Забременели след Ин витро - тема 6

• 37 685
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Д-р Михова, д-р Чачева и д-р Игнатов не водят женска консултация, а само правят прегледи фетална морфология (така днес ми казаха по телефона). Д-р Кръстев, Личева, Белкин, Димова, Арабаджикова и "още някои" (каквото и да значи) водят женската консултация. Така ми каза Василка днес по телефона, ако я знаете. Тя е станала много по-любезна от преди, но пак не ти дава шанс да разпитваш. Преди време някой в темите беше писал за нея, че като ти каже "госпожа, не разбрахте ли, че няма свободни часове" и заставаш мирно Simple Smile

# 721
На мен ЖК ми води д-р Арабаджикова - прекрасен лекар и човек, мога спокойно да кажа, че ми стана и приятел и наистина съм очарована, но при нея вече е голяма лудница и доста се чака, въпреки записаните часове. Друг лекар, който ми направи много добро впечатление по време на престоят ми за раждане, беше д-р Личева - много мила и отзивчива.

# 722
Мимозиии, как сте Емичка и ти, всичко наред, надявам се. Добре, че ти и Персенска ми отворихте очите за Арабаджикова, та реакцията със серклажа беше навреме и адекватна, много съм доволна. Др. Личева и на мен ми направи много добро впечатление, но дотук май няма доктор в Надежда, от който да имам лоши впечатления. Simple Smile Дано все така да е!

# 723
Ето ме и мен,от няколко дни и аз започнах да усещам и моите бебки и чувството ми е много странно,но и приятно.Тумбака ми расте вече и вече е крайно време да започна да се мажа-вие с какво си мажете коремите против стрии и да не ви опъва много?
Днес получих и първите си подаръци от приятели англичани-много сладурски бодинца с шапчица и ръкавички,фирмата е BHS.co.uk. Погледнах в сайта,има хубави дрешки и на добри цени.
От няколко дни,особено днес имам и едни бодежи под гърдите,особено под дясната и незнам на какво се дължи това.
Близнашките мами какви колички ще купувате? Ние вече гледаме,но още не можем да се спрем на определен модел.

# 724
Добре дошла Бела и спокойна бременност.
Елиза, айде скоро те очакваме официално тук.

Фрида, малее, наистина не останало, след месец схте се гушкате с беба Wink Ще видиш колко бързо ще отлети това време. Нямам търпение и аз да идва юли месец вече.

Днес беше страхотно време навън и си направихме една дълга разходка до Щатите. Дъщеря ми много се забавляваше с братовчедите си навън, бягаха, викаха, страхотно беше. Изморихме се обаче, хем от времето, хем от разходката, хем щерката накрая се умори и много почна да мрънка. Вече да се стопля това време, че тая зима ми писна.

# 725
Ирина по отношение на количките аз съм се ориентирала към тези една след друга, тип влакче. Мисля че с нея ще минавам навсякъде, като е по тясна.

# 726
Ирина, има цяла тема за мазането по време на бременност, ако ти остане време хвърли и едно око:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=634769.0
Иначе по съвет на сестра ми, която преди година имаше огромен корем и сега нито една стрия, аз си купих олио за бременни на френската фирма l'occitane. Малко е скъпичко (72 лв.), но е изцяло от естествени съставки и е много приятно. Аз започнах да се мажа още в началото на 3тия месец, защото вечер след баня много ми изсъхваше кожата.

Бих искала да питам момичетата, които вземат л-тироксин. Сега ми излязоха резултатите TSH 0,44 и FT4 17. Мисля си, че са добре и се чудя дали да ходя при д-р Начев или направо да си продължавам със същата доза и след 30 дни пак. Вие винаги ли след всяко изследване ходите при него?

# 727
Аз бих продължила със същата доза. Моя тсх беше 0,56 последно и си продължих с дозата, без да ходя на лекар.

# 728
  • При вещиците
Мина и нашия преглед. Според машината сме 10с4д Simple Smile Доктора е доволен и ни иска пак след 2 седмици. Утре ще са готови резултатите от кръв и урина. А на 7.4 правя теста за тризомии Хармони. Причина-възрастта ми Wink
Хубав ден и весел празник.

# 729
Лили, много ви се радвам на теб и бебче  Hug

# 730
  • София
Лавендулче, супер ти са стойностите. По-скоро си продължи същата доза, особено сега като се затопля времето, мисля, че ще ти е достатъчна и няма как да вдигнеш ТСХ-то. Мен при такива стойности Начев ми каза да пускам изследванията след 45 дни, а не 30  Peace
Лили, браво теб! Сега малко спокойствие  Heart Eyes

Аз не съм се мазала и не се мажа с абсолютно нищо. Най-вече заради евентуални контракции, пък и по принцип не обичам да си мажа тялото с разни кремове и лосиони. Мисля си, че всичко е генетично, наследствено или нещо такова и не зависи от никакви мазила, още по-малко пък от скъпи. Колкото някой е успял да си опъне бръчките с крем, толкова и корема при бременност ще опазиш, ако кожата е предразположена. Едно време майка ми се е мазала с мас и невен. Коремът й сега е като на 20 годишно момиче, гладък и без нито една стрия. И аз разчитам на това  Grinning Мен пък веднъж лекарката ме пита с какво се мажа, че ми е такава гладка и еластична кожата  Crazy, чак смешно ми стана...

# 731
Лили, браво! Много се радвам Simple Smile

Кей и Фрида, благодаря ви, май ще отложа прегледа при Начев Simple Smile

# 732
На мен при сходни стойности ми предложи леко намаляне на дозата предвид задаващите се топли месеци и очаквания спад на ТСХ.

# 733
  • При вещиците
Благодаря момичета. И аз ви се радвам много. Знаете, че спокойствие няма, все си намираме по нещо  Rolling Eyes За мазането и стриите-мисля, че е до кожа и хидратация. Аз съм с много суха кожа и винаги се мажа, защото иначе се чувствам като мината с шкурка. През годините с честите промени на теглото ми, нямам нито една стрия. Така, че продължавам да се мажа и да хидратирам кожата с естествени масла.
Лавандулке, заинтригуваме с това олио. Може ли линк?

# 734
  • София
На мен при ТСХ 0.27 не иска да ми е намали, пиех 125 мг. Обаче преди десет дни получих сърцебиене, пулс 110-115 + главоболие, обадих му се и каза да пусна изследване и излезе ТСХ 0.16. Във вторник ходи ММ при него /Начев мен не ме е виждал от август месец/ и кандиса да намаля на 100/125 мг.
Сега трябва да пускам чак 45 дни след раждането и то само ТСХ вече, като от деня на раждането дозата да ми е 75 мг. Ако се кърми е казал еутирокса да го пия след първото сутрешно кърмене и после да има няколко часа до следващото кърмене. Уфф, пак схеми  ooooh!, аман...

Общи условия

Активация на акаунт