петна по лицето

• 1 747
  • 7
  •   1
Отговори
здравейте,бъдещи и настоящи мамчета.Отново се сдобих с една "екстра"покрай бременността.Миналия ден забелязах по едно петно под всяко око и тъй като съм със светла кожа,много ми личи...Та въпросът ми е-ще изчезнат ли тези петна и дали с нещо да ги третирам?Навсякъде в интернет пише,че се появявали при жени с по-тъмна или мургава кожа.На майка ми са й останали и от двете бременности(с мен и сестра ми),но нейната кожа е по-тъмна от моята.... Rolling Eyes

# 1
Аз забелязах петно през втората ми бременност. Аз съм светъл тип, много бяла кожа и много светли очи. За щастие беше доста бледо. Не съм го мазала с нищо и изчезна само дори не разбрах кога. В аптеката ми предлагаха разни кремчета, обаче така и не си купих. Все още ползвам бебешка козметика и натурални масла и бих казала че кожата ми има доста добър вид.
Можеш да пробваш с нещо, но се съмнявам в ефекта.

# 2
  • София
Леля ми е имала същия проблем през втората си бременност и се е мазала с кърма, по съвет на лекуващия лекар. Доволна е и в момента не се личи някога да е имала такъв проблем!

# 3
В интерес на истината кърмата е доста универсално лекарство ( ако мога така да се изразя ). Тук имат практика като извадят бебето го мерят и теглят, слагат му една шапка и го дават на майката за засуче. Естествено преди това питат искаш ли да кърмиш, ако откажеш или не си много сигурна те убеждават да го правиш ( без да те насилват естествено ). Докато чакахме да ме качат в другото отделение дойде доктора който ме израждаше и ми обесни че ако получа рагади, чувствителност, болка или каквото и да е нераположение - няма по добро лекарство от кърмата. За конюктивид също става. Та не ми е чудно и петна да маха.

# 4
Ето още 20 приложения на кърмата

Пояснявам, защото не се е превело - ninida - става дума за крустите (опитано лично)
 Peace

# 5
 И на мен през бременността ми се появи едно кафеникаво петънце на скулата.Сега е избледняло, но все още го има.Най-странното е, че майка ми има на същото място и на нея и се е появило докато е била бременна, баба ми и тя имаше точно на това място.
 През лятото ползвах слънцезащитен крем, за да не потъмнява още от слънцето, не ми пречи и не съм го избелвала с нищо за сега.

# 6
  • София
От хормоналните изменения по време на бременността кожата става силно фоточувствителна. Използвай кремове с висок слънцезащитен фактор, нищо че няма слънце в момента. А дали ще изчезнат вече появилите се, трудно някой да каже. На моята кожа някои изчезнаха, други си стоят. Просто аз късно разбрах, че е трябвало да ползвам кремове с фактор 30 и нагоре.

# 7
От хормоналните изменения по време на бременността кожата става силно фоточувствителна. Използвай кремове с висок слънцезащитен фактор, нищо че няма слънце в момента. А дали ще изчезнат вече появилите се, трудно някой да каже. На моята кожа някои изчезнаха, други си стоят. Просто аз късно разбрах, че е трябвало да ползвам кремове с фактор 30 и нагоре.
и аз късно се усетих и ето резултата.четох в нета,че това била "маската на бременността".на места пише,че петната изчезвали сами,но и майка ми има и си седи,нейното.лошото е,че аз съм с много светла кожа и си личи доста.......

Общи условия

Активация на акаунт