Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 286
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • shumen
Магнитче,мисля,че не е заразен.Дано не е и не си заразила децата.

# 556
Ларингитите биват вирусни и бактериални. В 85% от случаите са вирусни. Така че ти е ясно относно заразването. Вероятноста е точно толкова колкото при друг вирус.
Магнетче...пази децата. Моя син основно ларингити прави и е ужасно.

# 557
  • в огледалото на живота
момичета , някой от вас прилагал ли е Ринолекс за мазане на нослето при хрема?
изписаха ни го, чета добри отзиви, но в упътването пише, че не е за деца под 6 години  newsm78
Изписва ли са маз Ринолекс на моето дете и смея да кажа,че съм доволна.При гъста,задна хрема успешно разбива секрета.
Доколкото помня обаче,вие сте много малки... Rolling Eyes

# 558
  • София
Момичета, помагайте!
Синът ми е на 5 и в момента има такава кашлица, че нямам думи...а от няколко дни всекидневно ходим на лекар и все казват, че е чист. Слагах му на гърлото какво ли не, но явно секретът е отишъл и в дробовете. Понеже много боледува, ме е страх да не направи някоя пневмония, а и за съжаление, зарази и бебето и сега малкото е на антибиотик...
Принципно синът ми е записан за детска градина, но откакто е "тръгнал" от преди няколко години, не е изкарвал за една учебна година септември-май,  месец и половина присъствие. Винаги боледува, и то тежко. Дори скоро лежаха с баба му в болницата и се оказа, че има някаква кистичка на единия бъбрек, която най-вероятно е резултат от многото антибиотици, които пихме...
Та, сега има ужасна кашлица-пием амбиксол и един чай от германия за кашлица, който много помага, но мен ме е страх да му давам повече от веднъж от него и се чудя какво да му давам или слагам, за да спаднат сливиците му. По-миналата година извадихме в ИСУЛ т. нар. 3-та сливица, но безрезултатно.
Да не говорим, че на всяка настинка пием Ериус като вода. Досега от септември сме изпили най-малко 3 шишета, а аз не съм "за" толкова чест прием на противоалергични...

Имаме и проблем, който може да е рефлукс, макар че казаха, че е голям, но когато започне да кашля..то е едно задавяне, повръщане , не може да се изчисти от секретите...дори миналата година викахме Бърза помощ, заото мислех, че ще ми умре в ръцете-така се закашля и не  можеше да отхрачи, в същото време повръщаше...беше ужас, истински ужас, при положение че аз съм свикнала с това, но тогава се изплаших....дори помислих, че ще ми спре кърмата от стрес....
Някакви предположения с какво мога да му сложа на гърлото (освен вълна с ракия, защото и това пробвах, но поддържа някаква температура и ме е страх). Чела съм за извара, само с нея не съм пробвала, но не знам как се прави-загрява ли се, или как?

# 559
Schokolad стискам палци детето да спре с боледуванията най-скоро. Ама наистина стискам.

Аз бих постъпила по следният начин.
Първо бих изследвала детето за рефлукс. Рефлукс има при някой заболявания. А всички знаем че 80% от имунитета е в червата. Тоест за да се вдигне имунитета трябва да си сигурна, че там няма проблем.

Наясно си също, че всички противоалергични препарати също повлияват на имунитета.  Така че безспирното им пиене също не е решение.
Сина ми е на 5. Последните 2 години всяка есен и пролет пиеше Ксизал. От 2 известно време  го водя на хомеопат и Ксизал не е пил от Октомври.

Относно кашлицата много зависи каква е.

# 560
  • София
Schokolad стискам палци детето да спре с боледуванията най-скоро. Ама наистина стискам.

Аз бих постъпила по следният начин.
Първо бих изследвала детето за рефлукс. Рефлукс има при някой заболявания. А всички знаем че 80% от имунитета е в червата. Тоест за да се вдигне имунитета трябва да си сигурна, че там няма проблем.

Наясно си също, че всички противоалергични препарати също повлияват на имунитета.  Така че безспирното им пиене също не е решение.
Сина ми е на 5. Последните 2 години всяка есен и пролет пиеше Ксизал. От 2 известно време  го водя на хомеопат и Ксизал не е пил от Октомври.

Относно кашлицата много зависи каква е.

Да, права си, но истината е, че не може да го закрепим достатъчно дълго време, за да е здрав, за да тръгнем на лекар за рефлукс. Преди Нова година волю-неволю поръчахме едни хранителни добавки за деца от Германия и благодарение на тях Тони цели 6 седмици ходи на детска градина-за мен беше Рай, Никога не съм ходила на Хаваите и няма и да ида, но тези 6 седмици бяха за мен като почивка там. А и Тони толкова се отпусна. От толкова боледуване аз се бях притеснила не на шега за психичното му състояние-задаваше ми въпроси "Мамо, аз защо съм все болен" " Момо, аз нали няма да умра, а ти?"
Бях изпаднала в ужас-как да обещая на едно дете, че няма да умра..не мога. Крово-ляво измънквах, че животът е като пролет и есен-листата падат, а после пак се раждат и отивах в другата стая да се нарева с глас.
За хомеопат съм слушала доста, но имам един-единствен горчив опит с една хомеопатка, която бе на морето и "прегледът" без детето, а само симптоматиката му, ми струваше около 120 лв, заедно, разбира се , с неща, които трябва да пие, но нямаше ни етикет, ни фирма, ни някакво указание. Аз  пропътувах половин Бг, за да ида дотам и макар да са минали 3 години, все още не ми е минало неприятното усещане за излъгана от въпросната хомеопатка.
Пак бих отишла на хомеопат, но май ми трябва малко време. Надявам се сега , пролетта да се стабилизира детето и да проверим за рефлукс..макар да казаха, че е вече голям. Но не е нормално да повръща дори когато падне и се удари и започне да плаче...

# 561
Шоколадче ,стискам палци да спрете с боледуванията !

Hug

# 562
  • София
Дай Боже!  Или поне да минават по-леко... Sad

# 563
Дай Боже!  Или поне да минават по-леко... Sad
Hug

# 564
  • shumen
Шоколадче,дано спре скоро детето с боледуванията.И Хоуп е права да го изследвате първо за рефлукс.
За кашлицата много зависи каква е,но аз съм доволна от мед с джинджифил за нея.Аз само да усетя,че малкия се разболява веднага му забъркавам и започвам да му давам по малко сутрин на гладно и кашлицата изчезва за 2-3 дни.

# 565
  • Варна
тоя път не ми върши работа джинджифилът на мен... Не съм спирала да го давам цяла зима, но след като хремяса в яслата продължава да кашля нощем. Влажно, с храчки от гърлото. Явно е от секретите, които се стичат назад вече, пак сме в схемата Задна хрема Close Напред няма нищичко, промивам, издухваме - издухва чисто, без хриптящи звуци, като съвсем чист нос! Е, ляга, пъха пръста в устата и се започва хъркането на секретите в носа! Не мога да разбера как е възможно такова нещо. Заспива спокойно, диша през носа, безшумно, до един момент, когато се разподсмърча и разкашля. Писна ми. През деня (почти) не кашля.

# 566
Месечинке  Hug

# 567
  • shumen
Месечинке,да не го дразни нещо в стаята и от това да е тази хрема и кашлица?

# 568
Бързо ще пиша на Шоколад, че и аз се пека на тоя огън. 3 дни след излизането ни от болница с бронхоспазъм всичко беше наред. На 4-я започна кашлица -леко, на 5-я ден по-силно, на 6-я ден вече на лекар (аз паникьосана да не прави пак спазъм) - заключение, че всичко е наред, чисти гърди. На 7-ден отново на лекар- кашлицата не спира, суха, дразнеща, отвратителна кашлица!!! Отново нищо и няма - гърди чисти, няма спазъм, питам от какво кашля - Отговор "Ами да не би да я тормози нещо в къщи, емоционално?" Абе, хора ние само дето на челна стойка не стоим с баща и, за да е добре, да е спокойна, да е щастлива. Треперим и двамата от притеснение денонощно. И от това "нищо и няма", като се прибрахме вече имаше температра 37,6. На другия ден -кашлица безспир, детето не може да си поеме въздух. ЛЛ на посещение у дома - гърди чисти, гърло леко зачервено няма секрет. Рецепта : Клацид, медрол, димекс !!! След обяд температурата се повиши до 38,2. Мъжа ми донесе извара, направихме компреса и дадох Apis Melfica 9ch за пристъпа. Само след час кашлицата намаля, през нощта овлажня и днес имам ново дете - с единични мокри подкашляния и без температура. Не съм посягала към АБ. С компреса стоя близо 7 часа, сега сама пожела да и направя и гледа Маша и мечка с увито вратле. Надявам се да сме овладели положението, въпреки че ми е ясно че сме за алерголог и пулмолог (вече посещаваме), но още всичко ми е много прясно и съм доста объркана. Но за мен детето ми е алергизирано от пиенето на АБ всеки месец от октомври до март и всички съпътстващи сиропи, вкл.имуностимулатори. Шоколад, направи този изварен компрес, няма да навреди, може само да облекчи състоянието на детето. Разбирам Ви всички майчици, тревогата ми е постоянен спътник. Не знам как ме търпят на работа, свалям шапка на изключително толерантния ми шеф. Благодаря на всички за милите думи около нашето болнично преживяване. Здрави дечица и спокойни майки!

# 569
 galinanik Аписа продължаваш ли да го даваш,питам,понеже ни е в схемата по принцип,но сега сме на друга-за лечение и се чудя дали да не си го давам него!

Общи условия

Активация на акаунт