Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 287
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
На дъщеря ми едното е колкото малък орех Rolling Eyes, петък беше по меко сега е по твърдо, затова се притеснявам.

# 541
Наскоро боледувала ли е? Или да я подхваща нещо ново newsm78
Лимфомиозот и Тонзилотрен ви ги изписаха сега за лимфните възли или за друго ги пиете?
Все се каня да питам педиатъра за тоя Лимфомиозот и все като отидем, сме я с Т, я с друго и забравям Embarassed

# 542
  • shumen
Цветич,нормално е.И аз знам,че при малки деца се увеличават бързо,а спадат бавно.Давай Лимфомиозот и Тонзилотрен и ще се оправи според мен.
Цветна палитра,не сте ли малки още за градинска група?На нас ни казаха септември като направи 3.Аз също сега съм по-спокойна,защото в яслата им обръщат повече внимание,отколкото в детската.Тя при нас го беше усетила госпожата,че мрънка и е кисел тогава,но не се усетила да му премери Т.
При нас май има много болни в яслата.Сутринта като заведох малкия в 8.15-8.20 бяха 4-5 дечица от 15.Да се надяваме,че няма болни и ще изкара по-дълго здрав.
Силве,Вие как сте?

# 543
danaeka, в малък град съм и яслената група е една за града, та в градините в 1ва група има и под 3г. Предполагам наесен просто набор 2011 ще преминат във 2ра, а ние ще сме си пак в 1ва newsm78 Не съм питала още де, но той и без това миналият месец след преместването беше само 3дни  Confused

# 544
  • shumen
Цветна палитра,така е.В малките градове има и по-малки деца в градинските групи.
Дано сега изкара повече без да се разболее.

# 545
Здравейте,момичета
Ние с детето днес сутринта с мерак и бодра крачка отидохме на градина,но ни върнаха  Confused Оказа се,че в нашата група имало Варицела(то цяла зима обикаляше из цялата градина тая шарка) и карантината е до 7 април,но моето понеже не е било в контакт трябваше да си го прибера или да го заведа в другата първа група,но той там не познава никой-нито деца,нито учителки и се отказах,нали съм си вкъщи и без това....Гледам от положителната страна-още две седмици спокойствие и здраво дете(дай боже да не хване нещо от някой  Praynig )
Въпроса ми е кога според вас евентуално се е ошарило детенцето,заради което групата е под карантина до 7-ми април Колко време е карантината Извинявайте,ако сте писали(най-вероятно е така),но не съм прочела,отскоро следя темата.Предполагам,че не е гаранция,че докато свърши карантината е напълно възможно да се ошари друго дете и да продължи одисеята,но се моля поне след Великден да няма проблеми вече  Praynig Горкото толкова му се ходеше,а и цяла зима беше вкъщи,после нали го пуснах на 6 и 9-ти март и две седмици се лекувахме,минала го задържах да укрепне и бам! сега това  ooooh!

# 546
  • shumen
Яни,мисля,че при Варицела беше 20 дни карантината.Също и толкова преди това детенце е заразно май.Да се надяваме,че след Великден няма да има вече карантина и ще си е на детска твоето дете.

# 547
До 21-ия ден след първия потвърден случай на Варицела в детската градина или яслата, в групата, в която има болен, се обявява карантина и не се приемат нови деца. При всеки следващ случай, карантината се удължава с 21 дни. Карантината се обявява с поставяне на знак на вратата. Заболялото дете остава в къщи около 2 седмици – до отпадане на коричките.

# 548
И моето е с подути лимфни възли .Дори и при хрема се подуват и стават по твърди .Колко пъти го водих и при различни лекари било нормално .Мен обаче ме притеснява доста .Не спадат ,а и много хърка не знам дали може да има нещо общо с тях това .Скоро ще ходя при ЛЛ и смятам да попитам .Не са ми изписвали нищо .Само изследвания сме пускали няколко пъти .
Яни ,може да се удължи карантината .

# 549
Когато имаше карантина в нашата група цялата одисея продължи около 2 месеца, на 2-3 вълни я изкараха децата. А някои не се разболяха.

# 550
При нас(там където работя) от средата на декември,до сега има шарка.Днес извиниха едно детенце пак.Не знам останало ли е неошарено дете,но май има още 1-2.Интересното е,че в началото всяка седмица отнасяше по някое,сега на 2седмици едно.
За лимфните възли,повтарям се,но да кажа.Имам ги подути от дете,като голямо бобено зърно.Като се разболея ,стават още по-големи.Миналата година,заради някакъв вирус се бяха подали доста,чак шията ми беше подута и ме болеше.Правих кръв,ултразвук,хормони,всичко ок.Докторът ми се беше притеснил,то и аз де,щом съм отишла на лекар,щото друг симптом вече нямах и се съмняваше за гуша.И на Габи възлите са перманентно подути леко,от Лимфомиозот спадат.

# 551
благодаря за разясненията,момичета!моят е от нередовните и си мисля,че повечето са я изкарали,защото не са били спирани от градина за дълъг период,а около Нова година и след това започнаха и сборните групи,а те постоянно бях под карантина и уж мислех,че са са изчистили нещата....Значи моето е минало между капките,понеже не се е засичало със ошареното дете,но пък щом на 7-ми свършва карантината значи след като се е разболял моя син се е появила Варицелата  ooooh!

# 552
момичета , някой от вас прилагал ли е Ринолекс за мазане на нослето при хрема?
изписаха ни го, чета добри отзиви, но в упътването пише, че не е за деца под 6 години  newsm78

# 553
  • shumen
Дива,не съм ползвала Ринолекс и не мога да помогна.
Яни,при нас карантината беше от 5 до 25 този месец,но моя не се ошари.Сега уж нямат карантина,но пък има доста болни деца в групата от ужасния вирус.
ООф,аз не знам как ще го опазвам,че се затопля вече.Само да чуя кашлящо дете и веднага го дърпам и не ми се иска да го водя много по площадки,ама няма как.Тази вечер от 17.30 до 19.30 бяхме навънка и все на люлките иска.Е,нямаше как да му откажа и го заведох уж за малко.

# 554
  • София
Аз съм с типичен ларингит, заразен ли е?
Да очаквам ли, че съм заразила децата?

Общи условия

Активация на акаунт