MasterChef България, Тема 3

• 41 286
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
  • На земята, която е всъщност звезда.
От фейсбук страницата на ресторанта на Юлиана става ясно, че е затворен. Затова е написала, че е безработна.

Но пък се надява да започне отново:  ние също не се отказваме лесно и скоро ще сме отново заедно на добре познатия адрес!!!! Вероятно участието й в предаването е опит да спечели пари и реклама, за да продължи започнатото. Пожелавам го от все сърце, защото е доста трудно да пробиеш с такъв тип кухня в по- малък град.  

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 13:48 от Вселена

# 241
  • На ръба..
Не можах снощи да изгледам епизода, но ще наваксам довечера с двата епизода.
Пишете със скоростта на светлината, докато ви изчета и нова тема се пръкнала  Laughing
Чудесно е предаването и никакви конспирации и схеми  не могат да ме откажат да му се наслаждавам.  eat

# 242
  • Велико Търново
Вселена правилно отбеляза, че поведението на Дарин, визирам присмеха му за пуешкото "каиш", беше неуместно и баш си приличаше на приказката за хърбела и щърбела, щото на всеки може да не му се получи манджата, пък дори и да е най простата. Готвачите най добре знаят това.

И на мен ми направи неприятно впечатление Confused

# 243
  • София
Какво стана с конкурса Мис Мастър Шеф бе. Кога ще го дават, та да видя кои пенюари са модерни сега.

# 244
  • гр. Варна
Да ми е жив и здрав малкия - Не мога да стигна до компютъра...
Май успях да прочета всичко - и на мен много, много не ми харесва побългарения вариант на предаването, но все пак ми харесва предаването  Wink
Продължавам да стискам палци на Боян, въпреки, че спортната злоба и на мен ми дойде в повече  Confused

Довечера само 5 човека ли ще готвят? Двамата, борещи се за имунитет и тримата, борещи се за оставане?

# 245
  • София
Страшно ми хареса вчерашния епизод. Определено съм за Симеон - десертът му може и да звучи спемпло, но явно е страхотно съчетание на вкусове. Боян ми харесва как готви (до един момент, надявам се, че няма да приготвя само американски тип неща), самочувствието му е добре, но му липсва нещо много важно за мен - уважение към другите, нещо, което Симеон демонстрира (накрая каза, че Боян е един достоен съперник).

Възхищавам се на всички участници - колко бързо измислят какво да приготвят. Обичам пуешко (именно защото е по-сухо месо  Sunglasses ) и бих опитала абсолютно всичко, приготвено от тях.

За дуела за имунитет съм за Симеон твърдо. Кой да отпадне - Диляна, въпреки че Петър бе доста разочароващ с пуешкото, но Диляна с това печене със стреч фолио ме изуми, а още повече ме изумиха шефовете, че я допуснаха и до топ 3.

Шеф Петър много зле рецитира, докато Виктор е голям актьор, много се вживява, харесва ми. Но моят фаворит си е Андре с умереността си и готиния глас  Mr. Green

# 246
  • София
А при дегустацията на яденето на Деляна въобще не коментираха печенето в стреч фолио, а похвалиха перфектната коричка. А преди това се чудеха и подхилкваха. Някакъв пиниз за коричка ли е това?

# 247
Като каза Андре, снощи той се изцепи, че суфлето трябвало да престои поне 24 часа....    newsm78
Аз навсякъде съм срещала инфо, че суфлето се поднася почти веднага след изваждане от фурната, иначе спада/спихва и сле няколко часа не става за ядене.
Та?
Аз ли не съм чула добре или наистина готвачите са "страшни готвачи"?    Thinking

# 248
И аз тъкмо щях да попитам какво каза,че и снощи и сега не разбрах - то музика ли е да го опишеш - патето ( за пате сабле)  или суфлето каза?

# 249
  • София
Като каза Андре, снощи той се изцепи, че суфлето трябвало да престои поне 24 часа....    newsm78
Аз навсякъде съм срещала инфо, че суфлето се поднася почти веднага след изваждане от фурната, иначе спада/спихва и сле няколко часа не става за ядене.
Та?
Аз ли не съм чула добре или наистина готвачите са "страшни готвачи"?    Thinking

И аз това чух за суфлето, само не можах да разбера дали не вложи ирония в забележката за престоя  Thinking

# 250
Ако е за суфлето може би трябва да престои преди да се пече?

# 251
  • гр. Варна
Ако е за суфлето може би трябва да престои преди да се пече?

И аз така мисля - самата смес да престои преди да се изпече  Peace

# 252
  • Berlin
И аз за суфлето разбрах, но не стана ясно дали след или преди печенето. Макар чеее аз като виден готвач Laughing, веднага си помислям, че става въпрос за готовото суфле.
И защо казаха, че само тя е ползвала шоколад? Нали на Боян яденето май трябваше да е свинско със сос от шоколад и боровинки, а  може и да се е отказал впоследствие. newsm78

# 253
Та?

Много често в България се бъркат термините - Стефи реално готви т.нар. "лава кейк" с течен център, за който наистина сместа е добре да престои поне 24 часа преди да се пече. Суфле-суфле се прави, пече и яде веднага, защото обема в него идва от разбитите белтъци.

# 254
Дарине,благодаря,че ни изясняваш неяснотите,че от самото предаване има много такива моменти. Simple Smile

А и щом е лава-кейк,защо и Андре го нарече суфле?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт