Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 331
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Честити имени дни на Габитата ви, Уми и Лисичке!
За скоча ще ви трябва и стъкълце, Лисе.  Peace
При пускането на училище има разни нюанси, които са от значение, все пак. Всеки трябва много добре да мери преди да реши за собственото си дете. Има ситуации, които се диктуват от от липсата на избор.
Моето дете е спряно от градина, докато не свършат карантините. Има и Варицела, и скарлатина в групата.

# 406
Ами сега,добре си направила,че не ходи на градина при тези карантини  Hug

Да,бяхме преди малко в поликлиниката,но утре ще й взимат кръв и другите изследвания,дадоха ни контейнерче и скоч-а със стъкълцето  Peace

Купих само контейнер за урината.

Иначе ЛЛ я мерила и теглила и казала да яде повече месо - телешко главно,и че имаме проблем с храненето/наистина тя доста трудно се храни/.

Надявам се утре кръвните изследвания да излезнат добре  Praynig

# 407
Нека да излезе резултатът от кръвното изследване и ѝ видите хемоглобина. Тогава ще се види дали има нужда от червени меса.  Peace

Иначе ЛЛ я мерила и теглила и казала да яде повече месо - телешко главно,и че имаме проблем с храненето/наистина тя доста трудно се храни/.

Надявам се утре кръвните изследвания да излезнат добре  Praynig[/b]
Ако й е сложила и ваксината, може би е добре още една седмица да стои извън градината.

# 408
Не,няма ваксина,ние отидохме,че имаше подуто под очето,но не било притеснително.Но решила да пусне кръвни изследвания и другите да са готови за градината,те без това ще станат чак другата седмица по някое време.
Виж напомни ми да я питам за ваксината,вярно,че на 6 имаха ваксинация. Hug

# 409
лисе, уми, да са ви здравички и усмихнати момиченцата!
малката се подобрява. док каза да включа виброцил, щял да помогне за намаляването на третата сливица. за пръв път чувам, че има такова действие, но ми се струва, че чисти секретите, защото снощи изчистих нослето с бейби вак и накапах в носа, през нощта прокашля 2-3 пъти и това беше, нямаше го бухането и задавянето от стичането на секрета.
ухото се възстановява, док каза, че съвсем леко розовее, но страшното е минало.  Praynig
лл пък ни се развика, че била слаба (тя все гледа в тия пусти контролни таблици), не отговаряла на килограмите за ръста, и какво съм очаквала при това недохранване (?!?!), как нямало да боледува  ooooh! аз го тобелязах като поредното неадекватно включване и си го пропуснах покрай ушите, ама сега ме яде дали пък нещо не бъркам с хранителния режим. вашите дечица по колко пъти на ден се хранят? а като количество горе-долу как преценявате дали е малко или достатъчно?

# 410
Силве ,благодаря ти!   bouquet

Радвам се,че страшното е минало при вас !  Hug
И нашата ЛЛ намекна днес,че моята е слаба.

Иначе се храни по 4 пъти на ден ,а грамажа е почти пълна купа,но почти винаги оставя храна.

Мале сега видях,че и аз имам ваксина на 25 години  Joy

# 411
sylviana,  не се притеснявай с храненето. Те децата си знаят колко да ядат. Моят в последно време го раздава претенцийка и много неща отказва да яде. Яде по 3-4 пъти на ден в различни количества. Някои дни много, някои дни малко. На кг е около 13.5кг, ама пък и братовчед му( с точно 1г по-малък) е със същото тегло Blush Всяко дете е различно.

# 412
Ние откакто сме махнали 3-тата сливица,ядем буквално пред 2 часа,сега от градина я взимам наобед обезумяла от глад,не и стига храната там и това е!Сутрин имат 1 филия,наобед също една,плюс манджата и супата,всичко е ометено и вкъщи дояжда с принцеси,а сега точно ме дърпа да ходим за пръчици за бира хахаха,а е слаба,120см-19кг,нооо и ММ е същия,метаболизъм явно,завиждам им,на мен всичко ми се лепи!

# 413
Моята е на 4,5.Тежи 14-14,5 според настроевието LaughingВисока и около 106-109см.Яде по 4пъти.Следобедното хранене у дома е предимно плод/ове.Не знам каква е нормата,слабичка е,но е мн.енергична и жилава,че и силна.С батко си правеха лицеви опори зимата и тя правеше 2-3 Laughing

# 414
  • shumen
Благодаря,момичета.Явно вашите палци ни помогнаха и малкия стана и отиде с желание днеска на ясла.Да видим довечера като си го вземам дали ще е пак така щастлив.
Ами сега,по-добре,че си е спряла при тези карантини,че да не лепне нещо.
Силве,браво,че сте по-добре.За яденето не се шашкай.Моя е на 2,6,а е 14 кг.Яде 4 пъти на ден,но в яслата храната не му стига.Още щом излезнем от там се започва едно ядене на солети и разни такива докато се приберем и все си мисля,че после няма да вечеря,но не съм познала,а е висок 96 см.
Лисе,да на 25 имам ваксина и после на всеки 10 години след това.Аз ще имам догодина на 35.

# 415
  • Варна
Силве,
я кажи мерките на малката, да проверим и ние таблиците Joy Я не се връзвай, аз съм била голяма кльоща като малка, дядо ми е казвал на шега, че от мен човек няма да излезе Mr. Green Пък ей ме на - дърта магарица.

# 416
danaeka малко ме успокои,че не сме само ние все гладни от ДГ,чудя се,ако я взимам в 18ч как ли ще я заварвам,освирепяла сигурно!Споделяла съм с други майки,еми техните деца даже не си изяждали яденето,деца различни естественно,живи и здрави да са,кой колкото иска да яде,при нас яденето е здраве! Hug

# 417
Че има някакво значение качеството на храната, има го. Но то не е единствен фактор за доброто здравословно състояние. Дев беше описала нагоре защо действа добре хомеопатията при тях. С целия този ред на изискванията, както писах - съм напълно съгласна. Спазвайки тези правила, заболеваемостта става много по-ниска и по-лесно контролируема.  Към това добавям и преминаването в по-висока възрастова група.
На мен примерно не ми е толкова важно какво количество се изяжда. Важно е съдържанието на приетото. Чисто организационно 3 основни хранения + две леки междинни са в реда на нормалното.  Една филия или нещо друго тестено в рамките на деня е предостатъчно и всички останали хранения могат да минат без хляб, ако сърцето на детето не го иска. Когато се гледаме у дома, една от междинките се опитвам да е плод или зеленчук. Тъпото е, че по улиците децата масово се хранят с боклуци (страхотна комбинация) и моето съвсем по детски си иска и то да си похапне "боклучета като на детето" и през известен интервал от време в менюто го има и това нещо.

# 418
  • shumen
Лиле,аз го вземам към 17-17.30 от ясла и още излизаме от там и започва да иска.Понякога успявам да го залъжа и да го прибера без да е ял боклуци,ама понякога не.
Ами сега и моя иска,ама аз давам само солети или бисквити,а царевични пръчки не давам,но ако го почерпят си взима.По едно време докато живяхме с ММ и свеки,тя го беше научила и всяка вечер му купуваше,но и забраних и спря,а и повече и само не поиска детето.

# 419
Дани,аз след два месеца някъде правя 26,може би другата седмица ще отида за ваксината.
А за малката хич не ми се ще  Tired

Общи условия

Активация на акаунт