Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 830
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Аз влизам пак, за да споделя, че от едното нищо малката е с бронхит  Crazy Отдавна не ни беше навестявал, тя от няколко дни се оплаква от гърло, прокашля се и задната хрема е факт, ММ я заведе преди малко и ме информира какво й е  Confused Та пак ще опрем до вентолина. Смятам и компрес с мед да й направя, дано пак да подейства добре.
Тази задна хрема вече я бях забравила, пущината е виновна, по спомен и преди все спазмите и бронхитите й бяха от нея, но от почти година започна да има норална хрема, а не задна. И сега - пак задна  newsm78 Какво е това чудо? И от какво зависи накъде ще тръгне сопола? Никаква логика не хващам, моля някой ако знае да сподели  Praynig  И с какво да атакувам в зародиш задната хрема? Очевидно с промивки и цинабсин не се справихме този път  Confused

# 661
А някоя от вас чувала ли е, че ксизала ускорява действието на ибупрофена. Това една сестра в болницата ми го каза миналата година. Не съм го изпробвала след това.

# 662
Hushpuppy,страха ми е да не задържи секрет пак и естествено да развие някоя бактерия като тръгне на ДГ,но пък и ти си права-точно днес си мислех същото това:

Защото малко или много  физ. разтвор очиства и нормалните за лигавицата на носа бактерии. Тези, които си съществуват при всички ни. Така може да се получи едно изнежване и после евентуално по-лесно заразяване с вирусите.

При синът ми в момента има само инцидентни сухи покашляния като стане и до там...както казах ме е страх да не се задръсти от секрети  Rolling Eyes Те в момента няма от къде да дойдат,понеже е здрав и не ходи на градина,но знам ли и аз,вече се ошашавих  Crazy А инхалация веднъж дневно,ако правя вредно ли е,защото поне веднъж на ден му правя,а и съм чувала от лекар,че е добре особено след градина-промивка,ихалация,почистване на носа и т.н.(е не точно в този ред,но така го написах  Wink

# 663
Благодаря за бързите отговори. 13кг е синът ми, та може би наистина е за 10капки. Малко със страх го купихме Хексалгина, но и с тази висока Т също много ме е страх.
Случвало ли се е на някоя такова чудо като при нас? Да поддържа такива високи градуси и сиропите да свалят за по 2-3 часа макс newsm78

# 664
Да, палтричке, случи ни се миналото лято, викахме и Бърза помощ даже  Cry Хексалгинът обаче подейства добре - нищо друго не действаше. Та купих хексалгин и лепенките за Т, доволна съм и от двете.

# 665
Рали,медът много помага,не само при нас.Не става отведнъж,но за няколко дни,при бронхит, има видимо подобрение.Бързо се оправяйте Hug
Накой по въпроса ми с Енгистола?Някой го беше давал,но не помня кой... newsm78

# 666
дани, лисе, тръгна пак на градина, да. много се радва (този път, пу-пу, че предния тръгна с рев). те са една групичка от 5 приятелки, много играят, готвят в пясъчника, разменят стикери от албумчета, даже когато едната ходи до тоалетна другите я чакат на вратата.  Laughing
палитра, за хексалгина - по 1 капка на кг тегло, през 8 часа, не повече от 30 капки на денонощие.

# 667
  • около Варна
Цветна палитра, дъщеря ми вдига такива температури с треска при ангина.

# 668
Ох,Рали,бързо оздравяване  Hug

Силве ,браво на малката душичка   bouquet

# 669
Той и друг път е бил с 40, но този път не се повлиява особено от антипиретиците. Даже и сега в 19 дадохме Хексалгин и сега меря - 38.8 ooooh! Продължавам и с останалата артилерия ooooh!

# 670
Цветна палитра ,дано бързо спадне  Hug

# 671
Благодаря! И аз за това се моля!

# 672
  • около Варна
Когато и хексалгина не помага действам с вана, с топла водачка,оставаш детенцето да си поиграе,тя водата се охлажда и температурата спада, не напълно, но един градуса да свали все е полза,  дано не ви се налага.

# 673
Вече 2 пъти го правя днес това. Сваля наистина, но после набързо си я вдига, освен ако не го правя докато чакам да подейства съответното лекарство за Т.

# 674
Момичета,понеже никой не се вкл.за Енгистол,го давах 2ч.начесто и спрях.Носът се запуши,лееко повишена темп.,светнали очи.Дадох Цинабсин и Инфлуцид.Много мнения за Енгистол няма.Смятам утре да го давам 3пъти на ден,а Инфлуцид и Цинабсин да рисувам през час и...да се моля.Отдавна не ми беше започвало така светкавично боледуването и съм шаш.

Общи условия

Активация на акаунт