СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 733
  • 693
  •   1
Отговори
# 555
Inn_yam За срещата на Варненските мами ще напиша и тук кога ще е точно . По принцип варианта за среща е другата събота или неделя , някъде из морската да се срещнем ( дано е хубаво времето не като днес ) Пиши тук или на ЛС , кой от двата дни ти е по удобно на теб и предложение за  час  и място на срещата или заведение което е удачно за теб , от всички мнения ще решим едно общо Simple Smile

Събота цял ден съм на работа, но в неделя мога по всяко време. Мога да предложа Хепи на Севастопол - ако е хубаво времето може да седнем на терасата, ако не - вътре. Simple Smile

# 556
  • София
Jen4eto, и друг път съм ти писала - много добре те разбирам! Ние не сме спали ТРИ ГОДИНИ. Само да са ни живи и здрава децата, да знаеш, че всичко минава все пак и даже се забравя. Наистина майките със спящи деца са късметлийки. Особено пък тези, на които децата самички спират да се будят през нощта, да търсят шишета и т.н. Аз не мога да ти дам съвет, защото той се отучи от шишето по "лошо" стечение на обстоятелствата - в резултат на прием на АБ му излязоха афти, от които не можеше да пие нищо, да яде, да говори дори и така няколко дни. След тези дни беше забравил за шишето. Случва се рядко, аз знам за още 4-5 деца.
Според мен това е много силен сукателен рефлекс, който си стои дълго време активен. Моят син не искаше залъгалка изобщо, но искаше гърда или шише по няколко пъти на нощ. Надявах се след като го отбих на около година, че ще започне да спи и ще изчезне този навик, както при повечето деца, но не. Будеше се и търсеше шишето - нямаше значение с какво ще е пълно - с мляко, вода, чай и каквото и да е, важното е да пие. Само че ако не беше АМ много се напикаваше (препоръчвам ти Памперс премиум, най-издръжливи са) и затова предпочитах да му давам мляко.
Опитвала съм да го оставя да реве цяла нощ, е, не издържах цяла нощ, а няколко часа, през които той се скъса да реве, ние си опънахме нервите до краен предел (все пак съседи имаме), а на сутринта той беше с бронхит! Отказах се от този метод.
Майките от другата тема дадоха съвет със замяна на шишето с шише с накрайник или най-добре чаша. Така детето трябва да стане, за да пие. Реално ние не му отказваме течността, но то трябва да седне в кошара и тогава да пие. В един момент се отказвали. Не го пробвах този вариант, защото се случи случката с афтите. Пожелавам ти здрави нерви, търпение и дано бебето да спи по цяла нощ.

# 557

Момичета искам да питам майките с опит дали знаят за някакви чайчета за спокоен сън при малки деца и бебета, понеже моята много се буди и спи неспокойно, а после не ще да заспи,ако не й дам шише с мляко и така понякога изпива по 1, 5 до 2л. на нощ  ooooh! ooooh! ooooh! Някъде четох, че има такива чайове се продавали на Хип и Ганчев. Вашето мнение какво е и дали има ефект за спокоен и непробуден сън, ако сте ползвали!  Praynig Praynig Praynig

1. опитай се да я измориш много през деня Wink аз мойте така ги отучих да се будят през нощта
2. В кошарката оставях бинерона и шишето с водата - по-точно чаша, тъй като биберонът по някой път течеше. Сами си ставаха и процедурите бяха на самообслужване Wink)

Да ви кажа моето мнение за бибероните - с първото ми дете нямах никакви задръжки и притеснения, давах си биберона на воля. В един момент на около година и половина, изобщо се отказа от него - като последните няколко месеца го използваше само за заспиване.

С второто ми дете като изпочетох неща за бибероните - и реших че това мойто биберон няма да види. Е - познайте, изпояде си ръцете, и до ден-днешен макар че е вече на 4 г. нощем го ловя как си ги смуче. Опитвам с всякакви сили доброволно да гио откажа - сега напоследък започнах с песента - ти нали ще ставаш батко и бебебто ще ти се смее като те види с пръст в уста! Имам частичен напредък, но много често нощем като вляза да ги проверя дали са заспали пръстът е в устата.

Затова за себе си съм решила, че сега живот и здраве като се роди, ще използвам биберон - защото това с ръцете в устата не е по-добрия вариант.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 09:45 от rumka833

# 558
  • Драгоман
  Здравейте момичета!  Hug
Благодаря за съветите на всяка една от вас!!!  Hug  Maidenly спомням си твоя разказ! Румка, опитахме и този вариант с умората - имаше обратен ефект - от преумора не можа да заспи 1 час и плаче, търка си очите , а не заспива и пак се събуди много пъти през нощта.  ooooh!
  Тази сутрин съм много щастлива и обнадеждена (да не чуе дявола, дано е е било съвпадение)!
Снощи й дадохме отварата с прясно мляко, маточината да ври в него и 1 ч.л. мед и чудото стана!!!  Shocked Тази нощ не е пила повече мляко, нито сме сменявали памперси, дрехи и чаршафи, само няколко пъти се пробуди, дадох й чиста водичка 2 пъти и това е било. На практика изпи 1 шише мляко при заспиването и 1 шише вода, но като цяло е доста по-малко от онова дето изпиваше предните нощи newsm44 smile3521 Ще продължа така да й давам пък да видим дали ще става по-добре!!!  Peace

# 559
Аз не помня си М. да съм имала такива проблеми със събуждането и нощното хранене. Биба спрях да му давам към годинката и той не я търси дълго време. Дано при вас скоро се стабилизират нещата  Peace
Аз съм отново на път. След два часа ми е амниоцентезата. Дано не се шашна много и всичко мине по мед и масло. Следобед се връщам към Бургас и се надявам пътят да го понеса по същият начин като в четвъртък.
 Hug

# 560
Беси, стискам палци Praynig Hug
Аз не мога да съм компетентна по темата с неспането. Дъщеря ни е на 10 години, като от 1-вия месец спеше от 9 до 9. Не е била злояда, бибата я отказахме на близо 2 години, със зор Laughing

# 561
besyto, стискам палци всичко да е наред! Лек път и ще чакаме добри новини  Hug

Аз бях на преглед и вече на 100% е момиче и всичко е наред с бебка Simple Smile
Само килограмите са ми много! Сякаш не ям повече от преди, но качвам! Вече съм +8 Sad
Пак ще ставам хипопотам...

# 562
besyto, стискам всичките си палци за теб!  Praynig Praynig Praynig

Jen4et012 - знаеш ли че сега се присещам, моята лична ни беше изписала един сироп - хомеопатичен детски, КИЕТЮД за деца с леки смущения в съня. Не си спомням конкретния повод, по който го е била изписала, но сигурно се е будел по никое време или не е искал да заспи??

Аз и сега си имам една опаковка за всеки случай. Мине-се немине се - ММ си пийва от сиропчето. То е с билки така че не пречи, вярвам.

Иначе, да си се отчета Wink

По въпроса за килограмите - аз не съм качила, ходих на преглед в петък. Но и стартоеите ми кг не са никак малко
И пола не видяхме. Бебчето мисля че хълцаше, тъй като правеше едни такива симетрични движения с тялото си.

Wink

# 563
rumka833, браво! И моите изходни килограми са доста Sad
Моля те, сподели как се храниш, че нищо не си качила! 

# 564
Гери, съжалявам за лошите новини...
besyto, успех при процедурата и резултатите, всичко ще е наред! Сподели как е минало.

Относно килограмите - аз до 2 седмици нямах качени килограми, но от скоро се сдобих ударно с 4. Усещам бебето през няколко дни, и както навсякъде пише - по-рано от колкото с първата бременност. Имам ужасни сърбежи по гърдите, въпреки мазането. Не ми се размина АБ, дано да се изчисти тази гадна бактерия в урината и предния път я морих, но доста по-късна седмица. Толкова таблетки пия за какво ли не, както никога до сега, пфуу. Продължавам да имам неболезнени контракции, и пия магнезия, дано само с това си остана.  Tired

За бибите - моят спомен е доста неприятен - много трудно отказване на почти 2 години, което отказване продължи 3 месеца с неистов рев.

Аз нямам достъп до ФБ групата, но ако там се говори за среща в София съм "ЗА".  Grinning

# 565
Happy_ji,

моята рецепта е -
1. един път на ден да ям каквото си искам - хамбургер, пържени картофи, ориз, спагети ...
2. един път или два пъти на ден салата от маруля, домати, ряпа, моркови или каквото има - тук ограничения в количеството няма.
3. един път на ден супа, по възможност да е от зелени неща - лапад, спанак, грах, коприва.

Аз не мога да се позная да ти кажа честно - почти никога не съм изявявала желание да ям зелентии от рода на спанак, лапад, коприва - а сега?? всеки ден ми се яде точно това, и си го готвя. Моите домашни, особено децата - като видят, че джуркам нещо зелено - и мигновено "не съм гладен"   chef  chef  chef

та готвя по 2 неща у дома - едното зелено за мен, и едно с друг цвят за останалите
Wink))

# 566
Eldass, ти какви бактерии бориш? Аз бях с е-коли, много упорити гадини, от февруари се сдобих с тях и едва сега съм без бактериален растеж. Първо беше съмнение за песъчинки в бъбреците, след това се видя бактерията, която с уринал акут не се махна и пих Зинат по предписание на АГ. Сега пък ми излиза наличи на кетони в урината, надявам се че не е нещо обезпокоително, но в четвъртък док  ще каже.
Успешна седмица на всички мами Simple Smile

# 567
eldass - на един и същ кантар ли се теглиш? Може разминаването да е от кантара?

Макар че моите спомени от предните бременности са, че по едно време и нищо да не ядях, качвах ...

# 568
и аз съм така -- както си стоях на едни килограми и хоп за два дена почти два кг. ММ е много щастлив Simple Smile ноо все пак при мен повръщането от няколко дена спря и  хапвам малко повече. 

# 569
Venita_Loca, същите са и моите бактерии. След консултация с АГ, нефролог и личния лекар пия Зинат вече 5 ти ден. И аз по същия начин опитах с Уринал акут 20 дена, но пак излизаха в стерилната урина и се мина АБ успоредно с Пробиен и Гинофилиус.

rumka833, на един и същи кантар се тегля, но е от хапването при мен покрай Велик ден - отпуснах края и веднага ми се отразиха козунаците.  Joy А и видимо коремче си имам вече, но няма как - почти половината време мина.  Mr. Green Поставих си цел до края - 1 кг на месец - всеки ден спортувам, ям предимно зеленчуци и плодове, ядки и протеини.

Общи условия

Активация на акаунт