КГБ = Клуб на Готините Баби - 156.

• 77 462
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Привет мили девойки  Hug

Пак ли има нещо в мамата, пиша  от сутринта вече няколко пъти и старницата ми изчезва, връща се на предишната newsm78  newsm78 Последен опит Wink

Значи какво е да се върнеш от отпуск.Работят едновременно. съдомиялна, пералня, сушилня,баба от сутринта размразява, реже маринова и пържи шницели сума време, които рабира се изчезнаха за броени минути, та дори и малкия злоядник си взе втора порция Joy
А то надявам се макдоналдс да не искат видят и чуят дъъъъъълго време.

За снимките обещавам че ще станат, но нали не зависи от  Sad Томер вчера както се върнахме призова приятел , взе новокупения лък и стрела ( за тези които гледат Arrow,не знам как са го превели на бг, но по количеството стрели които се ппродават в Бг явно че и там е завладял младежта, та дори и в моловете видяхме опашки в местата за стреляне с тях) и отидоха наблизо в пясъците да стрелят. Същото и сега . Та дано като се върне го направи. Иначе аз не знам как става качването на снимки, та да го направя сама Sad
Честит професионален празник на двете ни докторки  Simple Smile
Как е снега, стопи ли се или натрупа доста?
А тук е жега, всички са по къси дрехи съвсем по летному.
Хубав остатък от деня милички  Hug

# 661
  • София
Кари, снега се топи бързо. Но е студено и пръска един студен, злобен дъжд. Мокро е, неприятно.
Но природа - няма какво да се направи. Чакаме топлото време.
На мърморещите против студа колеги съм казала, че забрнявам да се оплакват от топлото лятото. Ако дойде изобщо топлото време.
Иначе времето ни е английско, само заплатите не са.
Мамси, хубаво си се разминала без екшън с тестото.
И на мене Фло ми липсва. Дано да е заета само с хубави неща и после да се похвали.

# 662
Кари ,преди малко си мислех за теб и твоите принцове...Остави децата да играят ,на големия Томер остават малко годинки да стане мъж ,на прага е .Малкото пате има още да се умилква ,но  чаровника    на когото забравям името  или не съм научила още добре  си спомням с усмивка. Явно ще е деен общественик  и няма лошо да увличаш  други .Ни е ще почакаме ,знаем какво беше.И не присъствалите да имат търпение,все ще се получи картината. Имам да пиша на доста дами ,но не съм готова ,когато стан ,ще се разбере...Иначе съм добре ,за разлика от друго пътуване този път изненадващо добре се чувствам.Подозирам защо ,но нека се уверя все пак...Радвам се ,защо от има надежда ,има нещо положително след големия  уплах онези дни. Пишете ,аз ще чета...Колко съм важна само.
Ами пропуснах да кажа защо мислех за Кари ,защото с една  дружка от Лондон ,сега тук за ваканция си говорихме как тук те избутват по опашките и блъскат с лакти.Тя каза че търпи ,защото е за кратко тук ,при родителите си с децата си.А там я подканват ако се заплесне да си пази реадаДва свята..интересно вие дали забелязахте простотията българска наред с хубавите неащ. Тя пита защо търпим.

# 663
Просто не мога да повярвам, това горното го постнах в 2 ч на обяд Shocked
Вижте в кой час се е появило Shocked
Аз го публикувах, даде ми знак че се свързва с форума , на друг прозорец публикувах във фейса, видях че се появи и там и отидох да си почивам горе-изгледах си няколко записани сериали. Сега  пак поглеждам и какво да видят очите ми часа на публикация 20+ часа Shocked Shocked Shocked

# 664
  • София
Кари, днес мамата не е много любезна с нас. И на мен ми парви разни номерца, но не чак толкова като на теб. Сега дечковците сигурно вече се хвалят наприятелчета за страната, в която е родена баба. А, дано са я харесали, както казва Борянка, и пак да се върнат. А за снимките съм сигурна, че ще се научиш на мига, в който ти покажат.  Wink А пък аз нали съм самоука и се научиш на принципа проба-грешка. Е, малко учиш и на курса, ама там не беше свързано със снимки и форуми.  Heart Eyes

Айша, май това с тестото при твоите хора е изключение. Аз също съм пробвала, вярно само веднъж и не за козунаци, де. Иначе, момичетата от готворския редовно го правят този номер и нямат такива изпълнения. Например Морена пише, че редовно слага в хладилника тестото и до сутринта й е ок. Не знам защо така се е получило при твоите хора, или не си спомням подробностите.

Иначе аз от няколко дни също съм на вълна козунаци. Правя си от миналата година един със сметана и много се одобрява у дома. Изчезва за отрицателно време. Вече трети път го правя тази година.  Laughing И разбира се, класическия козунак ще правя на Великден.

Мамси, пробвай го този със сметаната, супер е! Иначе като се учиш да правя козунаци преди 20 и кусур години, като млада булка ставах няколко пъти да наглеждат тестото дали втасва. Така правеше баба ми - вголеми количества ти месеше, оставяше ги цяла нощ да втасват, сутринта ги премесваше, плетеше и дядо ми ги носеше във фурната на "Раковски" да се опекат. Връщаше ги топли, топли по обяд - дъхави и вкусни. После и мама прави страхотни козунаци, аз от книга се учиш, сама си се научих. Пробвала съм безброй рецепти. Минах и през немските козунаци -и кономични, с малко захар и ядки и лесни за правене. Абе, луд умора нЕма.  hahaha

Ето и музикалния поздрав, който сутринта мамата не даде да пусна. За двете докторици.  Heart Eyes Верно, че е за мъж, (не можах да открия за дама) ама вие си го пригодете за себе си.   bouquet

Навремето, когато избирахме ЛЛ един колега, сатирик, естествено голям зевзек беше взел бутилка водка и отиде при шефа (който тогава се казваше Иванов, д-р на науките) и му рече, че е избрал за свой лекар д-р Иванов  Joy

Но, ето окрих нещо романтично...

Лека да ви е нощта, красавици!

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 22:47 от marina_vladi

# 665
Девойки ако има будни и оправни с албума,първия ми опит за качване на снимки се оказа според мен сполучлив, но не дотам. Която може моля  да оправя, поправя заключва и изтрива. има и клипчета но нямам представа как да ги кача в албума

# 666
  • София
Привет красавици!
Ей ме на. От вчера сутрин, та до тази вечер бях без лаптопа си. Оставих го в кабинета, та затова отсъствах. Много писано, много нещо. Сега ще чета Simple Smile

Гъбке, Айша,  bouquet  bouquet

Колега Ивлин Hug, все още е на власт нашият празник. Поздравявам те и ти желая да си здрава, да имаш много и доволни пациенти. Един да ходи, сто да води. Глава от работа да не можеш да повдигнеш!   bouquet

Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията. Професионалният празник днес го отбелязахме така: Един пациент ( ММ ) ни покани на обяд. Петър и аз веднага приехме, а снахата остана в кабинета, че имаше пациенти. Е, то не може всички да са на кръчма. Един трябва да остане и да работи hahaha Joy

Кари, радвам се, че вече сте си у дома. Момчетата дали биха се върнали пак за някоя ваканция в България?

Борянче и аз ще кажа като останалите: Искам още от хубавите ти стихотворения.  bouquet

Днес се скапах от работа. Една баба от КГБ повлече крак Wink, та почти до 20.30ч. бях на тръстиката.
Отивам да спя, че утре в 7.30 трябва да съм в кабинета.
На всички изпращам  Hug   love001

# 667
Мила, Фло! С голямо закъснение, но от сърце ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА  БЪДЕШ ВСЕ ТАКА ЦВЕТНА, СЛЪНЧЕВА И ПОЗИТИВНА, КАКТО И ДА ИМАШ МНОГО БЛАГОДАРНИ ПАЦИЕНТИ!

На всички, които празнуваха на Лазаровден, на Цветница или  други семейни празници, ЧЕСТИТО,  с пожелание за здраве и хубави неща!
Скрит текст:
Почти 4 дни нямах интернет. Най-после е възстановен.

# 668
  • София
Добро утро!

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 07:52 от rimar

# 669

Добро утро,моята свекърва разправяше,че една година жънали с кожуси,та дано не се повтори в тази ,искам си слънцето поне до 35 градуса го обичам направо ,нагоре  не искам ,но пак е по -добре за мен от студа...До кога ще паля печка ,аааа

# 670
ДОБРО УТРО И ХУБАВ ДЕН !

При това мрачно време и две кафета може
Няма пък да споменавам лощото време , няма да му обръщам внимание /Но май не мога – въздейства ми/ Хареса ми предупреждението на Айша към колежките и да не се оплакват и от горещото през лятото....
Марина , и този път да благодаря за хубавата музика . Върна ме години назад и у дома. /Напоследък се улавям , че си позволявам доста неща да ми въздействат като сантимент. А през целия ми досегaшен живот не бях така , напротив -много твърда , но вече си позволявам да се отпусна , поглезя . Сигурно и този признак трябва да се сложи в графата “остаряване”/ А за козунаците и аз претърпях развитие и също съм решила да правя със сметаната /Боря се с изкушенията , коя рецепта да опитам , но трябва да съм по-разумна/

Много се радвам , че се появи Фло / Нали е казано  Heart Eyes“Да не ти се случва това , което си мислят близките”/ А Светъл4о оздравя ли? А други болни има ли или са заети с подготовката на козунаци и яйца ? Heart Eyes Joy Heart Eyes Дано липсата на някои дружки да са по приятни , уважителни причини , а не заради проблеми

# 671

Иха ,да дадем тон за настроение  и по задачите

# 672
Здравейте момичета! Hug

Хайде и от мен нещо позитивно.Във Варна е пекнало едно слънчице да ни сгрее душите.

Иха ,и аз съм в питанка какъв козунак да направя мисля мисля дано го измисля Grinning
Боряна спорни задачи!
И да си помечтаем!

# 673
Току що разгледах снимките качени от Кари /за което-поздравления /
Макар и коствено се заредих с настроението ви. Прекрасни сте!!! И бъдете все така добронамерени и позитивни и усмихнати . Личи си колко ви е хубаво.
И малка закачка – личи си ,че сте още млади и съвременни – Като започнах да разглеждам снимките , без да искам , забелязах , как /почти/ всички се занимават и с GSM-те – точно както младите /И моите - като се срещнем хем говорим , хем погледът им все в апаратите/ и в метро и навсякъде
 / Несъзнателно си направих аналог с намръщените , мърморещи и кисели лица , кито се срещат по улиците. И на вас /нас/ не е лесно и проблеми – бол , но силните хора намират сили и да се повеселят . Това не само мое мнение , но съм го наблюдавала в другите страни – не са така угрижени и намръщени хората /въпрос и на манталитет/.Вярно – стандарта на живот е по- добър , но и те си имат проблеми (при разговор с тях си ги споделят / Не съм бездушен човек и съчувствам на всеки , който е нещастен по някакъв начин / болен , немощен , осиротял/ , но си мислех че за други хора важи поговорката “Помогни си сам , за да ти помогнат и другите” , а те просто бездействат , мрънкат и чакат...
Пак се разбъбрих .....
/Току-що написах това и видях , че Борянка ме е подканила да дадем тон и за задачите
“Слушам и изпълнявам” и започвам да боря задачите за днес
Ивлин , благодаря. Успех !

# 674
  • София

Добро утро, любими!

Навъсено навън, но маргаритено тук, при нас.  Laughing  Да ви се похваля ли, да си трая ли.. Ама, като казах А и Б трябва да кажа. То, не, че нещо, ама за мен си е събитие направо. Ами, преди половин час станах. Е, това е, положението.  Crossing Arms Детето е при мама и аз си похърквам славно и продължилено.  Laughing

А пък сега ще ви пусна стихотворението на талантливата и любимата ми поетеса Маргарита Петкова, специално писано в страстната сряда. Ами, който го може, може го!

Скрит текст:
Тайната вечеря
(почти библейско)

Пак - награбили прибори, разпростряли салфетки -
чакат гладни и жадни тълпи
Голямото плюскане за моя сметка,
поредния - посред чумата - пир.
И основното блюдо - вездесъщата клюка -
огъва масите доземи.
Всеки кръгъл и ръбест глупак предъвква
моето име и го клейми.
Мой уж близък приятел - о, чудо! -
сам в момента с морал под въпрос,
ме целува с целувка Юдова,
припознавайки в мен Христос.
Лит-дамичка в пенсионна възраст,
виждайки ме за първи път (!),
хвърля камък към мен и бърза
да изкряка: "Разпни я! Смърт!"
И, съгласно библейската драма,
преголям поетичен събрат
си измива ръцете о рамото ми,
свикнал вече да бъде Пилат.
Всички гълтат с усмивки лъстиви
слух след слух и лъжа след лъжа.
Моят грях е доказан докрай - талантлива съм
и предимно с такива дружа.
А бездарните в никакъв случай
не прощават такива неща.
Хайде, ръфайте с челюсти вълчи
беззащитната ми душа!
Капе гъбата със оцета,
чака кръстът - вещо скован.
Разберете се - кой е апостол Петър,
кой Тома е и кой - Йоан.
Че след тази вечеря нетайна ще съмне
и над мойто високо чело
ще разцъфне венецът трънен -
трън в очите ви! - в ореол.
И ще тресне внезапна метафора
по преялите с мен търбуси:
щом кръвта ми е комка, а тялото - нафора,
и след този кръст ще възкръсна!

М. П.

Фло, не изчезвай, че ще започваме да те издирваме с кучета, да знаеш.  Hug Светлето и нея я няма, дано да е здравичка и само ангажиментите към внуците да я възпират да пише. Hug

И, хайде, милички, след Великдена да си направим голяма софийска среща, та да се наприказваме.  Heart Eyes

Но, дотогава да спрятаме великденските агнета, яйца, козуняци, кифлички и който каквото.

Хубав ден, прекрасници!

Общи условия

Активация на акаунт