Дискусия: Вярвате ли в реализацията на писателите в България?

• 40 228
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
' Начи, аз, като консуматор да се пробвам пак да кажа на "арбанаси" - дори от самото ви писане във форума получавам световърежи, стига с този enter и писане през ред, адски разводнено изглежда, един пост освен количество е хубаво да има и качество.
Както вече казах, попаднах на един автор в "читанката", жанр фентъзи, потърсих и други неща, оказа се българка, и пак да се повторя, яко нещата и бъдат издадени на хартия, ще си ги купя с огромно удоволствие, защото ме грабна с това, което е написала!
Не всички търсят нещо хубаво за без пари!

# 181
' Начи, аз, като консуматор да се пробвам пак да кажа на "арбанаси" - дори от самото ви писане във форума получавам световърежи, стига с този enter и писане през ред, адски разводнено изглежда, един пост освен количество е хубаво да има и качество.
Както вече казах, попаднах на един автор в "читанката", жанр фентъзи, потърсих и други неща, оказа се българка, и пак да се повторя, яко нещата и бъдат издадени на хартия, ще си ги купя с огромно удоволствие, защото ме грабна с това, което е написала!
Не всички търсят нещо хубаво за без пари!

Ами, спонсорирайте я. Мога да ви ориентирам как вървят цените и да се мине през профита. Щом нещо ви вдъхновява - помогнете му, за да има още.

Само с чоплене на семки и гледане на сеир, не става Wink

# 182
Не съм се интересувала дали иска да издава, но ваши "творби" и да ми подарят ще пропусна!
Успех!

# 183
Само за пари и "профита" чета. Писателски умения, интерес към литературата и желание за развитие - някъде под нулата.

# 184

Читателите не са експерти по правопис и правоговор ( ако въобще тия временни рамки във времето може да се ползват като аргумент ).

Не мога да се съглася с това твърдение. Четящият човек вижда, мисли и знае. И освен това помни.  Че не сме експерти - да, но при сегашното състояние на езика ни и при липса на ясни правила не виждам кой може да се бие в гърдите и да се титулова "експерт".
Не подценявайте читателите, моля  Peace

# 185
Да бе, що да се развива и коригира, той пише модерно и хиперболично, а ние не разбираме...

# 186
Формулировките, които не спирате да предлагате са тежки/мудни и не биха продали дори една книга.  

Тематата ужасно издребня, а и обсъждаме все пак само анотация /за съжаление, авторска/. Обаче се чудя коя формулировка би продала книгата.

Оригиналната -
"Империята хвърля целия си ресурс докато се отбранява, за да подготви едно момче за бъдещ владетел като последна надежда."

или

"Докато се отбранява с последни сили, империята възлага цялата си надежда върху едно момче, обречено да стане победоносен владетел."

# 187
Само за пари и "профита" чета. Писателски умения, интерес към литературата и желание за развитие - някъде под нулата.

И как разбрахте за писателските умения в книгата? По форума ли? Wink

Изработката на продукт ( книга, филм и т.н. ) зависят от усилията на много хора. Мислех, че се знаят тия елементарни неща.

Кофти на ТЗ ( търговският закон в БГ ) е, че пише: всеки труд трябва да бъде овъзмезден. Тоест не може да не се плаща на хората, които участват в процеса.

Когато на човек му се плаща за това, което върши се води профи. Когато някой дращи и плюе без да му се плаща, за да го прави, се води аматьор.

Ориентирайте се в коя категория ще попаднете.

Поздрави!

# 188
Да, но основното го пишеш ти. Ти си авторът. По твоите писания съдя, че не си писател. Нещо друго си.

А ако си плащаш на хора, които се водят професионалисти, за да получиш такава анотация - предполагаемо минала редакторска намеса - значи много са те прекарали. Автоматично попадаш извън интересите на образованите читатели.

Да не говорим, че далеч не всеки, на когото се плаща, за да прави книги - или каквото и да било - е професионалист.

# 189
Да се върнем към първоначалната тема  Wink
Защо смятате, че публикуване на разкази в блог, сайт или други места за споделяне - откровения, стихове бг, читанка и т.н. би "докарало" известност на прохождащ автор?

# 190
Когато на човек му се плаща за това, което върши се води профи. Когато някой дращи и плюе без да му се плаща, за да го прави, се води аматьор.

Една хубава статия по въпроса. http://www.forbes.com/sites/suwcharmananderson/2013/08/07/how-to … ssional-writer/2/
Същината е следната:
Скрит текст:
Ultimately our conception of ‘professional’ has to focus solely on product and conduct. Is the book professionally written and produced? Is the author conducting themselves in a respectful, professional manner? Everything else is a nonsense.

There are no ten questions that will tell you whether or not you are a professional writer. If you want to call yourself a professional author, go right ahead. Maybe it’s an aspirational moment defining your future self-identity, or maybe you write full-time and earn boatloads of cash. It doesn’t matter, so go on, knock yourself out, you fabulous professional you.

# 191
Всъщност арбанасито слага каруцата пред коня, поне аз така го разбирам!
Бях останала с впечатлението, че един роман, повест, стихотворение, са творби, някои е преживял, почуствал нещо и е успял да го напише, и то да го напише така, че да го помниш години след това, да го препрочиташ, да си държиш хартиените книги, колкото и "прахосъбирачки" да са!
Ако всички автори тръгваха с калкулатора да смятат какво ще изкарат като напишат нещо, едва ли щеше да има много за четене!

# 192

Читателите не са експерти по правопис и правоговор ( ако въобще тия временни рамки във времето може да се ползват като аргумент ).

Не мога да се съглася с това твърдение. Четящият човек вижда, мисли и знае. И освен това помни.  Че не сме експерти - да, но при сегашното състояние на езика ни и при липса на ясни правила не виждам кой може да се бие в гърдите и да се титулова "експерт".
Не подценявайте читателите, моля  Peace

Читателите са най-важните! Никой не е по-голям от тях. Но това тук не са читатели, а сеирджии с лукс на свободно време, в което няма нищо лошо.

Поздрави!

# 193
Баба ти Ан Райс виси във Фейсбук и чати на живо с потребителите. Не й плащаме за това, сигурно е любител.

И се драпа с хейтърите в Амазон. Сигурно е аматьор.

Songes е права, пълно е с хора, които мажат дизайни и сайтчета и изглеждат почти професионално.

Онлайн публикуването винаги ще стигне до повече хора. А и имаш възможност да си го популяризираш сам.

# 194
Аз не мисля, че читателя е най-важен, Арбанаси, защото читателя идва след като ти си преживял и излял душата си в творбата си. Най-важен е този "интимен" момент. Читателят е този, които идва после и "се потапя" в твоя свят.

Общи условия

Активация на акаунт