Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 281
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Галинаник,бързо оздравяване на детенце.

# 571
Schokolad, galinanik  Hug Кураж, момичета! Да се оправят дечицата по-скоро!
Месечинка виторога, все едно за моят си писала. От средата на февруари не е спирал да похърква с нос ooooh! Аз даже на няколко пъти съм писала тук по този случай. Беше болен тогава, пи АБ, но носът така си остана, съответно нощем покашляше, през деня по-малко, най-вече при събуждане докато си изхрачи(с извинение) секретите. Пи сиропи за кашлица, Ериус, АБ капки, разни бабини рецепти пробвах...Отделно всяка седмица го водих да го слуша педи, че за първи път се случва така. Той все се чудеше защо ходим, нищо му нямало и т.н. Еми понамаля постепенно кашлицата, тук-там само сутрин откашляше малко сакрети. Иначе в момента нищо не му давам, само промивам сутрин и вечер с Куикс. Вечер преди лягане като пръснем от Куикс-а, явно се поотпушва нослето и си диша спокойно до към 2ч, но после явно пак се позапушва, та редува дишане нос-уста-нос-уста... ooooh! Вчера го пуснахме на градина и съответно вечерта похъркваше повече и сутринта пак си откашля някви секрети ooooh! Ще го видя тая вечер как ще е. Не знам и аз вече какво да правя Confused
Иска ми се да го закарам някъде да посмени климата, че този влажен морски въздух не помага особено ooooh! И педи го даде като възможна причина за честите задни хреми newsm78

# 572
 galinanik  щом се повлиява от Apis Melfica 9ch и на тебе ти е ясно че е алергично.
Дали алергия към вирус, към домашен прах или към прах за пране не е ясно.
Но и моето имаше период с кашлица като легне. Изчистих де що имаше - без препарати че алергизират. Смених леглото. Един месец бършех прах всеки ден и постепенно нещата се нормализираха.

А иначе въпроса за емоционалното: Ми то вие сте на тръни при всяко прокашляне...няма как и детето да не ги усеща тия тръни.
Имаше период у дома, като минеха три седмици на градина и двата с ММ почвахме да се вглеждаме в детето...

Liliq_Zlatna  не мисля че има проблеми да го дадеш. Потенцията е твърде ниска за да реагира по няккаъв начин.

# 573
galinanik Аписа продължаваш ли да го даваш,питам,понеже ни е в схемата по принцип,но сега сме на друга-за лечение и се чудя дали да не си го давам него!

Лилия, аписа го спрях снощи късно през нощта. Първо давах по 3  гранули през 5-10 минути до отшумяване на пристъпа. Това стана за около час. После дадох още 2 или 3 пъти като редувах с Drosera 15ch. Днес вече давам Poumon histamine 15CH.  Търся съвестен хомеопат във Варна. Ако някой има мнение по въпроса,да сподели моля Hug

# 574
  • shumen
Цветна палитра,на Сандански или Трявна води ли си го?Аз съм ходила на Трявна и съм доволна.Малкия обаче не знам дали ще имам възможност да го заведа някога.

# 575
Засега не, за съжаление. Като цяло, все си е бил на влагата ooooh!
Едно време баща му е имал проблеми с трета сливица и са го водели на Сандански по този повод. Доста добре се е повлиявал и към 6-7г се е закрепил и се е разминал с операцията

# 576
Ох,нашата кашлица е много тъпа,отзад са застанали едни секрети,толкова гъсти,че с 300 зора ги кърти,реално по схема сме след сопола,демек давам каквото съм давала и предишния път,като се сгъсти много сопола!Миналия път подейства още на втория ден,ще видим,пръскам и стеримар,ама ще включа и Аписа да си давам!

# 577
във връзка с Ринолекс-а- ами и  2 години нямаме още  Rolling Eyes

# 578
Галинаник ,силно гуш !  Hug

дива77,много ти е малко детенцето мисля за тази маз.Но ти май каза,че лекар го е изписал ...но не знам.

# 579
  • София
galinanik,  косата ми се изправя като чуя диагнозата "чист е като сълза", както и преди малко мъжът ми каза, че са казали за големия, след поредния преглед при лекарката. Декември пак бяхме на същия хал и пак все е чист, а кашля, буха..и след поредното "чист е ", слушам към 23,00 , че с баща му нещо говорят и отивам в другата стая, за да видя. Отварям вратата и само дето не получих удар - лявото око на Тони подуто, почти затворено + болка в дясното ухо... Пак тичай до ИСУЛ и се оказа, че е чист, ама е направил горе инфекция-очи и уши.. и тъкмо когато си помислих, че се отървахме от антибиотика-пак се оказа, че трбва да пием за ухото , плюс капки ... Мъжът ми се шегуваше, че няма дупка, освен дупето, където да не слагахме капки, сиропи или т.н..... ..
Купих извара преди малко-как се прави компресът? Загрява ли се или как?
От толкова настинки вече започна да ми хлопа сърцето, а големият ме е страх да не стане лигаво дете , с капризи, защото и ние само на челна стойка не му стоим. аз не работя заради настинките му и се стараех да му угаждам, но виждам едва сега, че ми се връща като бумеранг...
Ако продължаваме така...ще ми захлопа здраво дъската и ще има , както в поговорката, "преди живеех с/у лидницата. сега живея с/у нас"... то просто не се издържа....
 Crazy

# 580
Шоколад ,слагаш изварата на едно тензухче,отгоре кърпа и завързваш около гърлото.

# 581
Преди това я затопляш изварата.
Аз правя така-увивам я в тензух,затоплям в микровълновата за кратко,отцеждам,слагам на гърлото,отгоре найлонова торбичка и отгоре шал,да загрее.Ако мислиш,че има нещо в гърдите слагай надупчен вестник с мед или пак извара.
Стискам палци всичко да минава бързо Hug
П.п.Пусни един секрет от нос,гърло,да не се е загнездила някаква бактерия.

# 582
Аз иначе да си призная не съм я затопляла,била е на стайна температура,когато сме слагали.

# 583
Aз пък компреса го правя като пресичам млякото с оцет. Изчаквам да поизстине изварата но да е топличка. Слагам в дамски тънък чорап. Слагам на врата. Отгоре вестник...незнам защо Embarassed
После найлон и отгоре шал.
Слагам го в чорап, че детето веднъж го дръпна и стана ужас.....
Ефект незнам дали има ама си мисля, ч нещо лекувам с тоя компрес.

# 584
  • София
Благодаря ви!

Сега ще пробвам да го "арестувам" и да ми завържа компреса на гърлото, че вече е голям и не иска да го мажа с разни неща... Горкото има голям опит с тия неща..дори съм му слагала и сок от лук в ноздрите-преди това съм го пробвала на себе си и е наистина гадно, но кято няма изход....

Общи условия

Активация на акаунт