MasterChef България, Тема 3

  • 40 759
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Много неподоготвена беше тая Таня днес в "Преди обед".
Хънка,мънка,никаквки познания по темите, които претендира да редактира в сайта си-лечебните свойства на храната  ooooh! Shocked
Една пипкава "салата" спретна- умряла работа.Чак ми стана неудобно, както  и на водещата.Хич не вървеше лафа  Whistling Спекла ли се беше, ама лошо впечатление ми направи.Не е за живи предвания  Naughty
Хубавица,ама...дотам. Никакво чувство за хумор и самоирония  ooooh!.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 10:31 от GeNa

# 646
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Някой знае ли кой е въпросният сайт, който притежава?

# 647
  • Мнения: 4 740
Някой знае ли кой е въпросният сайт, който притежава?
Моденита.

# 648
  • Мнения: 121
Някой знае ли кой е въпросният сайт, който притежава?

www.modenita.bg

# 649
  • Майничка
  • Мнения: 13 821
За мен вчера Аврам трябваше да отпадне, заедно с Таня. Мрънкащ, неуверен, не поема отговорност, с една такава поза "не стреляйте по пианиста, съжалете го, той толкова може", очевидно и не може да се сработва с хора, просто този крем беше идеалният повод да си ходи. Провалът на отбора му беше на 80% негов провал.
Очаквах повече "примадонски" изпълнения и в двата отбора, някои участници ме изненадаха много приятно с подтискането на егото си, дори да са се чувствали не особено комфортно. Признавам си, точно от Таня не го очаквах, де.

# 650
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Благодаря  bouquet
Между другото, Дарине, поздравления за fkusno - харесвам изчистените, ненатруфени сайтове, където рекламите не ти бодат очите и можеш спокойно да четеш информацията, която те интересува. Много добре са описани рецептите, стъпка по стъпка - като за неопитен готвач като мен Blush

# 651
  • Мнения: 12 771
А за следващата седмица какво ли има в мистериозната кутия, казаха нещо от сорта че е най-популярното ядене в света. Аз веднага за пица и спагети се сещам, обаче те правиха такива неща и не мога да го измисля  newsm78
Хамбургер?

Скрит текст:
Първата ми мисъл като чух "никога не съм го правил" беше - "ами сега как ще го направиш" и по този повод и аз се чудя как пък знаеха какво се ползва, колко и всичко останало.... Rolling Eyes Ако нещо не съм го готвила някога, няма как да знам продукти, пропорции и тн. И всъщност тези, които го правиха за пръв път, най им се получи  Mr. Green Mr. Green
Аз като не обичам нещо, нито го готвя, нито знам как се готви.
И мен това ме учуди. Като не съм правила нещо, нямам си и на идея как се приготвя, какви продукти се ползват и в какви пропорции.

# 652
  • Мнения: 14 832
"Плейтването" не дойде от Аврам, а точно от Боян и Таня. Поне аз първо от тях го чух. Нищо чудно обаче и останалите така да си говорят, просто да не сме ги чували. Обикновен кухненски жаргон вероятно.
Таня се държа тъпо, както и да се оправдава сега. Явно е била против избирането на Аврам за капитан и после всячески се опитваше да напомни колко е била права! То не бяха фасони, то не беше заяждане. Ауу, не бил знаел какво е крем велуте, какво е салата табули... , пък тя крем керемел като знаешееее  Mr. Green Подценили я били, сосовете й дали... При положение, че двамата с Боян бяха поели основното, да се беше разбрала с Боян, не да пухти и върти очи непрекъснато. И така докато се оказа, че и тя великата не всичко знае и може Tired
Не е и длъжна всъщност. Не съм съгласна с повече тук, които се възмущават къде са тръгнали, като не знаят основни неща. Ами не знаят! те затова са любители, не професионалисти. Влече ги кулинарията, но правят само това, което им е интересно и приятно. Професионалистите са длъжни да знаят от А до Я, тези - не. Те могат да се заиграват само със средните букви от азбуката Grinning
Иначе и аз се учудих - уж не го знаят и не били правили, пък накрая всичко перфектно. Е, с малки изключения Wink

# 653
  • Мнения: 6 308

Заповядай в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=832732.0;topicrefid=19
Мисля, че всеки е излязъл от нея с вкусен козунак, без майтап!!!! И силно вярвам, че ще успееш!!!

Знам я тази тема, чета я и преглъщам, но нещата при мен вървят към купуване на хлебопекарна. От години се мъча с този козунак и не се получава.

# 654
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аз пък си имам на идея как се приготвят някои неща, без да съм ги готвила.
Крем-карамелът е много популярен десерт, с малко продукти и не трудно съчетаване. Нищо чудно няма, че някои са успели да го направят добре от първия път.
Аз например помня, че първите ми кюфтета в бял сос бяха убийствени и без да съм чела рецепти, само каквото съм чула от тук-от там. Та, стига сте ахкали и търсили под вола теле, напълно нормално е един човек с усет към приготвянето на храна да се справи от първия път.

# 655
  • Мнения: 4 447
Аз съм склонна да вярвам за първия път на Боян. Моите първи крем-карамели бяха направо убийствени. Гладки, вкусни, идеални, буквално (е, шефове не са ги дегустирали Simple Smile)
Никога не ми е шупвал така крем-карамел, като на Аврам, да е аериран. Никога. А майка ми, всяка седмица правеше навремето, точно в такава купичка, като показаната горе - тип дуралексова-винаги и беше гаден, аериран, като бъркани сладки яйца. Та и опита не е важен, а начина на приготвяне. Ако щеш и фурна също.
На Аврам ми се струваше по-скоро пресечен крема, не "аериран". Една -две шупли не са драма според мен, но това си изглеждаше пресечено.

# 656
  • София
  • Мнения: 16 821
За козунаците - и хлебопекарната не помогна при мен, можех да убия някой с тях.  Mr. Green
Всъщност какво сбърка Таня, че получи този ужас?

# 657
  • в морето до колене
  • Мнения: 2 508
...
Подценили я били, сосовете й дали...
...
Не съм съгласна с повече тук, които се възмущават къде са тръгнали, като не знаят основни неща. Ами не знаят! те затова са любители, не професионалисти. Влече ги кулинарията, но правят само това, което им е интересно и приятно.
...
Иначе и аз се учудих - уж не го знаят и не били правили, пък накрая всичко перфектно. Е, с малки изключения Wink
Ползвам твоята публикация, птица, защото си подредила нещата, които и аз исках да коментирам:
1) от моя опит в консумацията на храна  Mr. Green + от това, което съм гледала в кулинарни реалити-формати съм стигнала до извода, че сосът е една много важна съставка на ястията - чрез соса може да се провали ястие, но може и да се спаси.  Peace
2) съгласна съм, че не е задължително да знаят и могат всичко, щом са кандидатствали за участие / и дори тези, които са избрани като най-добри не са длъжни; незнанието и неумението може да ги провали в някоя задача (както се видя) ...
но пък
3) ако имат усет и въображение, защо да не се справят, а може да направят и собствен вариант на някое ястие, който да се окаже много сполучлив.  Wink

# 658
  • Мнения: 811
Не са длъжни всичко да са приготвяли лично. Peace
От участието в самия формат могат много да научат, но все пак не е нормално да се почва от А и Б на кулинарията.
Според мен ако някой бърка крем карамела с панакота, значи мястото му не е там.  
Дори да знае какво е велуте... Peace

# 659
  • Мнения: 6 308
За козунаците - и хлебопекарната не помогна при мен, можех да убия някой с тях.  Mr. Green

Ти съвсем ме отчая.

Общи условия

Активация на акаунт