Забременели след Ин витро - тема 6

• 37 676
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
http://my.loccitane.com/almond-supple-skin-oil,42,1,39794,565508.htm

Това в олиото. Като отидеш в магазина трябва да кажеш, че искаш това за бременни, тъй като има едно почти същото за небременни. Дадоха ми мостра на душ-гел и крема, които също много ми харесват Simple Smile

# 736
Момичета по темата за мазане- има една страхотна българска фирма Алтея Органикс (Alteya Organics). Имат цяла серия с бебешка козметика. Всичко е органично и без никаква химия, сертифицирани и на много високо ниво. Аз ползвам тяхното масло за корем и да ви кажа, много съм доволна. Също така гледам и вода да пия много за да поддържам кожата хидратирана. Мисля че дали ще има стрий или не не е наследствено. Кожата е орган, търпи много промени през бременността и трябва да се поддържа. Разбира се и с мазане може да излезнат стрий, но поне ще сме се опитали да помогнем максимално на кожата да се разтегне. Аз поне усещам разлика като се мажа- не ме сърби и стрий засега нямам Simple Smile освен това маслото мерише страхотно на рози

# 737
  • Sofia
Здравейте момичета  Hug,

Да ви питам и аз нещо за TSH, гледам, че всички изследвате и Ft4, пък аз всеки път пускам само TSH, понеже Чавеева ми записва него на листчето с изследвания, и тъй като ми е около 0,30 си карам все с една и съща доза и не ходя на никакъв лекар. Тя ми казва, че е ок. Обаче се зачудих сега дали не трябва да пускам и FT4, може ли да излезе някакъв проблем от него?

И аз не се мажа с нищо и нямам никакви стрии, обаче то и коремът ми не става голям.

# 738
Важно против стрии,освен всичко изброено като ген, хидратация, течности и др., е също така да няма рязко качване на тегло, например 5-6 кг.за месец. Иначе имам Био Ойл, Мустела, мас с невен и Бочко хидрат.бебешки крем. Мажа от дъжд на вятър и не мога да коментирам ефект.
Леле, Фрида, схеми и след раждането - вярно! Сигурно поне Л-тироксин и желязо нааай-малко пак ще редим.  #Crazy

# 739
Аз все си мисля, че трябва да има начин да се стимулира тази жлеза, дали с диета, дали с разни медитации или упражнения. Това с доживотното пиене на хапчета, изобщо не ми харесва. Аз съм решила живот и здраве да родя 2-3 деца, до тогава ще си пия л-тироксина и после ще отида някъде в Китай или Бали при някой местен лечител-магьосник и да ми стимулира енергията на тялото и да ме излекува.
Ако стане, направо ви пращам и вас Simple Smile

# 740
При мен преди 3,4 месеца някъде тсх беше0,18, но фт4 беше скочило над горната граница. Моят ендокринолог казва, че не само тсх е важно а и фт4 да е в норми .

# 741
  • София
ФТ4 задължително се изследва по време на бременност  Peace

За съжаление хашимотото няма как да го контролираш с билки, диети и пр., то с хапчета трудно става, та камо ли с некви хомеопатии. А при мен голяма част от жлезата е изрязана, с какво да е стимулирам, като я няма   Shocked Моя близка /аз ви бях писала за нея преди/ тръгна при Начев, откри й хашимото, назначи й терапия, а тя иска да забременява, ама за хапчета не ще и да чуе. Тръгна по диетолози, кленов сироп, не знам си какви кълнове, шейкове, суровоядство, вегетариантство, био храни, да си лекува хашимотото. Начев й се беше изсмял и я беше нахокал, че ще прави аборт след аборт. Е, първият е вече факт, от преди по-малко от месец - закъснение, високо ЧХГ и цикъл. Не съм я питала какво ще предприема, защото ме е яд как може интелигентна, сериозна жена, с големи финансови възможности, да се занимава с подобни глупости.
ММ пък има колега, женен сигурно от 5 г., искат бебе, но не става. Всяка неделя ходят в "Св. Мина" попът да им чете молитва, ама да ходят да си пуснат основните изследвания, не  ooooh!

# 742
Лавандулче, къде ще биеш пътя до Китай и т.н., мИни до вкъщи, ще ти кажа на енергийно ниво няколко храни с витамини от група Б, желязо и цинк, малко спирулина и шепа годжи берита и ще си като нова.  Grinning

# 743
Много ги обичам тия. Еми, дано имат късмет.

# 744
Оооооох, хора всякакви!  ooooh!
Аз пък се чудя - Начев ми писа в листа хипотиреоидизъм, а в Надежда като чуха "Начев" без да погледнат друго ми писаха в досието Хашимото.  newsm78 Е, то, аджеба, едно и също ли е, аз нещо не съм разбрала явно. Sad

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 17:03 от danny_cat

# 745
  • Sofia
Благодаря ви, момичета

Освен да ходя утре да пускам и фт4

# 746
danny_cat  -  не е същото. хашимотото винаги означава хипотиреоидизъм, но обратното не е вярно.
Не знам доколко е важно на практика, лечението е едно и също.
Синдром на Хашимото е автоимунно заболяване, наблюдават се антитела които атакуват жлезата.
Аз нямам такива ама съм с хипотиреоидизъм и дозата ми стига до 132 милиграма л-тироксин.

# 747
  • София
Дани, различни неща са. Тиреоидитът на Хашимото е възпалително заболяване на ЩЖ с автоимунен характер, възниква по неясни причини, като много често е налице фамилна обремененост. Откриват се много завишени антитела ТАТ и МАТ, които постепенно разрушават жлезата, като може да се стигне и до атрофия. Да, жените с хашимото развиват хипотиреоидизъм и трябва да приемат л-тирокс. Но обратното не е вярно - моите МАТ/ТАТ са в норма, но ще пия хапчето цял живот, тъй като заради възли на жлезата съм оперирана още през 2001 г. Хашимотото е много коварно заболяване и по - трудно се контролира от хипотиреоидизма, особено в състояние на бременност трябва много добър лекар. Освен л-тирокс, се пият и други хапчета, както и разни добавки - май селен, омега 3, алое....не съм сигурна. Сега най-новото е и при такива бременни да се правят вливания на имуновенин, това в клиниката в Плевен.

# 748
Аз съм с хашимото и съответно развих и хипотиреоидизъм. Тат и мат са много над 600 ( реф ст-сти 1 до 34). На мен не са ми казали нищо за вливки  Thinking. Вярно е че много трудно се регулира сега, непрекъснато ми сменят дозите на всеки 1,5 или 2 месеца. То и преди не беше розово на всеки 3, 4 месеца други хапчета  Tired........... ама няма как

# 749
  • София
Това за вливанията го четох тук във форума, не помня в коя тема, май в "Генетични и имунологични проблеми". Пишеха момичета, че в инвитро клиниката в Плевен, доц. Конова, която е много известен и добър лекар-имунолог, правела такива вливания при хашимото. А други споделяха, че др. Начев не ги одобрявал.

Общи условия

Активация на акаунт