Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 322
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Много против боклуците съм,правя забележки и на приятелки,но файда никаква,даже имам една,дето торбите вечно са и пълни само с боклуци,щот-Ми то детето искало такова да яде!Да бе да,как пък не,ще яде,каквото му дам,не съм педант по отношение на храната,обаче това да ми се затръшка в магазин,няма как да стане,все извъртам нещата и става на моето,винаги я карам първо при плодовете в магазина и обикновенно е вербувана с нещо,напоследък с ягоди! Whistling Двете през деня си ядем кило и половина ябълки,отделно още един-два плода,различни,пием си компотчето,вместо сока с Е-тата и си свиркаме!Не съм лошотия,добричка съм си!  bouquet

# 421
  • Варна
Лисе,
тя ваксината е трябвало да ти бъде сложена миналата година... щом тази ставаш на 26.

# 422
Месечинка ,не са ми припомнили и забравих.

Лилия ,и аз гледам да не купуваме боклуци ,всеки ден пие чай сутрин и изцедени портокали или мандарини следобед или преди обед.

# 423
Аз нямам слагани ваксини от...мин.15-18години,абе от ученичка в средното Crazy Тук никой не ме е търсил и не знам какъв е редът.Питали са ме кога последно са ми слагали тетанус.Казвам не помня... и до там.

# 424
  • Варна
Лисе,
ясно, че си забравила, мисълта ми е, че не съм сигурна дали ще ти я сложат сега или ще те накарат да си я плащаш евентуално. Защото вероятно GPто ти я е отчел(а) като поставена още миналата година, а те им ги отпускат по бройки.

# 425
Не знаех,Месечинке.
Утре ще попитам като ходим за изследванията на Габс. Peace

# 426
Гледам мерки и теглилки сте захванали да нищите...
Моето е на 4г. - 20 кг... Mr. Green
Ама на фона на другите болести, килограмите хич не ме притесняват..

Лисе, нали се притесняваше, че е наддала Габи преди месец някъде, пък то виж какво излезе-манекенка Laughing

Добре че не го пуснах на ДГ, сутринта ми докладваха, че в групата едното детенце е с разстройство от снощи, друго го боляло коремчето, госпожата и тя смучела нещо за гърло....и имало въшки. #Crazy
Официално нямало въшки де, но едно детенце от нашата група имало миналата седмица и според майка му е прихванало от детската...сега как е точно, незнам...

Мен лично въшките не ме притесняват, щом не се вдига Т..на мен Т ми е проблемна..

Ваксини на дърти години няма да слагам. миналата година ми вадиха кърлеж и ми казаха, че мога да си бия ваксина против тетанус...еми не я бих и съм жива Mr. Green

# 427
Тета ,ами днес я изкараха 19 кг с дрехи , вкъщи ми излиза 17,не знам къде е истината вече  Mr. Green

# 428
И аз го меря с дрехи...то гол от бебе не е теглен Laughing

Абе да са здрави дечицата, това е най-важното..

Лисе, мисля са ви добре кг...моят племеник, първи клас е, тежи колкото моето чаве... Mr. Green

Аз лично мисля, че по-добре да са слабички, отколкото пухкави децата, но каквото такова..

# 429
Аз може да я пробвам довечера без дрехите на кантара набързо преди банята  Mr. Green

# 430
  • Варна
Моето тежи 15кг на 96 см, изяжда всичко в яслата, но не дава признаци да иска да е гладен или жаден като го взема. Чака си часа за всяко хранене.
Ние днес бяхме на контролен. Добре е. Този път се учудих, че още на втория ден спря хъркането и си спеше спокойно. Вадим още някой друг сопол, но давенето отшумя, за сефте, толкова скоростно. В понеделник с бодра стъпка отива в яслата  Mr. Green

П.П. Честит имен ден на госпожичките и много здраве на всички деца!

# 431
Мейбълин , благодаря  Hug

Теглих я без дрехи 18 кг

# 432
Моето дете яде на сила. Оставала съм я без са я насилвам... не се храни почти сидмица. Всичко е на инат при нея. 97 см е висока и тежи не повече от 12-13 кг. Закусва половин филия, ако яде сандвич, ако е кус-кус може и да хапне една купа. На обяд яде 200 грама, на вечеря пак толкова супа. За да изяде с 300 зора супата, не й давам следобедна закуска, освен ако тя не си я поиска. Вечер преди лягане пие мляко. Омразен ми е моментът с храненето. пие саностол уж да прояде... Пък според педи не е страшно...
Честит имен ден на малките съкровища. Да са живи и здрави!

# 433
Ние пием Алайв,но преди това пиехме Марсианци и пак си ядеше,в интерес на истината вече се замислих,дали пък не е от Витамините,няма значение де,размишлявам си!

# 434
  • в огледалото на живота
Дъщеря ми е на 5,3г.
Висока 119 см ; килограми 22кг.От две години не е мръднала на тези кила...а не е като да не хапва... Laughing Съвсем нормално момиченце изглежда,ното слабо нито трътлесто.
Изобщо не  се връзвам на мерки и теглилки  Naughty
Достатъчно голяма е ,когато е гладна да ми каже.Е,не я държа на режим де... Wink
За мен храната е важна,много дори.... Blushно,наистина здравословната.В смисъл старая се да готвя така... Blush
Факт е,че и семейството и средата оказват влияние на хранителните навици  Peace Но не и първостепенна.Нещата са низ от верига.
У дома например се консумира в промишлени количества мляко/кисело,прясно/и млечни изделия.
Спонсорирам магазина като една мандра годишно... Joy
Плодовете и зеленчуците присъстват ежедневно на трапезата,без тях не минава ден.
Медът и производни давам повече през зимните месеци,но и филийка с мед и масло всеки хапва,когато реши.
Наблягам на пиенето на течности/особено вода/,постоянно дудна на малката да пие в градината.Така организма чисти всякакави токсини бързо.Обожавам чай и фреш и покрай мен и останалите се научиха...
Е,сега да не си помислите,че съм заклеймявам нездравословни храни...в никакъв случай... Simple Smile
Понякога и ние хапваме джънк фууд и торта,но наблягам на салатите в джоба или на черния шоколад ако ще е  сладко.
Дъщеря ми е имала моменти в които омита 1,2 и 3 +допълнително.В други случаи пък  е изяждала по 2 кофички кисело мляко и килограм ягоди.. безпрецедентни случаи направо.. Crazy
Всичко е до нагласа,организъм и усещане за нужда на такава.
Когато изградиш някакъв умерено здравословен режим на хранене,всичко става като рутина...просто една традиция и я следваш без да изпитваш нужда от лишения и същевременно изпитваш и  удоволствие от храната.
Или поне при нас е така .... Hug

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 19:47 от ~Dev~

Общи условия

Активация на акаунт