Перилни препарати и омекотители - 30

• 77 062
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Мис Облаче, за температурата на пране следвай указанията на етикета. Ако пише 30 градуса, изпери я на толкова. Ако ризата е 100 % памук, може и да се свие на 40 градуса. Казвам го от опит. Всичките ми ризи от чист памук, които съм изпрала на 40 градуса, въпреки че на етикета пише 30, се свиха, а не са, да речем, евтини или некачествени. Производителят е дал препоръки и е добре да се спазват.
В случай, че съдържа синтетично влакно, е възможно да няма проблем, но аз не бих рискувала.

# 31
  • На ръба..
Прането на ниска температура и на кратка програма е захабила дрехата, защото тя не успява да се изпере достатъчно добре.
Винаги съм мислела, че дългите програми захабяват дрехите, а е обратното така ли?

# 32
Прането на ниска температура и на кратка програма е захабила дрехата, защото тя не успява да се изпере достатъчно добре.
Винаги съм мислела, че дългите програми захабяват дрехите, а е обратното така ли?
Да, така е. И аз дълго време перях само на 40гр., скоро тук се писа дълго за по-дългите програми. Често пускам на60 гр. разликата е видна.

# 33
  • На ръба..
Да, така е. И аз дълго време перях само на 40гр., скоро тук се писа дълго за по-дългите програми. Често пускам на60 гр. разликата е видна.

Е момичета...златни сте..връщам се да чета. Огромно благодаря   bouquet

# 34
Понеже пак зачекнахме темата за дългите програми и високите температури....
От известно време мъжът ми се оплаква, че някои ризи са му станали тесни, а на други забелязвам, че подлепващото на яката и маншетите се е отлепило и стои като на мехурчета. Чудя се аз от какво е и не мога да разбера.
Често пътувам в командировки и му се налага да се гледа сам по 1-2 седмици - пране, гладене и т.н. Наскоро го попитах на колко градуса пере ризите и отговорът беше "На 60."
Аз: Shocked Защо?
Той: За да се изперат по-добре.
Е, изпрали са се... Joy
Дотук - 4 бр. за изхвърляне.

# 35
Човекът е инициативен, не може да му се отрече.

Предполагам знаете, но има и дълги програми на по-ниска температура. Така че не е задължително да е 60°(последното не е насочено към теб или мъжа ти, just user, а по принцип).

И никой да не поздрави за юбилейната тема. Crossing Arms

# 36
  • София
"Захабяват" използвах в смисъл, че вероятно не са се изпирали добре, оставали са замърсявания, от които с времето и натрупването им дрехата е придобила общ захабен вид - тук-там видими петна, които не се изпират стандартно, бялото е станало сивкаво или жълтеникаво, неприятна миризма дори и след пране.
Иначе да, разбира се, честото пране, прането на висока температура, сушенето на слънце и пр. захабяват в дрехите в смисъл, че цветовете им избеляват, вече нямат вид на нови, формата им се разваля и др. подобни.

Ризи - чист памук, смес с еластан, пера винаги на 40 градуса. Нямам нищо свито или развалено под някаква друга форма. На ризите с еластан е указано 30 градуса. Вече нямам 30 градуса на пералнята (на 20 градуса - по-добре да не ги пера изобщо), а когато имах - деликатната ми програма беше предвидена за 40 и на нея перях, без да намалявам градусите. 30 градуса за мен е хладка вода, съдейки на колко градуса се къпя  Mr. Green

При мен се свиват стандартните памучни трикотажни тениски, както и онези с материята на блузите LaCoste - не знам как се нарича точно. Свиват се и на 40 градуса. Купувам винаги по-големи  Joy
А, забелязала съм, че когато почнем с ММ да качваме килограми, все обвиняваме пералнята и сушилнята  hahaha

# 37
Честита юбилейна тема   bouquet Аз да се похваля с моята любов

# 38
  • София
Благодаря за новата тема   bouquet

# 39
  • Русе
Благодаря за новата юбилейна тема, но юбилей се прави само на 50, всичко друго е кръгла годишнина Wink

Някой питаше за кърпички. Днес ги гледах каталозите на МЕТРО. В каталога пролетно почистване Хайтман 15+5 за 4,38 лв.

Няма да намалят ОМО-то май и в най-скоро време ще си купя да пробвам Бинго 2 в 1. Остана ми ОМО за 4-5 пранета. Sad

# 40
  • Sredets/Burgas
Аз се записвам в новата тема с един прах Sano Maxima Advance,
който си купих онзи ден...
Предвид, колко лесно се изплаква Sano Sensitive, реших, че и този ще е така...
И наистина е...
Снощи ми се наложи по късни доби да го изпробвам...
Малкото ми диване се заля с нагорещен, втечнен парафин от ароматна свещ...
Беше кърваво червена...
Заля и мен и покривката на дивана....
Какво пране на ръка с вряла вода, немски сапун и Сано падна...
Всичко изпрах...
Най-вече слава Богу, че не се изгори малката... ooooh!

# 41
О,да,юбилейна тема,честито!

Аз заредих един ариел пак - whites+colors от ДМ за 7.59  Crazy

# 42

Някой питаше за кърпички. Днес ги гледах каталозите на МЕТРО. В каталога пролетно почистване Хайтман 15+5 за 4,38 лв.

Аз питах! Peace
Благодаря за информацията!  Hug

# 43
  • Бургас
В Била от утре ще има Ариел 40 пранета за 13,69 лв.

# 44
  • На ръба..
Скрит текст:
"Захабяват" използвах в смисъл, че вероятно не са се изпирали добре, оставали са замърсявания, от които с времето и натрупването им дрехата е придобила общ захабен вид - тук-там видими петна, които не се изпират стандартно, бялото е станало сивкаво или жълтеникаво, неприятна миризма дори и след пране.
Иначе да, разбира се, честото пране, прането на висока температура, сушенето на слънце и пр. захабяват в дрехите в смисъл, че цветовете им избеляват, вече нямат вид на нови, формата им се разваля и др. подобни.

Ризи - чист памук, смес с еластан, пера винаги на 40 градуса. Нямам нищо свито или развалено под някаква друга форма. На ризите с еластан е указано 30 градуса. Вече нямам 30 градуса на пералнята (на 20 градуса - по-добре да не ги пера изобщо), а когато имах - деликатната ми програма беше предвидена за 40 и на нея перях, без да намалявам градусите. 30 градуса за мен е хладка вода, съдейки на колко градуса се къпя  Mr. Green

При мен се свиват стандартните памучни трикотажни тениски, както и онези с материята на блузите LaCoste - не знам как се нарича точно. Свиват се и на 40 градуса. Купувам винаги по-големи  Joy
А, забелязала съм, че когато почнем с ММ да качваме килограми, все обвиняваме пералнята и сушилнята  hahaha

Ev_e
Благодаря за изчерпателния отговор, всичко ми се изясни  smile3555

Общи условия

Активация на акаунт