Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • shumen
Благодаря,Лисе.

# 646
Да ни държиш в течение утре  Hug

# 647
Аз от есента ползвам ей тая морска вода:
http://www.multipharm.eu/product/2247/humer-children-hyumer-mors … -150ml-sprey.html
В Марешки струва под 9 лева за 150 мл. Много съм доволна, преди това ползвах Африн, Куикс и подобни, ноооо цените им са разорителни просто, за 20-30 мл, които свършват за 1 седмица в "активния" сезон Crazy

месечинке,много полезна информация   bouquet Онзи ден ми се наложи да купувам,че и Куикса,и Стеримара свършиха,но не ми се даваха 10 лв. за толкова малко и в крайна сметка пак ги дадох,де,но за 100мл Стеримар-10.69лв. Ако има в нашия марешки тази водичка дето си дала линк към нея ще се окаже доста изгодно...Пробвам аз да промивам като Хъшпъпи със спринцивката,но не ми дава детето,само като ме види и бяга,а като го хвана и затисна(или някой го държи) започва да реве и се дави,защото гледам да впръскам под налягане и реших да промивам със тези спрейчета.То не,че излиза нещо напред,но за мое успокоение,да знам,че промивам там,пък  ooooh! Според вас 3-4 пъти дневно достатъчно ли е?  newsm78

# 648
  • Once there was a Hushpuppy...
Зависи, Яни от хремата.
При обилна течаща на пред може повече, за да се изчиства, изчиства...
Иначе е добре за стичаща се на зад, поне 4 пъти дневно.

# 649
Ясно,благодаря   bouquet

Той в момента е здрав,но промивките ми станаха като нещо задължително напоследък  Crazy
Иначе като беше болен и два дена му течеше носа май по-често промивах  newsm78 значи съм на прав път!благодаря  Hug

# 650
  • Once there was a Hushpuppy...
Яни, само още нещо Peace
То е и за всички, които се чудят.
Аз също от страх и ужас съм промивала и вече оздравял нос. Но, не - не е правилно. Видите ли сух нос и да няма кашлици, въобще оздравяло дете, тутакси спирате с промивките, моментално Peace Защото малко или много  физ. разтвор очиства и нормалните за лигавицата на носа бактерии. Тези, които си съществуват при всички ни. Така може да се получи едно изнежване и после евентуално по-лесно заразяване с вирусите.
И, естествено при разболяване, при хрема много и чести промивки Peace В зависимост от състоянието, което описах по-горе при стичаща се на пред или на зад хрема.

# 651
Взех си детето от градина с жълт сопол и насълзени очи Sad Започнах Енгистол.За пръв път го ползвам.Канех се да го давам след АБ профилактично и все ме беше страх.
Сега се чух с мъжа ми.Сутринта се оплакала,че е запушен носа,промивали,нищо не излязло.Дал и Инфлуцид,ама файда йок.
Аз съм от тия дето прекаляват с промивките и сигурно за това ни удря в носа все.Аз 1,че и 2 морски води хабя на месец.Здрава,болна,все промивам.Заредила се бях от Марешки с Хумер,но стигна за кратко.И тук открих такава,но струва 10евро и пак е по изгодна от другите.

# 652
Момичета, как давате Хексалгин? До сега не съм давала, а малкият мина пак 40те градуса(40.5). Със сто зора ги смъкнах, ама не ми се рискува посред нощ да се случи отново. Мъжът ми купи от аптеката, но в листовката гледам за възрастта дават 3-10 капки за 1-3 години. Фармацевтът препоръчва 10, а с педи не успях да се свържа. И още в какво разстояние от сиропите с Ибопруфен/Парацетамол. Аз до сега ги редувах на долу-горе 4 часа, но сега следобед по принуда дадох Миг с 1ч. по-рано.
Вече направо съм се настроила за АБ утре. Сополите си зеленясаха вече тотално и с тази Т не вярвам на педи да му се рискува и да не изписва, а и на мен май също Confused
Иначе пък днес кашля по-малко от вчера, дали от сиропа, дали от това, че сополите почнаха да се стичат напред.

# 653
Как се дава Енгистол?Първите 2часа на 15мин,а после,като минат двата часа?Мен ме достраша да давам през 15мин и го давам през половин час,но не знам като минат двата часа как да продължавам.

# 654
  • София

Да, прави сте, че трябва по-спокойно малко да го карам, но е трудно...
Да попитам, давате ли витамини, т.е хранителни добавки на децата си?

# 655
Хексалгин са ми казвали, че се дава до 3 пъти дневно. Доза около 10 капки за дете около 13 кг. Ако видиш, че ибупрофен/парацетамол не започнат да действат до час - може да се даде хексалгин  веднага. Това са ни казвали дословно! И го чух да го казва и една педиатърка от спешното по телефона! Дозировката беше за по-малко дете обаче.

# 656
  • София

Цветна палитра, аз съм забелязала при сина ми, че когато поддържа някаква температура, почти не кашля, дори и преди това да е кашлял често....

# 657
Schokolad пие само витамини Алайв,цветна палитра по спомен Хексалгина съм го давала по схемата от указанието и съм го редувала със свещичка Нурофен,на 2 часа,това при много висока Т!Това за връзката с високата Т и кашлицата и сопола го забелязвам и аз,в момента в който се вдигне Т,спира и сопола и кашлицата!

# 658
Дозировката на Хексалгина е според възраст/килограм: 1-3г.(9-15кг.) се дават 3-10 капки; 4-6г.(16-23кг.) 5-15 капки. Дъщеря ми е между 13-14 кг. и съм давала по 14 капки за температура над 39.5 14 капки, комбинирала съм с парацетамол през устата или свещички.

# 659

Да, прави сте, че трябва по-спокойно малко да го карам, но е трудно...
Да попитам, давате ли витамини, т.е хранителни добавки на децата си?

Шоколад, относно кървенето от носа, защо не питаш за ринолекс вместо капки за нос. Беше писано по-рано за него. Аз имах кръвоизливи от носа скоро след раждането и ми го предписаха за подхранване на лигавицата, но се използва и за отпушване на носа.

Общи условия

Активация на акаунт