СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 741
  • 693
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  Ами какво да ти кажа, пробвала съм всичко - да вечеря преди лягане по-обилно, да яде час-два, за да не би да й е тежко на корема, правим й киселото мляко гъсто, за да не би да е гладна, по-рядко и все едно и също! Според мен се буди заради навика да пие мляко, а не защото е гладна, но още от бебе така и не се научи да цока залъгалка, колкото и да я карах...  Sad Сега се чудя как ще е с новородено с колики и с нея, та те ще се будят взаимно  ooooh! И цяла нощ няма да има спане  #Crazy Сега ми се буди по 5 пъти на нощ и сменявам 2 пъти памперси, често преобличам заради пропуснал памперс и така  Tired
Оо във вашият случай наистина може да не е от глад. Дано нещата да се нормализират с времето. А за залъгалката си напълно права - и моята дъщеря така и не се научи и всяко приспиване е голяма мъка. Дано да нямаме такъв проблем с новите бебчовци и да свикнат със залъгалката.
Успех и ако намериш решение на проблема с буденето, сподели Simple Smile  Hug

# 541
  • София
Залъгалката може и да не е полезен навик, но мисля, че нищо по-полезно и по-ефективно не е измислено до сега  Laughing
Препоръчвам с две ръце. Осигурява спокоен сън и никакво нощно хранене.
Не мога да се съглася. Трите деца, с които израсна моето в първото им лято, дъвчеха бибите като обезумели до 2г. и си имаха по едно нощно хранене, съпроводено с малко игра. За мен нощното хранене е по навик, а не от глад.
Моето така и не се научи, въпреки че купихме силиконовия и каучуковия вариант на всички марки. Ръцете като лапаше му ги вадех и скоро ги забрави, никога не си е слагал в устата нещо не за ядене, нощно хранене не е имал от 40-тия си ден, спи непробуден нощен сън от 10-12 часа. С това дете мисля дори да не предлагам залъгалки, защото се нагледах на зор за отучване, а и не мога да понасям гледката на проходили деца със запушени усти с биби.
И все пак както всичко останало е въпрос на избор.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 00:31 от el_sol

# 542
  • Ботевград
Ами аз да ви кажа по въпроса с бибероните  Mr. Green Номер 2 беше с биба..Номер 1 с палец..И двете са временни явления..Стига детето да се чуства добре..Насила не се отказва..Като ги гледам сега какви са ми красиви..Нито са с изкривени зъбки..нито са станали по на 100 години и още са с навиците си.. Joy
С номер 3 ще си покаже..Ако не иска биба..Супер..Ако ли не..Временно е!

# 543
Не мога да се съглася. Трите деца, с които израсна моето в първото им лято, дъвчеха бибите като обезумели до 2г. и си имаха по едно нощно хранене, съпроводено с малко игра. За мен нощното хранене е по навик, а не от глад.
Не знам защо се е получило така, но моята дъщеря беше с биберон от родилното. Не е имала нощно хранене никога, спеше си спокойно и самостоятелно, без да е нужно някой да я приспива или дундурка. Ако се събуди през нощта си намираше биберона и си го слагаше обратно и пак заспиваше, отново без да се налага намеса на възрастен да я приспива или успокоява. Винаги е спяла в отделно легло от нас.
Отказа се от биберона на 1г и 3м без никакви драми и сълзи, като през деня не го е използвала, а само на заспиване. Той си стоеше в кошарката и не сме го изваждали от там изобщо. И аз не обичам гледката на 2-3 годишно, ходещо на площадката с биберон, забучен в устата.
Но не мога да отрека колко много е направил за съня на родителите в нашето семейство Grinning
Всичките ни близки приятели и роднини с деца минаха през някакъв ад на нощно плачене, дундуркане и какво ли не и на всички тях бебетата им не използват биберони, защото майките имат нещо идеологично против. Но аз не бих могла да се подложа на такова мъчение и безсъние в името на не знам и аз какво.

# 544
  • София
Просто няма панацея, това си е до дете. Твоето е правило същите неща като моето, но моето не е имало залъгалка.

# 545
Гери, много съжалявам за случилото се. Ти си борбена жена и ще се справиш,най-важното е че имаш още   2 прекрасни дечица,които те радват,пък дай боже господ да те зарадва и с още 1 скоро Simple Smile
Хриска, аз също не съм суеверна, по-скоро се опасявах да не вреди на бебето,но и аз се боядисах с безамонячна боя Simple Smile Хубав неделен ден!

# 546
  • Драгоман
Оо във вашият случай наистина може да не е от глад. Дано нещата да се нормализират с времето. А за залъгалката си напълно права - и моята дъщеря така и не се научи и всяко приспиване е голяма мъка. Дано да нямаме такъв проблем с новите бебчовци и да свикнат със залъгалката.
Успех и ако намериш решение на проблема с буденето, сподели Simple Smile  Hug
 Само да споделя неволите от през нощта...Заспа в 21.30 с млякото, естествено. Събуди се в 00.30 ч. подмокрена, аз я преобличам, слагам памперс и тя си иска млякото. Давам 1 шише (около 250мл) и тя си пие уж заспиваща, аз си лягам в моето легло и след малко се чува "пак кън, кън", което означава, че пак иска мляко и започва да мрънка. Сипах още почти цяло шише, изпи го и заспа. В 3.30 се събужда плачеща и искаща пак мляко  ooooh! пипам я, а тя подгизнала от глава до пети от напикаването, а памперса тежи 5 кг.  ooooh! Започва се пак преобличане, подлагане на хавлии и прочее и естествено накрая получава шише с мляко, за да заспи! Изпи го пак и иска още  #Crazy  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Направо се вбесих  #Cussing out Отворих прозореца и я излъгах, че изсипвам млякото навън и като се почна един рев, едно чудо, тръшкане...  ooooh! Накрая й сипах вода в шишето и си легнах. Тя не го иска, но баща й стана и я излъга да го прицока и след половин час нашто инатливо дете заспа  Whistling Но ние се разсънихме и 2 часа не можем да заспим, а тя изпи и цялото шише с водата  ooooh! И в 6.30 отново беше подгизнала в урина.  Shocked То памперсите не могат да поемат такова огромно количество течност... Направо се чудя това нейното стомах ли е или бездънна яма  Tired
Тая вечер съм решила да й сваря една отвара дето прочетох - прясно мляко с листенца маточина, било много приспивно, пък ще видим дали ще го пие изобщо  newsm78

# 547
  • Драгоман
   По въпроса със залъгалките! И аз нях против, защото бях чула колко трудно се отучват, че пречело на ефективното кърмене и имало опасност от изкривяване на зъбите. Но това, което ни се случва на нас едва ли е по-добрия вариант!  ooooh! По цяла нощ си цока шишето и си препълва стомаха с течности. Буди се от мокрото според мен , не от друго, но лошото е, че става омагьосан кръг, защото без мляко не ще да заспи отново  Crazy И така незнам кога ще махнем нощния памперс, сигурно в 1ви клас  ooooh! ooooh! А иначе през деня си контролира нуждите, научи се на 1г и 6м да си пишка не в гащите и си казва. Много разбира, но е много инатлива и от 2 седмици започна много да се глези, да налага мнение и нещата стават още по-зле.  #Crazy Аз като забременях си мислех, че тя до 2 години ще е по-голяма и разбрана и че ще почне да се уморява от игри навън и ще спи по цяла нощ, но явно умората не е индикатор за спане, защото тези дни по цял ден тича навън, а нощите са си все същите. Така, че мамите със спящи деца са големи късметлийки и щастливки, независимо дали с биба или без.  Peace

# 548
  • София
Това са наистина много течности за една нощ. И през деня ли пие толкова течности? Не знам дали не е вредно за бъбреците. Консултирахте ли се с лекар? По принцип на млякото пише да не се дават повече от 150 мл на веднъж, но и моята дъщеря пие по 210, а снощи си поиска допълнително и общо станаха 300. Събуди се към 1 и беше мокра, но после не съм давала мляко, а като не искаше да заспи я взех при нас и така спахме цяла нощ. И това е много лош навик, защото вече от около седмица иска само при нас. Иначе е на година и 3 месеца и все се надявам да е период и да го израсте скоро.

# 549
Здравейте, момичета Simple Smile Отдавна не се бях включвала, но прочетох почти всичко до тук. Искрено съжалих за случилото се с Гери Sad
Бих се радвала да ме окачите и мен на първа страничка - напомням за себе си - Инна, 28г, Варна, първа бременност, 30 септември Simple Smile още не знаем синьо или розово щъркелче, надяваме се на 29и на втората ФМ да ни кажат Simple Smile
Рядко посещавам форума, макар че ми е интересно и не съм чааак толкова заета, по-скоро е въпро на навик. Разбрах, че имаме фейсбук група, бях помолила преди две седмици да ме включите там, но все още чакам Simple Smile
Извинявайте, че напирам, но случайно прочетох, че другата седмица ще има среща на варненските мами, на която много ще се радвам да присъствам. Фейсбукът ми е постоянно отворен, голяма част от работата ми върша във фейсбук, така че ще ми е много по-удобно да следя там. Днес притесних hriss_ka на лично съобщение, но се притеснявам дали ще го види навреме преди срещата. За това реших да пиша пак тук, все някой да прочете и да ме добави. ФБ името ми е Инна Ямалиева-Вълкова.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 550
Много интересна тема сте подхванали , тъкмо мамите с първо дете да знаем какво ни чака , от страни звучи весело , но със сигурност е тежко да не се спи качествено по цяла нощ . 

# 551
Inn_yam За срещата на Варненските мами ще напиша и тук кога ще е точно . По принцип варианта за среща е другата събота или неделя , някъде из морската да се срещнем ( дано е хубаво времето не като днес ) Пиши тук или на ЛС , кой от двата дни ти е по удобно на теб и предложение за  час  и място на срещата или заведение което е удачно за теб , от всички мнения ще решим едно общо Simple Smile

# 552
Дa споделя и нaшият опит с бибероните - синa ми беше с бибa от родилното още. Вкъщи спи от ден първи в сaмостоятелнa стaя. Първите три месецa имaше едно нощно хрaнене нa поисквaне кaто постепенно чaсът се измести и полекa отпaднa товa хрaнене. През оaтaнaлото време си зaспивaше с бибaтa и след товa я изплювaше. Aко се събудеше си я нaмирaше сaм.  Спи по 12 чaсa нa нощ от 4тия месец. Откaзaхме бибaтa случaйно нa годинa и шест месецa, когaто бяхме в чужбинa и я зaбрaвихме в едни приятели в съботa вечертa. До вторник нямaше откъде дa купим, a aз бях изпaднaлa в истерия кaк ще спи той нощем. Aми кaк - спa си детето и не я потърси изобщо Wink остaвих му шише с водa в леглото зa през нощтa и кaто се събуждaше си пиеше водичкa вместо дa търси бибaтa. И до сегa е тaкa Wink
Зa мaмите с дечицa вечно търсещи мляко нощем могa дa дaм идея дa нaтрошите бисквити в млякото зa зaспивaне. По-хрaнително е, зaсищa ги по-бързо, съответно изпивaт по-мaлко зa дa не се нaпишквaт и ги държи сити през нощтa по-дълго време. Имa специaлни бисквити зa мляко нa плaзмон, но и кикибебе стaвaт според мен. Вaжно е дa стaне иделно рaзтворенa консистенция, зa дa не се зaпушвa биберонa нa шишето.

# 553
  • Драгоман
Това са наистина много течности за една нощ. И през деня ли пие толкова течности? Не знам дали не е вредно за бъбреците. Консултирахте ли се с лекар? По принцип на млякото пише да не се дават повече от 150 мл на веднъж, но и моята дъщеря пие по 210, а снощи си поиска допълнително и общо станаха 300. Събуди се към 1 и беше мокра, но после не съм давала мляко, а като не искаше да заспи я взех при нас и така спахме цяла нощ. И това е много лош навик, защото вече от около седмица иска само при нас. Иначе е на година и 3 месеца и все се надявам да е период и да го израсте скоро.
  И през деня пие много да - поне по литър, но като цяло е по-малко от нощните. Ами като беше на 10месеца някъде се консултирахме с лекар, който й гледа бъбреците на ехограф и каза, че всичко е наред и тя тя имала 3 деца и първото било такова, пиело много мляко през нощта до 2годишно.
А иначе ние даваме кисело мляко , а не АМ, така че няма ограничение за количеството. Нашата не заспива при нас, ако не е с нея шишето, така че това не действа. Началника на ММ също има дете на тази възраст и ситуацията при тях била същата, даже преди половин година са водили детето по психиатри и невролози и няма оправия - всичко симу е наред, а то пищи като лудо, докато не му дадат мляко... и така цяла нощ...  ooooh!

# 554
Твоето е правило същите неща като моето, но моето не е имало залъгалка.
Може би, но съм сигурна, че ако нямаше биберон, нещата нямаше да протекат по този начин  Peace
Затова казвам, че подкрепям идеята.
Естествено, че децата не са еднакви и има безброй специфики, едни имат колики, други плачат по цял ден неизвестно от какво, но при всички положения биберонът много помага и ако майката няма предразсъдъци към него, препоръчвам да го ползва.

Общи условия

Активация на акаунт