Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Лисе,за някой се полагат направления.Питай педи дали ще ти даде.При нас тя си взе това с клечката и аз само го занесох в лабораторията.

# 76
Благодаря,Дани,то другият месец ще ги правим,само да разбера докога им е пролетната ваканция ,предполагам,че ще е около Великден.

# 77
  • shumen
Не съм сигурна,но мисля,че е ще са ваканция от 1.04.до 13.04.Нашите в яслата няма да имат ваканция,а ще почиват само по Великден.

# 78
При нас доколкото разбрах ще са в сборни групи,така че ще я пускам след ваканцията.
Вкъщи вече полудява душичката.

# 79
  • shumen
Лисе,така е.Вкъщи откачат сами и те милите.
При нас не са казвали нищо за сборни групи поне засега,но ще видим.

# 80
Да,така е,тя вече 6-ти месец кара вкъщи.Учим,играем,но не е същото ...

# 81
Ние семейно караме поредния вирус. Този път аз удържах фронта и само два дни се чувствах зле. Малката три дни беше с 38.5 - 39 и сопол. На четвъртия започна да поддържа 37 - 37.5, започна и да кашля влажно. Баща й и той с кашлица и 39. Днес пуснах една ПКК и СУЕ да видя каква е картинката, че педиатърът го дава по-лежерно. Всичко е в норма, левкоцити 6, гранулоците и лимфоцити - ок, а утайката - 22. Преди три седмици беше с бактериална инфекция, тогава Суе-то варираше между 18-20, знам, че пада бавно, ама сега излезе, че е 22. А тя си държи до 37.5 и си покашля. Сваля сама до 36.8 и после пак нагоре. Знам, че утайката пада бавно, ама дали я да я чакам без да предприемам нищо.... Педиатърът няма да я отрази изобщо на прегледа, с тези показатели ще ми повтори, че утайката пада бавно. Ама нали е и показател за инфекция? При положение, че е субфебрилна и с кашлица. А само да я водя сред болни... А баща й не може да свали под 37, голям зор и отпадналост. Пазете се, че си върлуват разни гадорийки.
П.П Сега видях, че има малко покачване на моноцитите, при при 0-10, нейните са 18, при процентно броене, ама четох, четох и за тях толкова различни неща пише - от това, че повишаването им е признак за оздравителен процес до това, че е характерно за инфекциозно заболяване или прекарано такова.... Нещо май взех много да се вглеждам и аз...

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 15:51 от Анонимен

# 82
  • Пловдив
Моята дъщеричка не съм я пускала 2 месеца вече на детска градина и вече 2-ри път е болна за този период.Баткото като ходи на училище и принася вирусчета.Но пък аз не я пускам ,защото вече 4 месеца се точи варицела в ДГ,карантината беше минала края на януари,пуснах я за 3 дни,разболя се,и после като исках да я пускам пак имаше карантина.Всички ми казват по-добре да я изкара като малка,но при положение че са все болни ту единия,ту другия,не искам и варицела ,а и баткото не я е карал,и съпругът ми не я е карал.

# 83
В момента и при нас има карантина. Мразя това броене на дни и търсене на вариант Б за разни добре разчетени планове. И все пак, щом като в петък детето ми е било в в контакт с болното, няма смисъл да я задържам към момента. Евентуално ще мисля как да накъдря нещата към средата на следващата седмица, за избегнем контакт с втората смяна, ако случайно се появи, а моето случайно не е пипнало вируса (има такава вероятност, защото не контактува особено много с болното детенце). Великден и ранните маски празници трябва да бъдат спасени.

# 84
  • Mediterraneo
И двете са ми на АБ от снощи. Т на голямата не спадна 4 пълни дни, с много увредено общо състояние и интоксикация от тежката вирусна инфекция. Хремата на малката пък директно е в гърдите, с удължено дишане и лек хрип  Confused Сега ще пият по 5 дни АБ и по една кофа сиропи  Tired

# 85
леле, Тарталета, много е сериозно при вас. дано бързо се оправят децата, стискам палци да се възстановят бързо.
Лисе, то аз и затова реших пак да я пусна. много скучно му  беше на горкото, и игрите му липсваха, и приятелите. а и аз какво по-напред - майка ли, даскал ли, заместник-приятелче ли... та накрая нито едното като хората.

# 86
  • Mediterraneo
Сериозни, да. Натръшкахме се всички, ама децата, разбира се, най-зле го изкарват. За голямата много се изплаших, тя вчера и вода не искаше да пие; една бледа, само спи, не е яла 4 дни вече. Затова и не се запънах никак за АБ. Да го изпива и да й минава!

# 87
  • Пловдив
Тарталета на колко години е голямата ти дъщеричка?Тя иначе има ли усложнение към дробовете?

# 88
  • Варна
Ами, как ще се запъваш... много ясно, че ще даваш АБ. Дано бързо да минава.

# 89
Тото, на моето дете утайката му беше 22 , когато изкара грипа този януари. Утайка 22 на втория ден, на четвъртия беше паднала на 17 мисля. На кой ден пусна кръвните? Да не карате грип? При него се вдига Т пет дена...

Утайката се увеличава и при вирусни инфекции, не само при вирусни...

Аз не се сетих, че може да има ваканция и сборни групи съответно и мислех да го пускам др.седмица, но при това положение утре сутринта отивам да питам в ДГ. Благодаря, че ме подсетихте..  bouquet

Будико, миналата година по това време и при нас имаше варицела. Аз го държах вкъщи цялата карантина също, не исках да боледува още една болест, че и без това му бяха доста начесто боледуванията/тогава беше на ясла/...

Общи условия

Активация на акаунт