правиш на луд.. Това мъжка постъпка ли е?  Като си преценил, че не можеш да издържаш повече на хорото, кротко се пускаш , заставаш и казваш отговорно - не става, тръгвам си . Не лъжеш и не мамиш, най-малкото от едното уважение към  майката на децата ти. А дивото винаги може да се гони и чуждото винаги изглежда по -добро, докато не стане наше...

# 226
Интересно ми е като се жените къде гледате ... ??

# 227
  • София
На различна възраст човек разсъждава по различен начин и има нужда от различни неща. Това понякога катализира изневерите.

# 228
Много пъти ги попитах... То започна едно оправдаване с пеперудите...  Mr. Green Laughing

# 229
Много пъти ги попитах... То започна едно оправдаване с пеперудите...  Mr. Green Laughing

Като чуя за пеперуди и знам, че нищо смислено не е  Laughing Laughing

# 230
  • Вестерос
Е има и такива които не са склонни да простят изневяра на съпруга си и такива които могат и продължават напред.А изневярата от страна на мъжа е признак,че нещо не е наред в брака му.

Да бе , не е винаги така  Wink
Но пък е признак че мъжа не е уред  Mr. Green

+1  Peace Хич няма да се правя , че не знам. Веднага с рогата атакувам.

Естествено всичко ще го реша на момента как точно да постъпя. Знам за мъже, които освен с жена си , си лягат редовно с 2,3 други и се хвалят с това и по заведения ходят, а жената топли семейното огнище и гледа децата. Познавам развеждали се заради изневяра. Също и такива , на които не им пука и си изневеряват взаимно. Tired

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 23:57 от Tiffany Aching

# 231
Е и аз познавам такива -  въпрос на  търпимост, страх, нагаждане и какво ли не, рядко обаче е личен избор. Аз не бих имала избор такъв, просто защото търпимост и страх са ми отредени само  за независещи от мен неща – болести, природни бедствия... Друга сила няма как да ме вклини в избор на нещо, което  ми причинява дискомфорт. Мъже бол , от там - любови също, да не говорим ,че и без тях мога да си съществувам много добре.  Flutter

# 232
На различна възраст човек разсъждава по различен начин и има нужда от различни неща. Това понякога катализира изневерите.
Ами, много лошо говори за човека, ако се "развива" в посока лъжи, измами, предателства и изневери.Това говори единствено за душевна деградация.....
Човек обикновено се стреми да се усъвършенства и да става все по-добър....

# 233
Човек обикновено се стреми да се усъвършенства и да става все по-добър....
Как ? Аз не виждам такива хора! И колко добър ще стане?

# 234
sexyeva имаш нужда от очила Simple Smile
или смяна на гледката и компанията  Peace

....... И колко добър ще стане?
колкото повече - толкова повече .....

# 235
Ако този човек вече не те задоволява и не ти дава това от което имаш нужда, може би и ти си се променил и имаш нужда и от различни неща. Имаш пълното право да търсиш навън това , от което имаш нужда, може и да го откриеш може и не . Но ако  го откриеш какво ти гарантира, че след 10 години пак няма да се променят нагласи, мнения и чувства и пак да тръгнем да гоним тръпката и докога ? И така не оставаш с един партньор докато остарееш и умреш, сменяш ги  периодично , тогава за какъв си се оженил се пита във въпроса? От друга страна оженил си се , мислел си , че ще е за цял живот и дрън дрън , оказва се , че вече не те кефи, не ти дава от каквото имаш нужда и т.н. И не дължиш ли уважение на този човек ? Трябва ли да го лъжеш в очите ? Да криеш, да мамиш да го правиш на луд.. Това мъжка постъпка ли е?  Като си преценил, че не можеш да издържаш повече на хорото, кротко се пускаш , заставаш и казваш отговорно - не става, тръгвам си . Не лъжеш и не мамиш, най-малкото от едното уважение към  майката на децата ти. А дивото винаги може да се гони и чуждото винаги изглежда по -добро, докато не стане наше...

Не е толкова просто колкото го изкарвате .
Първо да кажем, дължиш уважение, но това уважение не може да се базира на обещание за вярност .
Уважението е зареди нещо друго ! Било то отношение някакво по специално или качества други и т.н. ако те не са налични зареди обещанието за вярност не се надявайте някой да ви уважава цял живот .
Иначе поинт имаш за това, че проба-грешка и след 10 години пак проба- грешка не е най-добрия вариант, но не е вариант и това да трупаш дефицити само защото човека до теб изостава схваща живота по друг начин или просто е решил, че на него така му е комфортно във връзката, а другата страна щом е обещала да е вярна , ще търпи или по-точно трябва да търпи! Няма такова нещо !
Един мъж за да е само и единствено с вас, вие трябва да сте в състояние да отговаряте на всичките му прищявки  Laughing
И то не само на прищявките, които е имал към онзи момент когато сте се решили да вървите заедно напред в живота , а и онези, които се появяват като нови такива .. ако не сте готови да отговорите на това , защо смятате, че той трябва да ви е верен, предвид това, че има други жени, които са готови да откликнат и изпълнят прищявките му ?
А момента с ... защо трябва да лъжеш, ами отговора е елементарен . Защото ако не лъжеш човека, с който живееш, а искаш да си угаждаш, пък той не намира за ок да отговаря на прищявките ти, трупаш дефицити . Като трупаш дефицити се превръщаш в един недоволен човек , който не е приятна компания . Ако пък си угаждаш и казваш истината в очите на човека до теб има вероятност не малка да срутиш психиката му и да предизвикаш отрицателно отношение в него към теб . Това също е нежелателно и неприемливо . И по-лошо ! Дори да си склонен/на да приемеш отрицателното отношение , има голяма вероятност човека до теб да се разгневи още повече от това и да реши, че не иска да вървите заедно напред . Нормално в този случай следва раздяла, а ако има деца, какво са виновни те за да търпят отрицателни последици от нежеланието на родителите си да вървят заедно напред ?
И така зареди нежеланието на едната страна или прищявките на другата страна децата се превръщат в изкупителна жертва . Ако някой не иска децата да са изкупителна жертва зареди неговите грешки или грешките на отсрещната страна какъв е варианта му ? Да лъже ! За това и всички лъжат , защото не искат да търпят  отрицателни последици .

Защо ? Не минава ли за оправдание ?

Дупето примерно , пък то за 10 години вземе че порасне много  tooth

# 236

Един мъж за да е само и единствено с вас, вие трябва да сте в състояние да отговаряте на всичките му прищявки  Laughing
И то не само на прищявките, които е имал към онзи момент когато сте се решили да вървите заедно напред в живота , а и онези, които се появяват като нови такива .. ако не сте готови да отговорите на това , защо смятате, че той трябва да ви е верен, предвид това, че има други жени, които са готови да откликнат и изпълнят прищявките му ?

Абсолютно вярно. За да бъда само и единствено с един мъж, той трябва да е в състояние да отговаря на всичките ми прищевки. И то не само на прищевките, които съм имала в момента, когато сме решили да вървим напред заедно вживота, но и на новите такива. Ако не е готов да отговори на това, защо да съм му вярна, предвид това, че е пълно с мъже, готови да откликнат на прищевките ми? И в един момент се оказало, че му е поникнало бирено щкембе...

# 237

Абсолютно вярно. За да бъда само и единствено с един мъж, той трябва да е в състояние да отговаря на всичките ми прищевки. И то не само на прищевките, които съм имала в момента, когато сме решили да вървим напред заедно вживота, но и на новите такива. Ако не е готов да отговори на това, защо да съм му вярна, предвид това, че е пълно с мъже, готови да откликнат на прищевките ми? И в един момент се оказало, че му е поникнало бирено щкембе...

Разбира се , че е така . И съм убеден, че нормалните мъже имат такъв съвсем естествен стремеж да ви угаждат . Че даже изпитват и наслада, удоволствие от това, че успяват да ви угодят .  Grinning  Но ако не срещат същото от вас .... естественото желание се насочва към друг обект, който отговаря по такъв начин .

# 238
  • София
... защо смятате, че той трябва да ви е верен, предвид това, че има други жени, които са готови да откликнат и изпълнят прищявките му ? ...
...А момента с ... защо трябва да лъжеш, ами отговора е елементарен . Защото ако не лъжеш човека, с който живееш, а искаш да си угаждаш, пък той не намира за ок да отговаря на прищявките ти, трупаш дефицити ....Дори да си склонен/на да приемеш отрицателното отношение , има голяма вероятност човека до теб да се разгневи още повече от това и да реши, че не иска да вървите заедно напред . Нормално в този случай следва раздяла, а ако има деца, какво са виновни те за да търпят отрицателни последици от нежеланието на родителите си да вървят заедно напред ?
... За това и всички лъжат , защото не искат да търпят  отрицателни последици .

УжасТ...
Така, както си чета, се замислям, как е възможно това да са мисли на един ЗРЯЛ човек (ако, разбира се, на 36 се смяташ за такъв). Говориш за "угаждане" и за желанието на цял кордон други дами, които са склонни да ти ходят по акъла... И за колко време? Или ти си плащаш? О, извинявай- неповторим си, може би...
Коментираш "отрицателното отношение", което не си склонен да поемеш, защото си излъгал??? Да не би да искаш потупване по гърба за героичната постъпка да се изч***ш с някоя, докато жена ти... какво?- седи в къщи и гледа децата ви, готви, чисти и подобни интересни домакински ЗАДЪЛЖЕНИЯ??? Искаш децата ви да не са потърпевши от кръшкането ти, от лъжите ти, от измамите ти? Ами- недей да им го причиняваш и въобще не си помисляй да прехвърляш отговорността за това на жената до теб, защото, видиш ли, не изпитвала желание да вървите напред заедно???
Съжалявам, но семейството е както секса, угаждането, приятелството (ама, май при теб, това са неща, които намираш някъде навън), разговорите, подкрепата, децата..., така и задължения, отговорности, ангажименти, сметки... И още (поне) едно същество до теб. Човешко същество, а не нерез, търсещ единствено удовлетворяване на неговите щения...
И да, "пеперудите" не са причина... Може би- повод.
А разумът, е малкото (понякога, твърде малкото), което ни различава от животните...

# 239
Всъщност,  molive , ти твърде буквално си го разбрала.....    Laughing
Аз от цялата тирада на марсо бих направила заключение само с едно изречение:
"За да получиш, трябва да дадеш!"
Двустранно.
Така, както аз имам разни прищевки и моя мъж ги изпълнява, така и той има правото на своите прищевки, очаквайки аз да ги задоволя.Макар че думата "прищевки" не е най-точната в случая, по-вярната е нужди.
Всеки човек има определени нужди, променящи се пре различните периоди в живота и ако човека до мен не задоволява тези нужди, логично е да потърся някой друг, който да ги задоволи.Защото трудно, да не кажа невъзможно е, да се живее цял живот с дефицити и липси.

Общи условия

Активация на акаунт