СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 776
  • 693
  •   1
Отговори
# 165
Той ЖК не води. Аз ходя ежемесечно на преглед и винаги ме гледа с ехографа. Въпросът е, че незнам какъв му е ехографа. Иначе мога да кажа, че си разбира от работата - знае кога, какво да гледа и му имам пълното доверие. Едно време когато за първи път се сблъсках с него беше през далечната 1998 г. и тогава ми го препоръча съседката ми, която беше старша сестра в МД като най-добрия на видеозон. Диагнозата, която тогава ми постави беше абсолютно точна.

Благодаря ти Simple Smile

# 166
  • Северо=Западналия край
Минавам на отчет.
Желязо 6,3, при долна граница 10,7. Доктора ми изписа Малтофер до края на бременността, и ми забрани кафето, мляко и всякакви млечни продукти пак до тогава Shocked Без кафе мога, ама без сирене, кашкавал и кисело мляко не знам как ще издържа. newsm78
Друга лекарка пък беше изумена от метода му, та сега се чудя какво да правя и къде да търся второ мнение. Диагнозата му е "анемия", ама каква не каза, всъщност точно 3 изречения каза и ми пожела приятен ден. ooooh!
Не се притеснявай ат изписаното лекарство, и аз съм с анемия и ми е изписан сорбифер, коѝто е по силен от молтофера. Моето желязо е 5.7 но заедно с него и хемоглобина ми е нисък. Аз смених двама хематолози но и двамата ми изписаха почти еднакво лечение. Това за млечните продукти не го знаех. Молтофера съдържа желязо, пила съм и него, и да се натрупа повече желязо в теб от приема му ненужното количество се изхвърля от организма.

# 167
Атето, мерси
Предполагам си приемала млечни продукти, когато си пила и малтофера, нали? Как ти беше желязото и хемоглобина след месец?

# 168
Железните препaрaти имaт знaчение дa не се приемaт с млечни продукти едновременно. Двa чaсa преди или след приемa нa желязото може дa си консумирaте всичко млечно. Същити вaжи и зa птием нa мaгнезий и желязо. Пaк трябвa сa рaзликa от двa чaсa.

# 169
  • Драгоман
  Здравейте мамчета!
  При мен малко попремина гаденето и повръщането, но отново имам тежки дни  Sick Иначе си лекувам бактериалния вагинит , обаче ми е трудно да не ставам през нощта заради детето, а и при всяко събуждане много ми се пишка  Sad и ми поитзича от лекарството.

# 170
Здравейте мамчета!

Честито Благовещение!  newsm03

Да споделя с вас...записах си час за ФМ при доц.Томова за 21г.с.Това ще е чак края на април.
На мен също малко ми е паднал хемоглобина,но следващия път като ходя при доктора ще го коментираме.Иначе почнах да си правя всеки ден запарка от коприва ...за повишаване на хемоглобина ,дано да има ефект Blush

Хубав ден на всички! Hug

# 171
Здравейте.  Hug

# 172
  • Северо=Западналия край
Железните препaрaти имaт знaчение дa не се приемaт с млечни продукти едновременно. Двa чaсa преди или след приемa нa желязото може дa си консумирaте всичко млечно. Същити вaжи и зa птием нa мaгнезий и желязо. Пaк трябвa сa рaзликa от двa чaсa.
Молтофера съм го пила един месец и нямах почти никакво раздвижване на резултатите, тогава и смених хематолога, и той  ми предписа Сорбифер тъй като Молтофера за мен бил слаб. Това за млечните продукти от теб го чувам, никой не ми е казвал по време на приема на Молтофер да не ги употребявам. Моята анемия е от преди бремеността и затова и аз съм на терапия през цялото време. Хемоглобина преди месец ми беше нисък - 90, желлязо също, сега другия месец съъм на преглед и ще видим има ли раздвижване.

# 173
ateto, а колко ти е желязото?
Моят хемоглобин е 104, а желязото 6,3, при долна граница 10,7 на лабораторията.

# 174
  • Северо=Западналия край
ateto, а колко ти е желязото?
Моят хемоглобин е 104, а желязото 6,3, при долна граница 10,7 на лабораторията.
Преди месец ми е изследването, желязото  беше 5.7 и хемоглобин 90. Назначен ми е Сорбифер и увеличена доза фолиева киселина, имам уговорка с хематолога да се видим в края на април за да видим дали има подобрение от лекарствата.

# 175
Момичета здравейте и малко късно, но честито Благовещение!

Ами да се похваля и аз, след вчерашния преглед, че ще си имаме Мъж newsm44
Тати е най-щастлив, а бъдещата кака за малко да се разплаче, остана малко разочарована в началото (от самото начало на всички казваше, че ще има сестричка),но после го прие и каза "аз и братчето ще го обичам".  Hug Heart Eyes
Всичко ни е наред, в 16+3 седмица сме, термин 07.09 - док каза че нямало смисъл от БХС-2.
Лека и спокойна нощ.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 12:26 от missya11

# 176
Добро утро мамчета. Вчера давах кръв за БХС, в 15г.с. съм като плода ми върви с една седмица напред. Бих желала смяна на датата на термина ми на 1страница, като от 16.09 го сменим с 17.09. Благодаря и приятно бременеене на всички Simple Smile

# 177
  • Северо=Западналия край
Добро утро! Знае ли някой дали може да си сменя лекарят който ми води ЖК? В смисъл личната лекарка дали ще ми даде ново направление за да отида при друг гинеколог, първото ми направление е от края на януари?

# 178
  • Драгоман
Добро утро! Знае ли някой дали може да си сменя лекарят който ми води ЖК? В смисъл личната лекарка дали ще ми даде ново направление за да отида при друг гинеколог, първото ми направление е от края на януари?

Имаш право! Говори първо с личната, минал е 1 месец от последния талон, така че трябва да ти даде.  Peace Също и с гинеколога трябва да говориш, за да ти даде документите, които са при него - картона,изследвания, ехографии и т.н.

# 179
  • Северо=Западналия край

Имаш право! Говори първо с личната, минал е 1 месец от последния талон, така че трябва да ти даде.  Peace Също и с гинеколога трябва да говориш, за да ти даде документите, които са при него - картона,изследвания, ехографии и т.н.
Благодаря! Само че мисля да си спестя говореното с гинеколога за изследванията, така или иначе при него имам един васерман и една кръвна крупа, за това ми е пускал изследвания, за урина и ПКК са си при мен. Ако се наложи ще си ги платя наново тези изследвания. Искам да го сменя защото когато се записах при него не знаех че няма взаимоотношения с местната болница, т.е. той е вече завеждащ отделение в друг град, а на мен ми се иска който си ми следи бременността при него и да раждам по натам.

Общи условия

Активация на акаунт