MasterChef България, Тема 3

  • 40 742
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 159
Защитавате вие Кити, че била си готвила кротко, но доколкото успях да видя /довечера ще си го пусна пак, за да съм сигурна/ точно тя създаде напрежението в отбора и изнерви Таня. Нали си спомняте като Аврам и Симеон си казаха, че трябвало да ги държат двете далеч една от друга. Според мен това си беше стратегия на Кити да се отърве от Таня. Таня се оказа с по - лабилна психика и тези разправии и изиграха лоша шега. След това тя беше пълен аут и готвенето и никакво го нямаше. Просто се срина психически.

# 661
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Съгласна съм с ГП, точно с Кити почна разправията. Тя подмолно насъска всички останали срещу Таня. А най-пут*овски се представи Аврам като пое нагативизма ѝ.

# 662
  • Мнения: 7 849
За козунаците - и хлебопекарната не помогна при мен, можех да убия някой с тях.  Mr. Green

Ти съвсем ме отчая.
И аз не искам да те отчайвам, но само меся и втасва там. За добър,  хубав козунак на конци не разчитай на машината - трЕбват си ръце. Но аз си я ползвам, поне за месенето и едното втасване - няма да съжаляваш.

Извинете за спама.

# 663
  • София
  • Мнения: 12 222
.................
Не е и длъжна всъщност. Не съм съгласна с повече тук, които се възмущават къде са тръгнали, като не знаят основни неща. Ами не знаят! те затова са любители, не професионалисти. Влече ги кулинарията, но правят само това, което им е интересно и приятно. Професионалистите са длъжни да знаят от А до Я, тези - не. ......................
Не, не си много точна. Когато се явяваш на конкурс за 100 хил.  лв и имаш претенциите , че можеш да готвиш, няма нещо което да не искаш да го направиш, освен това и искаш да си отвориш ресторант...Изпуснати са основните правила, да можеш да работиш с мая за едната елементарна пица, да можеш да разбъркаш едните яйца и да прибавиш прясното мляко и да стане на крем карамел, да приготвиш една супа...В този случай няма, "ама аз не мога да работя с това или с онова...аз не ям месо и ме е гнус да се доближавам до него"...е , как ще станеш перфектен готвач пък и да отвориш ресторант...Някои просто са се взели много на сериозно в кухнята, а тя се оказва, че изобщо не е толкова лесна. Не може само да можеш гурме - кухня да работиш и да "плейтваш т.е. да подредиш една чиния красиво , и да  умееш само белтъци на сняг да разбиеш с един миксер...Има си правила.  Даже и да си  любител - готвач се изискват необходимите умения и да познаваш основните продукти...Например аз не търпя риба, морски продукти не ги приготвям, не зная как, не умея, е как да се покажа на един конкурс за да получа голямата награда...провалям се. Няма начин да спечеля, а съм убедена, че те ще имат и такава задача, приготвяне на морски дарове. Хубаво е да си вярваш, че можеш, но не е хубаво да си повярваш, че всичко можеш, тук е тънката разлика.  Peace
пп може и да не съм права, но когато се явявам на конкурс минавам целия конспект, пък каквото сабя покаже.

# 664
  • Мнения: 2 122
да не забравяме, че това е предаване и сценаристите показват само онова, което искат да видим Simple Smile))

# 665
  • Мнения: 6 604
Дарине, издай как се ориентираха готвачите в съставките и пропорциите? Тези,които правят крем-карамела за първи път. Peace

# 666
  • Мнения: 121
Дарине, издай как се ориентираха готвачите в съставките и пропорциите? Тези,които правят крем-карамела за първи път. Peace

Не издавам тайна, това е част от правилата на формата - винаги, когато задачата е десерт, на състезателите се дава списък с продукти и пропорции. В австралийския сезон дори им дават (на някои предизвикателства) целите рецепти, а някои от тях са по 18 страници ....

Друго е, когато по собствена инициатива правиш някакъв десерт - тогава пропорции, съставки и техника са изцяло твоя отговорност. Както беше в нашия случай с Елена снощи - тя правеше брюлето, аз темперирания шоколад и меринга. После обгарях брюлето и мерингите. И за да не питате - меринг е думата за сурова целувка, която не се пече, само се обгаря отгоре с горелка.

# 667
  • София
  • Мнения: 21 351
И аз съм на мнение, че щом са решили да участват в точно това състезание /и особено ако са гледали чуждите формати/, би трябвало да знаят поне основните правила за съчетаването на продуктите и разни базови рецепти. Защото едва ли са очаквали да готвят само и единствено нещата, които обичат и могат. А който е гледал формата знае, че в него участниците не се учат, идват си научени. Най-много да хванат някоя тънкост, но всичко научено всъщност произлиза от допуснатите грешки.

И аз много се чудих защо е толкова харесван Аврам. На мен ми е антипатичен от самото начало.
И аз не обичам особено крем карамел, но зная, че неговия стана толкова шуплест, защото го е пекъл на много силна фурна и е оставил водата да заври.  Peace

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 11:41 от Reinа

# 668
  • Мнения: 14 832
Не издавам тайна, това е част от правилата на формата - винаги, когато задачата е десерт, на състезателите се дава списък с продукти и пропорции.  
Е, това вече поставя нещата на мястото им и обяснява всичко Simple Smile Да, при зададени продукти и пропорции, добрият кулинар би трябвало да се справи добре Peace
Просто не ни показаха тази подробност и затова беше чуденето.

Разбира се, че когато се явяваш на конкурс, оптималният вариант е да знаеш всичко. И да си минал целия конспект Laughing Ако не преди кандидатстването, аз бих заседнала да наваксам пропуските веднага щом ме одобрят за участие. Но дали са имали време за това, обаче?
Но и да не знаят всичко, не е голяма драма, както се видя. При наличие на добра основа, усет и известен опит, виждаме, че повечето се справят. Някои пък не успяват и отпадат, нормално!

Аврам и на мен не ми е сред любимците (май още нямам такива), но не съм съгласна, че беше негова вината за вчерашното фиаско на отбора му. Поне не само! И ако ние не сме присъствали и не сме видели всичко, шефовете бяха. И имаха много сериозни възражения за поведението на Таня.

Какво толкова й харесвате на Нина (майката)? И на мен ми е симпатична още от кастинга, бих се радвала да успее, но тя е доста незабележима. Вчера дори не разбрах какво правеше и как.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 12:24 от птица

# 669
  • Мнения: X
Интересен беше снощния епизод, много характери "лъснаха", но така или иначе не симпатизирах и на двамата. Мариела тъкмо ми стана приятна и пак изпраска от нейните си коментари. Ами явно си е такава жената, живее си в нейния свят. Поне не се прикрива.
Радвам се, че Стефи остана, голямо е сладурче и си готви добре момичето.
Аврам - голям провал - дайте му малко власт и му гледайте сеира. Неадекватен, взе се много насериозно, много неподходящ избор за лидер.
Таня изобщо не ми допадна още от началото. Не харесвам неестествените хора, вътрешно и външно. Няма да ми липсва.
Всички останали, без Аврам, са ми интересни и положителни, ще ги гледам с удоволствие.

# 670
  • Мнения: 444
Дарине, издай как се ориентираха готвачите в съставките и пропорциите? Тези,които правят крем-карамела за първи път. Peace

Не издавам тайна, това е част от правилата на формата - винаги, когато задачата е десерт, на състезателите се дава списък с продукти и пропорции. В австралийския сезон дори им дават (на някои предизвикателства) целите рецепти, а някои от тях са по 18 страници ....

Друго е, когато по собствена инициатива правиш някакъв десерт - тогава пропорции, съставки и техника са изцяло твоя отговорност. Както беше в нашия случай с Елена снощи - тя правеше брюлето, аз темперирания шоколад и меринга. После обгарях брюлето и мерингите. И за да не питате - меринг е думата за сурова целувка, която не се пече, само се обгаря отгоре с горелка.

Знаех си аз че се дават съставките при изпитане с точно определено ястие. Имах такива подозрения когато гледах и американския формат, то иначе нямам как да кажат сготви това ястие при условие, че не всеки може да знае рецептата.

Между другото Таня се сърди че са и дали сосовете, но доколкото помня точно и към соса журито имаше забележка.  
Плюс това се опитаха от журито да и подскажат малко при приготвянето на крема, като я пипаха дали е сигурна, че така се стане, но тя каза сигурна съм правила съм го. А после се усети че това което е правила е бил друг крем. Няма на кого да се сърди.

# 671
  • Мнения: X
Като си в отбор и картофи да ти дадът да белиш - ще белиш. Останалото са фасони и то не на мястото си.

# 672
  • Мнения: 1 384
Коя е Кити?
Не съм научила още всички, но на страницата с участници Кити не виждам.

# 673
  • Berlin
  • Мнения: 12 928
В момента го гледам, че снощи изпуснах. Наистина Кити Laughing и Таня още след избирането на Аврам започнаха да се карат, според мен заради избора на капитан. Оттам вече дават как Таня пали, а Кити не се вижда много, много. Лошо впечатление направиха Аврам, Боян, Таня в този отбор. Явно всеки искаше сам да си направи, каквото сметне за добре, а Аврам мислеше, че трябва да е на всичко капак, след като е капитан.
Диляна се провали на пицата и на какво още? Според мен още след пицата трябваше да си отиде. Много елиминации, много нещо и накрая един си отива. Laughing

# 674
  • Мнения: X
Коя е Кити?
Не съм научила още всички, но на страницата с участници Кити не виждам.
Мариела  Peace

Общи условия

Активация на акаунт