MasterChef България, Тема 3

• 40 788
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
Потресаващо е това което гледахме вчера и днес,това са основи в кулинарията да замесиш тесто и да направиш крем карамел.

Не на всеки му се получава месенето на теста или пък ако не обичаш крем карамел и не го ядеш не го правиш. За себе си мога да кажа, че готвя добре, но така и не успявам да си направя хляб в къщи, а пък за козунак да не говорим, опитвала съм ен - на брой пъти и не става и не става. Миналата събота пак се пробвах с къпана питка, ако бях ударила по главата някой с нея щях да го вкарам в болница.За мен тези които си месят сами хляб и правят домашни козунаци  са магьосници. Но пък сладкиши с много шоколад, сметана и плодове правя страхотни.

# 601
  • София
И на мен ми е странно как готвят хипер сложни манджи и десерти, дето и имената не им ги знам, пък с простичко тесто и крем карамел се озориха. Но това е сигурно защото всички не обичаха крем карамела, както и аз не го обичам ...  Rolling Eyes
Според мен червения отбор подцениха Таня и оттам тя се афектира и това наостри атмосферата  Tired

# 602
  • На ръба..
Авраам => след вчера истинско разочарование, то с викане и каране ако ставаше..всеки щеше да го може. За Таня - ами не знам, хем ми е жал, защото беше силен играч, хем пък се изнервих как мрънкаше за всичко. Честно казано предпочитах Диляна да си тръгне, да натрупа още малко опит и пак да се яви. Нина и Кристина ми харесват колко са спокойно и си гледат работата без излишни интриги, без да злобничат и без да викат.
А какво е това плейтване, добавянето на масло в соса ли?  newsm78

# 603
Обичането или не обичането на дадена храна не бива да е оправдание според мен. Познаването и използването на основни техники, рецепти, подправки и т.н. е определящото.
Нехаресването на дадена храна е доста елементарно оправдание за хора с претенции, че са в 15-те най-добри ..........

# 604
Честно казано предпочитах Диляна да си тръгне, да натрупа още малко опит и пак да се яви. Нина и Кристина ми харесват колко са спокойно и си гледат работата без излишни интриги, без да злобничат и без да викат.

Peace

На мен Аврам не ми е неприятен, но и аз се чудя какво толкова му харесват някои, че и по външен вид, който за мен е.. Whistling

# 605
  • Sofia
те да не смятат,че ще приготвят само неща,които обичат и са приготвяли многократно...като им дадат някои карантии доста ще се озорят Mr. Green

# 606
Ами и аз не разбирам оправданието-аз не го обичам.
Не може да обичаш всичко.
Ако си главен готвач някъде, и в менюто има неща, които не обичаш, това ли ще кажеш на клиента-ами аз не го обичам и не го приготвям, та ако стане-стане, ако не-изберете си друго. hahaha

# 607
  • in Wonderland

А какво е това плейтване, добавянето на масло в соса ли?  newsm78

според мен идва от plate=чиния и означава да се аранжира ястието по красив, интересен начин в нея. Но това са си мои разсъждения, може и нещо съвсем друго да означава  Mr. Green  Peace

# 608
Обичането или не обичането на дадена храна не бива да е оправдание според мен. Познаването и използването на основни техники, рецепти, подправки и т.н. е определящото.
Нехаресването на дадена храна е доста елементарно оправдание за хора с претенции, че са в 15-те най-добри ..........

Подкрепям напълно.

И какво излезе - всички проблеми и недостатъци излизат, когато ги направят отбор. Докато са сами - всеки е най-велик и някак си успява да се измъкне. НО има ли поне още един - край . Започват караници, борба за надмощие, хаос.

А забравят едно основно нещо - няма кухня в света (освен нашата у дома и пак не винаги), която да се състои от един единствен човек. В ресторантите работят екип от хора. Какъв шеф-готвач искаш да си , когато не умееш да организираш, делегираш и контролираш, но най-вече да зачиташ хората с които работиш.

Да ходят червените на уроци при синия отбор -как пък там никой не реши да се прави на супер-герой. Мисля че разпределението беше нарочно - вкараха всички егоцентрици в червените и им гледаха (и ние с тях) сеира и издънките. Добре са ги преценили истинските шефове.

# 609
  • Майничка
...А какво е това плейтване, добавянето на масло в соса ли?  newsm78

Най-прозаично - реденето на чинията.

# 610
Така е, това не е оправдание. И аз не обичам някои неща, но мога да ги готвя и го правя, заради семейството ми.

Таня си замина, защото крем карамела й беше отврат, а не заради отборното изпитание. От отборното изпитание избраха номинираните, като изгубил отбор.

# 611
Прави сте. Наистина беше за чесъна. И все пак не Аврам е пресолил . Wink
Таня и на мен ми беше любимка. Но снощи се провали с крем карамела. Жалко за нея,че се провали точно,когато не трябва. Докато Диляна се оттърва. Peace

# 612
  • На ръба..
Разбрах  Hug, вече преди вечеря ще казвам я всеки да си плейтне чинията  Laughing

Тази Каролина не мога да разбера защо се прави на маймуна, то не беше скачане, викане, танцуване...малко хард ми идва  Peace

# 613
От това, което видях според мен Аврам беше виновен за цялата бъркотия в отбора му. Той не се довери на нито един в екипа си. Голям шеф се докара, а трябваше да бъде обединител, да ги насърчава, да пресича, а не да буди конфликти. Той самия нагнети много и без това напечената обстановка. Искам това, не искам това, не така, ами онака, това ще хвърля, това не може, така ще режеш, няма така да правиш, ох, направо, както каза Боян, идва ми да го взема и да го поставя някъде със запушена уста. За мен той е най виновен за неуспеха на отбора. Аз съм от "фен клуба му" Laughing Wink, но снощната му магария хич не ми се понрави. Видя магарето мегдан с хора и реши да си покаже магарията. ooooh! Stop

На Таня грешката и беше, че се вживя повечко от необходимото. Направи си сосовете, както трябва и да не ти пука, бъди добра в заданието си пък да става каквото ще. Щеше да има време да се прояви индивидуално. Това беше отборна игра и всеки елемент беше от значение. Точно тук сбърка тя, като подцени задачата си и това я провали. Не знам какво я е провокирало, ние не виждаме всичко от кухнята, само видях, че се сдърпаха още преди да бъдат донесени продуктите.

Много лоша отборна игра, много.

Стефан се прояви много добре като шеф на неговия отбор. Ведър, усмихнат, без напрежение. Сините бяха супер, справиха се много добре и бяха приятни за гледане. Заслужено спечелиха.

# 614
  • София
Честно казано не разбирам, как някой може да не обича крем-карамел.Интересно ми е, след опитване ли са го намразили или просто са си решили,че не го обичат, без да го опитат даже?И аз от градината не обичах грис-халва и грах, но после ги проядох.Дъщерята например не яде кромид лук и чесън, но то е защото всеки път като яде, получава жлъчни кризи.Обича го, но не и понася.

Общи условия

Активация на акаунт