Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 854
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • в огледалото на живота
Момичета,за изследванията за ДГ може ли да ме светнете дали може със скоч да се направи едното изследване /вместо с онова като клечка/ ?

И кое изследване колко време важеше ?

Лисе,то при всеки май е различно.... Rolling Eyes
Вие май не сте ходили доста време и ще е необходимо да пускате пълни изследвания.
За клечка не знам какво имаш в предвид,но задължително е скоч лепенката и контейнер с фекалия при повече от 3 мес.

Добро утро,момичета
При нас положението е :събота суха кашлица през по-голямата част от деня,вчера смесено-ако не е кашлял скоро се чува влажна,но после се чува суха т.е. още не е станала влажна.Заедно с кашлицата постоянно му лъщеше носа,все го бърше,а като кихне не е за разправяне.
Бихте ли ми казали някакъв отхрачващ билков,по-безобиден сироп,за да се консултирам утре с педи.
Само се чудя каква е тая кашлица и обилни секрети пет дни след първите симптоми на разболяването?
Биокс Тими,Гринтус,Хустагил,Ентитус......но след консултация разбира се  Peace

# 61
Благодаря,Дев,да пълни искат  Peace

Ами не знам как точно се казва тази клечка с която се взима секрет от дупето,прилича на дългите тюфи за уши,и вместо нея се чудех дали може със скоч.

# 62
  • Варна
Уфффф, носът ми уж тръгна на оправяне, от вчера духам ужасни тъмножълти гъсти секрети - по много Close Дали да не си купя един тобрадекс, никога не съм си слагала АБ капки, на детето гледам да не слагам, но аз нещо не изтрайвам... М*ка му и бацил, разказа ни играта тоя път.

# 63
Благодаря,Дев   bouquet

# 64
  • в огледалото на живота
Уфффф, носът ми уж тръгна на оправяне, от вчера духам ужасни тъмножълти гъсти секрети - по много Close Дали да не си купя един тобрадекс, никога не съм си слагала АБ капки, на детето гледам да не слагам, но аз нещо не изтрайвам... М*ка му и бацил, разказа ни играта тоя път.
Месечинке,а иначе запушен ли е носът?Нощем как спи?

Не се наемам да давам съвет за АБ капки.При нас са изписвали един път/след микробиология и антибиограма Цилоксан/
От педи обаче знам,че Тобрадекс освен антибиотик имат и кортикостероид.

# 65
  • Варна
Не, аз за себе си питам. На дребния без предписание от лекар не ща да слагам такива капки, но за себе си съм по-смела. Той нощем е ок сравнително, последните дни спи със затворена уста през повечето време. Денем обаче си изкарва секрети. Но моите са по-гадни на цвят от неговите Crazy Егати сополите, писна ми...Освен това ме боли гърлото и пак прегракнах. Ще видя как е той днес и може двамата да се завлечем при педиатърката, нали вече е и моя ЛЛ.

# 66
здравейте, момичета. аз все още живеех в старата тема и се радвам, че няма много изписано  ooooh! а тук сега пак много болнички, да му се не види.
при нас хремата тръгна след една седмица на градина - колкото, токлокова. гъста, жълто-зелена, задръства нослето, че и към гърлото тръгна. от вчера сутринта вече е с червено гърло и подкашля от секретите. унг док ни е в чужбина с изключен тел, та на своя глава започнах аб капки в носа и тонзилотрен ударната доза. просто няма как да чакам антибиорами и завръщане на док, за да потвърждава и изговорих нещата с педиатъра ни по телефона. вече ми се привиждат усложнения и страхотии, а малката пък днес като никога напъва да ходи на градина, че с приятелчетата разменят стикери от албума на била.

# 67
Ох,Силве,бързо оздравяване !  Hug

# 68
  • Варна
Силве, явно този вирус е хитът в момента... Ще се оправи, не мисли за усложнения Hug

# 69
Момичета ,Флексоназе може ли да се използва след промивка с физ. р-р ?

# 70
на антибиотик сме и още след първия прием й светна
сега да попитам мнение за класически хомеопат във варна и изобщо тук има ли майки , които лекуват децата с класическа хомеопатия?

# 71
Лисе, при отсъствие повече от два месеца, се изисква изследване за паразити единствено... Питай в лабораторията, но според мен с контейнер с материал е по-безболезнено, защо да мъчиш детето с дългите клечки.
В наредбата се казва-отрицателен резултат за чревни паразити. /не микробиология на ако, само паразити ти трябват/...
И контактната бележка...
Абе удари една жица в детската най-добре Wink

# 72
На нашия никога не са му искали изследване с клечки newsm78 Последно при отсъствие над месец ни искаха да пускаме проби за паразити и беше както и в началото със стъкло и контейнерчета с ако. Най-добре да се пита в съответната градина, че сигурно има разминавания на различните места

# 73
  • shumen
Силве,да се оправя скоро малката.
Лисе,при вас са пълни изследвания,защото не е ходила отдавна мисля.За паразите май по безобидно е с клечките,отколкото със скоч лепенка.Тета е права,най-добре питай в детската градина,защото навсякъде е различно.

# 74
Благодаря,ами аз питах наскоро и ми казаха всички изследвания да правим.

Общи условия

Активация на акаунт