Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 876
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, ние постоянно сме болни заради сополи. Като напълно изчезнат отива на градина и на другия ден пак е със сопол. Въпросът ми е , чувала съм , от тук от там , че се прави бактериално изследване за тях. Може ли да ми каже някой който се е сблъскал при какъв лекар се ходи? Просто от три месеца само сополи имаме и пробвах ме какви ли не капки, но резултата няма.

# 106
*gest* , взема се секрет от носа за изследване - прави се посявка и се търсят микроорганизми. Друг е въпросът дали качествено ще се направи всичко. На дъщеря ми, която е на 3години, нито един УНГ не иска да й вземе секрет от носа - не знам защо, при положение, че чета, че и на по-малки деца се взема. В лаборатория ми отказват да бъркат навътре. А предполагам, че има значение и от коя част на нослето се взема.

# 107
Tottó, как така ви отказват?  ooooh! ние на дъщеря ми сме пускали и гърлен, и носен още когато беше на 1.5 г. не е болезнено, просто е неприятно заради бъркането с тампона. под давление на унг съм взимала секрет и аз лично, че по едно време не даваше на никой да бърка с тампона, освен на мама.

# 108
За отказа и аз се чудя защо отказват - карам ги да вземат и се почва едно обяснение, че от гърлото било достатъчно, че истинските бацилни сополи били назад към носоглътката и т.н. Обяснявам си го единствено с възрастта на детето. А в лаборатория са ме връщали - искат да нося готов секрет, никой не желая да "бърка" в носа й. ЛЛ каза, че може да вземе само от гърлото. Аз сама не смея да бъркам в носа, от гърлото бих могла, но от носа - не.

# 109
gest- Пробвала ли си Цинабсин? Принципно бактериалния секрет не показва, особено ако сте ползвали наскоро АБ капки. Трябва май  да е много трагично положението, за да се изолира бактерия Thinking

# 110
  • Mediterraneo
А педиатъра не каза ли дали е грип или обикновен вирус?
При нас позна, че е грип още на първия ден, когато го прегледа...после се потвърди, че действително е грип.

Не, не каза. Как се потвърди грип при вас, пускахте специфичните изследвания за това ли?
Тарталетке, вие кръвни пускали ли сте, извинявай, ако си писала. Щом дишането е чисто... би трябвало да върви към подобрение. Дано днес вече да сте по-добре.

Не сме пускали.

# 111
  • shumen
Да оздравяват скоро всички болни.След седмица на ясла и два дни хъркащ нос от сутринта моя е с прозрачни сополи.Дадох Цинабсин и капнах капки в носа и да се надяваме,че съм го хванала на време и съм го пресякла.
Тото,а защо да Ви отказват носен секрет?Моя е на 2,6,а досега са му взимали няколко пъти.Първият път беше още бебе едва на 6 месеца.Досега никога не са ми отказвали да му вземат секрет от носа.
Тарти,дано се оправят скоро децата.Ти при кой лекар ги водеше.Аз досега все при Олга Ангелова го водих,но не съм доволна.На няколко пъти го изтърва и правим гнойна ангина за един ден.
Ние довечера сме на консултация и ще искам направление за хирург да видим какво ще каже той.Дано е слезнал тестиса и се разминем,че иначе не ми се мисли как ще се справям с моето диване.Тарти,ти нали беше казала,че имаш позната,която е водила детенце при хирург за същото нещо.Моля те,питай я,ако можеш при кого точно го е водила?

# 112
  • Mediterraneo
По принцип сме при Събева, която работи с Ангелова. Но разчитам на Куздова- непогрешимо ухо има и винаги се доверявам на преценките й относно състоянието на децата. Познава ги от бебета, това за мен е важно. Особено с малката има особена връзка  Wink

# 113
Някой да е засичал напоследък вирус, започващ с дрезгав глас?  Rolling Eyes

# 114
Ами сега, предпоследното боледуване на щерката започна така, но за два дни се появиха и другите симптоми. Днес на прегледа ЛЛ е казал, че малката е в цветущо здраве и температурата е добър показател за имунен отговор. Някой има ли впечатления или давал ли е Бисептол (Суметролим)? Защото е била категорична, че не е за АБ. А за Бисептола започнах да чета и се вкарвам във филми.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 15:53 от Анонимен

# 115
А педиатъра не каза ли дали е грип или обикновен вирус?
При нас позна, че е грип още на първия ден, когато го прегледа...после се потвърди, че действително е грип.

Не, не каза. Как се потвърди грип при вас, пускахте специфичните изследвания за това ли?
Тарталетке, вие кръвни пускали ли сте, извинявай, ако си писала. Щом дишането е чисто... би трябвало да върви към подобрение. Дано днес вече да сте по-добре.

Не сме пускали.
Тарталета, различавам обикновен вирус от грип много добре. Протичат доста различно. Peace
Да, правихме изследвания...
Обикновен  вирус малкия пипна поне веднъж на месец, та ги знам как протичат при него. Карал е и грип, та и него го знам...
Бързо оздравяване ви пожелавам...

# 116
Аз съм давала бисептол при първото разболяване на детето в градината и добре му се отрази,но после четох и аз за него това-онова,но пък явно го изписват когато не са много сериозни нещата...При положение,че мин.седмица от раз каза,че е за антибиотик,понеже е с адски възпалено гърло и Т,а иначе предписва бисептол  Thinking

На нас педи ни каза,че дишането е чисто и да давам Проспан или Хустагил,понеже кашля от секретите и най-вероятно ще се поизчисти до края на седмицата  Peace

# 117
Давала съм Бисептол за червено гърло и висока Т!Повлиявал ни е добре и не сме имали странични ефекти! Hug

# 118
Не съм доволна от бисептол (суметролим) . Първия път явно не сме били за него, а направо за АБ. Освен това една млада педиатърка в спешното го изписа точно след фебрилния гърч, а като прочетох... не трябва да се дава на деца, предразположени към гърч. Втория път пиехме антиконвулсант и рискувах и го дадох - реакцията между двете  беше притеснителна, спрях го на третия ден. Детето започна да се напикава нощем, да се буди с ревове... като го спряхме суметролима - всичко си отшумя. А вируса отмина от само себе си.
Много е трудно да намериш ЛЛ, дори педиатър, който да съобразява различните заболявания и комбинациите от лекарства. Чета като гламава листовки. И най ме е яд като пишат, че нещо става за деца, а виж тиии!  - какво ли не искаш в състава - алкохол, аспартам, оцветители... за какво са тези оцветители, за бога?  И то със странични ефекти. Спирам, че се впрягам Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 17:16 от mutafova78

# 119
Давала съм Суметролим,при бронхит,но имахме бактерия в носа и антибиограма.Излекувахме се.Две седмици преди това пихме АБ и не подейства,кашлицата се усложни.
П.П.Спазвахме правилото нищо кисело,докато се пие Суметролима-плодове,домати,сокове.Нямахме странични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт