Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 292
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Уми, тук в яслата, въпросните "госпожи" на всяка група са всъщност мед. сестри. Тоест са 2 за 25 деца група, а не за 100. Въпреки това, аз все още не съм видяла в нашата група някой да преглежда децата на входа. Не знаех, че се практикува другаде.
Преди 1 месец, когато си заведох здравото дете сутринта на ясла, след 9 часа ми го върнаха с 38 Т и ми казаха "ами той още на обяд вдигна малко над 37". Изобщо не ми се обадиха, а очевидно вирусът е манифестирал през това време. Сиреч, че то може моето дете да е заразило и някое друго междувременно, ама като не ми се обаждат да ми кажат, аз как да разбера...Много тъпо ми стана.

# 526
Това с болните дечица в градината е много болна тема и явно оправия няма да има  ooooh!

# 527
  • shumen
И аз не знам вече какви са тия вируси.Майка ми вече 2 ден е на АБ и пак е отпаднала,а и май и мен ще успее да зарази.Вече започва да ме боли гърлото и си пръснах Тантум и взех Тайлол Хот и дано ме облекчи.Добре,че малкия поне е здрав и през деня е на ясла засега,че да е по далече от мен през деня.
Мейбълин,аз и с 39 съм го взимала и не ми са се обаждали и като питах защо ми казаха,че не го усетили,че е с Т.От тогава обаче,ако има нещо ми звънят веднага и с 37,5 да е.
Нашите са 18 деца по списък,но реално ходят 15 и пак не съм виждала някой да им проверява гърлата.

# 528
В яслените групи има мед.сестра. Тя си им е "госпожата". Отделно на входа при нас ги посреща уж и друга мед.сестра, но гърла не съм виждала да проверява.
За пожълтяването...уж не прекаляваме с моркови и други оранжеви неща. Правя му сок от морков и ябълка или от портокали, но през ден. Тук-там яде салата с моркови или моркови и цвекло newsm78 Иначе само по ръцете съм го забелязала. Видимо няма жълт/оранжев цвят по лице или тяло newsm78
Ще понамаля за всеки случай оранжевите плодове и зеленчуци. Пък дано наистина е от това Praynig

# 529
  • shumen
Цветна палитра,дано да е от това.
В яслата наистина едната им госпожа е мед,сестра,но точно тя не беше усетила моя като ми го върнаха с Т.

# 530
  • Варна
На моят си му беше жълтичко нослето едно известно време и то май точно есента, защото то не бяха моркови, тикви, сладки картофи...
Палитра, дано да е нищо.

# 531
На младини имах приятелка вегетарианка, тя ядеше много моркови и дланите й бяха пожълтяли..
Дано и при Цветна палитра да е това..

# 532
  • софия
Здравейте и от мен, бързо оздравяване на всички Praynig
Малката ми е със подути лимфни възли,и от едната страна особено голям Sad, втори път я водя на доктор, нищо друго и няма, докторката не се впечатли много, каза че е нормално при децата, ама на мен ми е свито сърцето.

# 533
Цветич , и ние редовно преди си бяхме с много подути лимфни възли.

Нормално е да ти с свито сърцето  Hug

# 534
  • софия
малката лисичка, нещо лекувахте ли ги, за колко време минаваха, на Мони е почти колкото мъничък орех Sad

# 535
Цветич,да ти кажа от миналата година преди декември лекувахме доста неща,и вече не помня кое за какво беше,нали се пищисахме с тази сливица.
Толкова лекарства е изпила,че не помня кое за какво сме пили вече  Hug

Някой по-запознат предполагам ще се включи със съвет.

Вашата ЛЛ нищо ли не изписа ?

# 536
Благодаря ви, момичета! Поуспокоих се малко. Ще видим какво ще стане с промяната на храната
Иначе днес го пуснахме на градина. Не е ходил месец и половина. Дано се позадържи здрав повечко този път Praynig
danaeka,  възможно е да се случи. Те понякога вдигат неусетно Т, а все пак не могат постоянно да обикалят и мерят Т сестрите. Нашият е прехвърлен вече в градинска група, но в яслената ми беше с една идея по-спокойно, именно заради мед.сестрите.
tzvetihc, моят също е с подути лимфни възли(колкото грахово зърно) от няколко месеца вече ooooh! И на нас педиатърът ни каза, че било нормално за малки деца. Подуват се при боледуване, но не ми е ясно защо не спадат при оздравяването newsm78 Иначе при предния вирус и аз си бях усетила подут лимфен възел, който си спадна при оздравяване. Ама днес напипвам нов, а вчера ме наболяваше глава, та може и да карам нещо на крак. Но общо взето, май е по-притеснително, ако се задържи подут лимфен възел при възрастен човек.
Иначе май Лимфомиозот помага за свиването им newsm78 Като че ли и в листовката на Тонзилотрен съм чела. Но пък само за лимфните възли не са изписвали нищо на малкият.

# 537
  • софия
Благодаря ви момичета,  Лимфомиозот и Тонсилотрен давам.

# 538
Да,мисля,че и ние Лимфомиозот давахме  Peace

# 539
  • Варна
И на моя са подути лимфните възелчета около врата - колкото грахче или дори повече. Беше на годинка, когато ги забелязах. Всеки път карам педиатърката да ги опипва, казва, че е нормално и не е само моят така. Пускали сме ПКК и диференциално броене - всичко в норми. Просто при малки деца лесно се подуват, а много бавно спадат.

Общи условия

Активация на акаунт