СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 778
  • 693
  •   1
Отговори
# 195
Като стана дума за Варицела... в детската градина, която посещава синът ми има две болни дечица ,не са от неговата група, но аз го спрях от градина докато не отмине карантината, защото нито той, нито аз сме я боледували. Като споделя с някой за варицелата и всеки ми казва "за теб е много опасно" и се филмирам още повече...

# 196
Здравейте момичета Simple Smile  
При мен нищо ново , чакам на 9.04 съм на втора ФМ и тогава се надявам да разбера и пола Simple Smile
Имам въпрос по повод болничните. Понеже планирам да изляза в болничен от 1 април , каква е процедурата ? Доколкото знам трябва да взема справка от счетоводство за това дали съм ползвала болничен в последните 3 години (  аз не съм ползвала никога )  , после отивам със справката при лекарката която ми води ЖК и казвам , че искам да изляза в болничен до края , така ли ?  И другото ако искам да изляза от 01.04 в болничен кога да отида до докторката ми на 31.03 или на 01.04 ?

# 197
Другото което четох , че трябва да се лежи по 3 дни в болница , за да ми дадат болничен , така ли е ?  Няма ли как без да ходя в болница ?

# 198
Здравейте момичета Simple Smile  
При мен нищо ново , чакам на 9.04 съм на втора ФМ и тогава се надявам да разбера и пола Simple Smile
Имам въпрос по повод болничните. Понеже планирам да изляза в болничен от 1 април , каква е процедурата ? Доколкото знам трябва да взема справка от счетоводство за това дали съм ползвала болничен в последните 3 години (  аз не съм ползвала никога )  , после отивам със справката при лекарката която ми води ЖК и казвам , че искам да изляза в болничен до края , така ли ?  И другото ако искам да изляза от 01.04 в болничен кога да отида до докторката ми на 31.03 или на 01.04 ?
Можеш да излезеш в болнични.Вземаш от счетоводителя бележка за болничните за 3 год назад , картона и отиваш при доктора.Аз не лежа в болница въпреки че съм болнични.Според мен това е практика на някой лекари да ти вземат парички Simple Smile Ако попаднеш на свестен лекар не би трябвало да имаш проблем.

За пола още не знам какъв е, надявам се сега на 6.04 да се види какво ще е и да ми сложите щъркелче вече.А я да питам на някоя от вас продължава ли да й се гади или съм само аз сбъркана  newsm78

# 199
На мен сутрин ми се гади , но поне не повръщам вече . Или ако много съм гладна пак ми се гади Simple Smile

# 200
Момичета, това за бележката от счетоводителя го чувам от вас? Каква е целта на тази справка? На мен никой не ми е искал нито сега, нито с първата бременност.

# 201
GeryD Поздравления!Какво по-хубаво от това....колкото повече толкова повече...
Някои мами може и да ти завидят...за това богатство!Но най-важното е че го искате Simple SmileЛеко бременеене Simple Smile

# 202
  • Драгоман
   Аз при първата бременност съм лежала за болнични, но не са ми взели и 1 лев! Казаха ми, че няма как да ми издадат болнични без доказана нужда от такъв. Може би си зависи от лекаря. А това за бележка от счетоводилет за първи път го чувам  newsm78

# 203
Привет и от мен  Simple Smile
Записвам се и аз в темата: Дани, от София, на 34 г., втора бременост, с термин 03.09.2015.
Имам момиченце, което се роди на 02.09.2011. Чета ви отначало, но нямах много време за писане от много работа, но вече съм в къщи и ще се включвам по-редовно.
Ако има мами от кв. Надежда и околните,да пишат.
Моля да ме впишете на първа страничка.
За болничните е важно лекаря по здравна каса какъв договор има с ЗД. На мен лекарката ми се води частна с договор с ЗД, но не може да издава дългите болнични и ме праща в една болница, която ме взимат през един месец в болница, а предната бременост ме пращаха само на ЛКК.

# 204
и аз покрай работа не мога много много да се включвам....още повече че нямам опция нито за болнични нито за отпуска и ще си работя до последно  Tired
Dani Ilieva  аз съм от Надежда 3  Hug 

# 205
на мен може да ми сложите вече синьо щъркелче на първа страница.   stork-boy
И мен ме водиха първоначално 8  дни в болница, но не съм лежала и после 30    дни. Сега ми удължиша с още 25 дни. Дано и занапред така да няма проблем.
Още ми се гади, но основно след като се наям. Киселините почнаха да ме мъчат ... особено вечер.

# 206
Момичета, някоя има ли проблеми със запек?
Мен ме приеха в болница преди няколко дни със съмнения за апандисит, за щастие се оказа по-малкото зло - силен запек и болки от него.Изписаха ме от болницата, след като там ми направиха клизма и ми казаха да лекувам запека. Вече трети ден без резултат... пих сироп Фрутилакс, някакво др лекарство пак за бременни, свещички си слагах две вечери и нищо.... Резултатът са само газове.... Дайте съвет, ако някоя се е сблъсквала от вас с този проблем.

# 207
Спри тестените храни, хапвай повече пресни плодове и зеленчуци, както и супи. Пробвай също овесени ядки с прясно мляко.
Кафе на гладно сутрин също трябва да помогне.

# 208
  • София
Много сме със запек. На мен ми изписаха лактулоза, едно момиче ми препоръча хуск, мажа се и с едно магнезиево олио, за което си мисля, че ми действа разхлабително - и така криво-ляво закърпвам положението. Може и два дуфалака, изпити заедно.

# 209
Консумирай повече храни богати на фибри....повече салати,супи избягвай вредните храни общо взето Simple Smile Аз не се оплаквам от запек  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт