СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 783
  • 693
  •   1
Отговори
# 210
Аз пия и по 1 фибри на Хербарий, а когато усетя нужда и по повече.

# 211
И аз започнах да се запичам преди десетина дена и веднага предприех мерки. Вечер накисвам 2-3 сини сливи в чаша вода, която пия на следващия ден(изяждам и сливите). От една билкова аптека си купих  нещо като сироп с някакви фибри. Слагам си по една капачка в чаша топла вода и пия сутрин на гладно. Нещата се нормализираха. И както казват и другите момичета, повече супи, салати, плодове като киви например, овесени ядки за закуска.И много помага сутрин на гладно да се пие топла вода.

# 212
Благодаря Ви за гостоприемството! За запек , плодовете помагат. Аз имам киселини, но се ги лекувам с газирана вода. Ям последно към 17.00ч и нямам чак такива проблеми със стомаха.

# 213
Аз установих, че киселините ми се появяват след консумация на хляб и тестени храни. Откакто ги спрях не съм имала киселини  Peace

# 214
При запек докторът ми препоръча Лактулоза-MIP. За сега не съм го използвала, но напоследък и аз имам проблеми и ще се наложи да си го купя.

# 215
Здравейте момичета Simple Smile За запек и аз бих препоръчала повече пресни салати , също така супа от коприва много добре действа на запека . Аз имах период с запек и адски газове и си взех от аптеката разтворими прахчета Пробиотик  , вечер 1 час преди храна и така 12 дни . 
За моите киселини , аз установих , че са от лютеница и пържено , спрях ги и съм по-добре Simple Smile
Имам въпрос относно млечните продукти . Бях чела статия , че по време на бременност не трябва да се ядат пресни домашни сирена , а аз доста ги обичал , какво мислите по-въпроса дали е така ?

# 216
Здравейте мами!  Flutter

Janest , аз по принцип си имам проблем със запека от години назад и прилагам режим за коремчето си. Но откакто съм бременна, също имам запек, но не мога да изкарам само на салатка или супа, както преди. Но определено много помага мюсли, овесени ядки, с мляко и малко мед, сутрин. Почти безотказно е. Аз нормализирах положението, въпреки че на моменти пак се появява за два-три дена, но пък не съм спряла да си хапвам манджички, хляб, закуски, тестени неща също. Важното е да пробваш различни неща, за да видиш кое действа при теб  Hug Hug

Иначе от лекарствените средства свещичките ЕВа Кю, Фруктилакса действат, Дуфалака при мен въобще не подейства, а Лактулозата я имам, но не се стигна до нея. Дано скоро да имаш подобрение  newsm10

А при мен нещата са ок, освен че след 2-седмичен болничен, от утре съм пак на работа, дано да няма нерви!  Whistling
Леко бременеене, дами!

# 217
Бях чела статия , че по време на бременност не трябва да се ядат пресни домашни сирена , а аз доста ги обичал , какво мислите по-въпроса дали е така ?

Чувала съм само за меките френски сирена, защото не са от пастьоризирано мляко и има опасност от листериоза. За българското домашно сирене не знам дали се отнася. Листерията е наистина много опасна особено по време на бременност, така че е хубаво да се внимава. Също и със сурови меса, луканки и т.н.

# 218
  • Ботевград
Добро утро момичета   Nature Sunny
Темата нещо замря...Дайте да се "съживим" мааалко   Laughing
Аз днес съм с малката вкъщи,че нещо се опитва да кашля и си я оставих при мен Heart Eyes
В сряда съм на ЖК и не знам дали ще идва с мен или ще я пусна на градина..Ще го мислим в движение  Laughing
Избрахте ли имена на малките шушулки вече ? Flutter

# 219
  • Драгоман
  Здравейте и от мен!   bouquet   bouquet
Днес е хубав и слънчев ден!  Hug
  И аз мисля, че темата е в застой!  Laughing Да се похваля, моя корем за няколко дни изведнъж много се показа, направо съм изумена  Blush  BlushМиналия път така бях в 6тия месец, хихи  Grinning Даже пъпа се опитва да ми изскочи  Joy Какво ли ще е в 9тия месец не ми се мисли  ooooh! В събота съм на официален рожедн ден и съм в чуденка какво да си облека...  newsm78 Иначе по темата с имената... имам набелязани, но нали още не се знае пола, та не е 100% сигурно  Mr. Green Обаче е решено, ще бъде кръстено на моята майка  Peace Първото го кръстихме на свекър ми, та сега съм в позиция да налагам мнение  Laughing
   Искам да питам нещо - вие какви помпи за кърма сте ползвали, респекивно мислите да ползвате???  newsm78 Аз при миналото кърмене ползвах най-обикновена от 5лв. тип инжекция, но много ме болеше и почти нищо не излизаше, а иначе си имах кърма и кърмих 11 месеца. Но тогава не знаех изобщо какво ме чака, та така и не инвестирах в скъпа помпа. Сега се чудя каква да взема, за да излиза млякото и да не ме боли...  Rolling Eyes

# 220
Привет и от мен! Всички май се включват повече във ФБ. На мен тук ми е по-удобно, че през деня нямам много достъп до ФБ.

Не съм се включвала пет дни, тъй като бях почти и само в легнало положение. Преди две години влизах в болница заради световъртеж /някакво вертиго/ , който не ми казаха категорично от какво е, но предполагат, че е от ошипяване. Сега миналата сряда отново започна и не можех да си вдигна главата от леглото, придружено и с повръщане. Отидох на невролог в четвъртък, но се оказа, че от препаратите, които пих преди две години, сега не мога да пия почти нищо заради бременността. каза ми повече да си почивам и да избягвам работата на компютър, но не знам това как ще стане, тъй като работата ми е свързана с 8-часово стоене на компютъра. Днес ми е малко по-добре, но на моменти пак ме завърта главата и се чудя дали ще мога да изтрая на работа.  ooooh!

За запека мога да кажа, че наистина помага много сутрин на гладно-чаша много топла вода с лъжичка мед. Откакто всяка сутрин пия по една такава чаша, нямам проблеми  Peace
Все по-често започнаха да ми се появяват киселини.
Не съм виждала бебчо от края на февруари и сега нямам търпение на 6-ти като отида да го видя  Heart Eyes

Jen4et012, на мен ми бяха дали една на Авент и я ползвах много малко, но за това време, през което я ползвах, бях ного доволна.  Peace

Връщам се назад да добавя новите ни попълнения, както и щъркелчета на показалите се бебочета  Hug

Хубава и усмихната седмица на всички  Hug  bouquet

# 221
Аз ще гледам да си взема електрическата на Медела.

# 222
Готово  Peace
Добре дошли на новите момичета  Hug
Добавих тези, които не бяха добавени. Ако някой не се вижда на първа страничка, а желае да бъде добавен, моля нека ми пише лично съобщение  Peace
Хубав ден на всички   bouquet

# 223
Привет

За запек аз също пия лактолоза и то от януари иначе е трудно положението.
Предната бременост ползвах помпи на Авент обикновена и еликтрическа от Джъмбо. На АВент беше много по - добра, въпреки че е доста изморително цеденето на ръка.

# 224
  • София
Здравейте момичета. Чета форумът от самото начало и реших да се включа. Казвам се Катя, на 30 години, втора бременност с термин 15.09.2015г. Имам също дъщеричка на година и 2 месеца.

Преди време на два пъти се обсъждаше темата за стриите и кой с какво се маже и исках да споделя и моят опит. Всъщност аз мисля, че съм от хората, на които лесно им се появяват стрии, тъй като ми се появиха такива по гърдите още в пубертета, заради бързото им нарастване. Затова с предишната бременност се мазах с олио на Weleda и смятам, че имаше ефект, тъй като нямам никакви стрии по корема. Тогава започнах да се мажа в края на 5 или началото на 6 месец, сутрин и вечер. Сега обаче започнах по-рано, защото вече изглеждам като в 6 месец Simple Smile

За запека - с предната бременност имах ужасен запек, но сега нямам. Не знам защо - принципно и тогава и сега не се лишавам от нищо. Иначе една приятелка ми каза, че много добре действат 2 кивита сутрин на гладно.

Помпа за кърма ползвах електрическа на Nuk и не съм доволна. Не знам дали беше заради помпата или заради мен. Може би аз не съм се справяла добре. Първата ми помпа беше Nuk E-Motion, тя се разваля на два пъти, защото влизаше кърма в моторчето. Накрая от магазина ми я смениха с Nuk Luna, която нямаше този проблем. Но общо взето и с двете много малко кърма успявах да изцеждам - по 30-40 минути цедях и накрая гърдите ми бяха още тежки, а зърната ми посиняваха. Когато бебето си сучеше нямах този проблем и предпочитах да я кърмя, вместо да се цедя. Понякога обаче се налага.

Имаше и въпрос преди кой къде мисли да ражда. Аз прединя път раждах в Токуда и не беше никак лошо - хората, базата, доста са добри, но е доста скъпо. Сега пак мисля там, но има време до септември.

Май доста дълъг пост се получи Simple Smile За финал желая на всички ни лека бременност и раждане и здрави бебчета на финала

Общи условия

Активация на акаунт