Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 871
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Тарталета на колко години е голямата ти дъщеричка?Тя иначе има ли усложнение към дробовете?

На 10 е. Вчера при прегледа дишането й беше съвсем чисто. Тази вечер пак е с 38 Т, много съм се ошашкала. Има отвратителна суха кашлица. Издърпах малко напред дозата на АБ, да се натрупва по- бързо и да се задейства!

# 91
  • около Варна
Tottó, когато има колебания дали е време за антибиотик, нашата педиатърка винаги ме кара да пускам ЦРП, за нея завишени ли са му стойностите следва антибиотик, утайка никога не съм пускала, дано се разминете с антибиотика и с болестта.

Тарталета, бързо оздравяване желая и на твоите дечица, стресиращо си е да го гледаш детенцето, когато е отпуснато и не е себе си Hug

# 92
  • Пловдив
Тарталета на колко години е голямата ти дъщеричка?Тя иначе има ли усложнение към дробовете?

На 10 е. Вчера при прегледа дишането й беше съвсем чисто. Тази вечер пак е с 38 Т, много съм се ошашкала. Има отвратителна суха кашлица. Издърпах малко напред дозата на АБ, да се натрупва по- бързо и да се задейства!
какъв антибиотик й изписаха ?и според лекаря Т от вируса ли е,в смисъл гърлото възпалено ли е?Сухата кашлица щом няма надолу инфекция сигурно е фарингитна.На моя син който е почти на 8 вече му предписват таблетки,Клацида му го бяха предписали 2 пъти по 250 мг при пневмонията.
Моята я водих на лекар одеве,че от вчера кашля много сухо,лекарката каза че гърлото е червено някъде по -навътре и надолу ,възпалява се  от стичащите се сополи.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 20:37 от budiko

# 93
  • shumen
Тарталета,оправяйте се скоро.И Вие сте влезли в кофти серия,но дано скоро отмине.
Лисе,така е.Твоята пак като издържа цели 6 месеца във вас без да ходи на детска си е добре.
При нас продължава карантината за варицелата до 25.Аз също го пускам моя и се надявам все пак да се разминем без да сме се заразили.

# 94
На шестия ден пуснах изследването. Защото предните два дни беше със субфебрилна, единият ден цял ден с 37.5, а вчера вдигна и до 37.9 И кашля влажно, а в началото на болестта изобщо не кашля. Сополи си има, гъсти и бели, назад може и друг цвят да са. Добре, че от време на време се съгласява да духа хубаво. Днес с баща си отиват да я види педиатърът, ама знам, че няма много да я отрази с тази ПКК. На мен целта ми е да й чуе пак гърдите и да каже колко още дни да я чакам преди да дам АБ. Сега вече го предпочитам като по-малкото зло, защото преди три седмици, от голямото мотане на личната и при видимо болно детете да ми вика, че е здрава, се оказахме с усложнена бактериална инфекция. Тогава личната през уикенда ми звъня да пита как е и да каже повече да не чакам с АБ. А ден по-рано, при видимо не добра ПКК ми обяснява, че детето е здраво и показателите са в норма.  Изпада в две крайности и много ме дразни това. Като че ли не е добър диагностик. Надявам се моят мъж да е упорит и днес да се разберат. А иначе за ЦРП педи твърди, че не бил особен показател, понеже си мени стойностите в рамките на денонощие. И можело да бъдат абсолютно различни, зависи в коя част на деня се прави изследването.
Преди години аз боледувах винаги с усложнения, рядко не съм пила антибиотик. Наблюдавайки малката ми се струва, че ще бъде по същия начин. И не защото съм любител на АБ, напротив. Но за година време вече само два пъти се е разминавала без него. А не е като да не давам имуностимулиращи и да се опитвам да се хрази здравословно.

# 95
Запис от мен, за да ви следя.
Ние сме здрави и направихме 1 пълен месец на градина, затова не съм ви чела скоро. Бързо оздравяване на всички дечица!  Hug

# 96
Тото, нямате ли възможност за второ мнение? Аз като се съмнявам в диагнозата на педи, викам на частно една възрастна педиатърка...

Ако карате грип, е нормално да вдига Т пет, че и шест дена. При нас от неделя вечер, до следващата събота беше с Т детето...шест дена значи. А сопола остана и след това, не си спомням за кашлица, но май имаше от сопола...

# 97
  • Mediterraneo
Тъкмо влизам да се оплача, че сутринта е с 37.2. Все се надявам да е заради тежкия вирус( грип ли е никой не знае), а не да е направила нещо сериозно!

какъв антибиотик й изписаха ?и според лекаря Т от вируса ли е,в смисъл гърлото възпалено ли е?Сухата кашлица щом няма надолу инфекция сигурно е фарингитна.На моя син който е почти на 8 вече му предписват таблетки,Клацида му го бяха предписали 2 пъти по 250 мг при пневмонията.

Азакс пие, таблетки, 500 мг по 1 на ден. Гърлото не е възпалено, това и аз го виждам. Т от вируса, да, в неделя така каза педиатърът, ама...

# 98
А педиатъра не каза ли дали е грип или обикновен вирус?
При нас позна, че е грип още на първия ден, когато го прегледа...после се потвърди, че действително е грип.

# 99
Азакс пия и аз в момента, вече втори път ми се случва и съм доволна от резултата. Бързо ми повлия. А на моя мъж са му изписали Аугментин, аз съм предубедена към него, към момента няма особен ефект, все така кашля и е с температура.
За второ мнение към момента не съм се замисляла и не за друго, а защото до сега не съм търсила частни педиатри. В София изборът е голям и не е гаранция, че ще попадна на кадърен. А ЛЛ на детето поне познава "историята" й от раждането. Тя ни праща по специалисти, не е имало проблеми с направления. Но там пък всеки си казва каквото си е учил и цялата история около всяко боледуване на малката се разводнява. И пак опирам до педиатъра за АБ.

# 100
  • Варна
Тарталетке, вие кръвни пускали ли сте, извинявай, ако си писала. Щом дишането е чисто... би трябвало да върви към подобрение. Дано днес вече да сте по-добре.
Тото, и ти си права за многото мнения... И аз есента след 4-5 лекаря в крайна сметка послушах педиатърката и се оказа, че тя е правата. Обаче пък още едно мнение не вреди, а винаги може да го коментираш с педиатъра.

# 101
Тарти,бързо оздравяване на детенце !

Силве , как е мъничка ?

bouquet

# 102
Лисе, благодаря, че ни мислиш.
хремата не минава, но поне цветът се изчисти и великият зелен сопол отстъпи място на прозрачния секрет, който се стича в гърлото. кашля през нощта, сложих ѝ по-висока възглавница. продължавам тобрекса в носа и тонзилотрена. гърлото е добре. притеснява ме какво се случва с ушите, та ще вървим на унг да погледне.  Confused дано ни се размине.  Praynig
вие как сте? видях, че се готвите за градина.  Simple Smile

# 103
Силве,дано всичко е наред с ушите !

Да,другият месец викам да я пускам,ако това чувство надделее  Hug

# 104
Ако са грипоподобни разболяванията няма ли разни по-добри и ефективни препарати?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт