MasterChef България, Тема 3

• 40 762
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Много ми е интересно как ще се справят претендентите за МастърШеф със задачата да направят прост зрял боб яхния, например. Като ги гледам как са хвръкнали в небесата, очаквам да има неприятни недоразумения.

# 631
Аз съм склонна да вярвам за първия път на Боян. Моите първи крем-карамели бяха направо убийствени. Гладки, вкусни, идеални, буквално (е, шефове не са ги дегустирали Simple Smile)
Никога не ми е шупвал така крем-карамел, като на Аврам, да е аериран. Никога. А майка ми, всяка седмица правеше навремето, точно в такава купичка, като показаната горе - тип дуралексова-винаги и беше гаден, аериран, като бъркани сладки яйца. Та и опита не е важен, а начина на приготвяне. Ако щеш и фурна също.

# 632
  • ту тук, ту там
Привет, момичета!
Аз не успявам да гледам много концентрирано, но хвърлям по едно око.
Става леко досадно вече с това "за пръв път ми е". И снощи се зачудих също, как като не са правили нещо, изведнъж им идва свише информация за продукти, пропорции и технология на приготвяне?! Леко странно е.  Crossing Arms

Да, и не ме печелят никак с това, че не могат да приготвят стандартни, традиционни неща за нашата кухня, ама на по-завъртените са майстори. То вярно, че в елитен ресторант не се предлага прост зрял боб, ама пък мисля, че трябва някаква основа да има и после да се развиват вече други умения и техники...

Крем карамел аз съм правила винаги само в голям съд, правя и на сладкиш, подобен на известния във форума Кодрит кадир, и ми става супер винаги. Но купички нямам, не се наканих да си купя, и не съм опитвала така, може и да е по трудно да се постигне гладка консистенция, знам ли?!

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 10:16 от elleni

# 633
Интересен въпрос наистина-ако не си готвил нещо как знаеш какви са пропорциите за рецептата? Thinking

Защо ли не вярвам на някои дето твърдят, че правят нещата за първи път. Ама изобщо не вярвам!

Особено за крем карамела на Боян - никак не можа да ме убеди... А на него пък и много неща му станаха "за първи път".

Peace

Аз като малка обичах крем карамел, но сега не, мога да го ям, но не бих си го направила или поръчала, а примерно ако някои направи и от уважение, от няма и накъде.
Предпочитам грис.

# 634
За мен тези които си месят сами хляб и правят домашни козунаци  са магьосници.

Заповядай в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=832732.0;topicrefid=19
Мисля, че всеки е излязъл от нея с вкусен козунак, без майтап!!!! И силно вярвам, че ще успееш!!!

За крем карамела бих препоръчала тази рецепта - http://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/8.html - за мен Иван е цар на крем карамела, негова запазена марка един вид......

# 635
  • София
А за следващата седмица какво ли има в мистериозната кутия, казаха нещо от сорта че е най-популярното ядене в света. Аз веднага за пица и спагети се сещам, обаче те правиха такива неща и не мога да го измисля  newsm78

# 636
Чудя се какво ще е следващото изпитание, където казват, че това е най - популярната храна?
Коя ли е тя? На първо четене се сетих за ориз, ама знае ли човек? newsm78

ПП koikoi Писали сме заедно май. Hug

# 637
  • Пловдив
Питат Таня дали е имала гафове в кухнята и тя казва "Дааа, когато бях малка.... ". Страшно самочувствие!

# 638
  • Mediterraneo
А приготвя някаква простотия от теменужки и невен  ooooh!

# 639
Първата ми мисъл като чух "никога не съм го правил" беше - "ами сега как ще го направиш" и по този повод и аз се чудя как пък знаеха какво се ползва, колко и всичко останало.... Rolling Eyes Ако нещо не съм го готвила някога, няма как да знам продукти, пропорции и тн. И всъщност тези, които го правиха за пръв път, най им се получи  Mr. Green Mr. Green
Аз като не обичам нещо, нито го готвя, нито знам как се готви.

Аврам не ми е бил симпатичен никога...от вчера още повече. Не може само да дава команди.  Naughty

Какво ще ги карат да правят следващия път? Rolling Eyes

# 640
Таня неестествено се държи в това интервю, а водещата нещо не й вярва:) Като била малка готвила броколи ... колко пък малка да е била:)

# 641
  • Велико Търново
Леко неуверена ми се струва.
Следва "право", щяла да се развива в тази насока, но накрая каза, че иска да продължи с готвенето, да си отвори ресторант....няма много ясна визия май Thinking едното и другото - нищо като общо Crazy

# 642
  • Пловдив
Леко неуверена ми се струва.
Следва "право", щяла да се развива в тази насока, но накрая каза, че иска да продължи с готвенето, да си отвори ресторант....няма много ясна визия май Thinking едното и другото - нищо като общо Crazy

Как да не е ясна визията, ясно е от сега, че крем карамел няма да се предлага  Wink

# 643
А приготвя някаква простотия от теменужки и невен  ooooh!

Пролетна салата! Очаквах да измисли нещо по-плейтнато и деконструирано заглавие на ... това.

# 644
Не гледам интервюто и не знам дали е казала, но във фейсбука си е писала, че .. цитирам
Tanya Koleva Преди 30 мин получих предложение да създам 5 степенно меню за "Първа пролет", което ще се проведе на 02.04.2015 год. в ресторанта на Интерхотел България за около 150 човека. Десерта няма да е крем карамел

Общи условия

Активация на акаунт