За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 306
  • 965
  •   1
Отговори
# 195
Докато (ще го кажа, няма как) на Запад дори да усетят полъх от намек, че си задаваш наум този въпрос, ще те заклеймят като дивак завинаги.

Не е така. На запад има страни където абортът е забранен. И хората, които ги населяват тези страни са доста далеч от диваците...

# 196
Благодаря за информацията, Check Please, не го знаех.
Исках да кажа, че тук още сме на ниво "що е то", а в други страни, от които имам впечатления (и не са сред изброените от теб), това отдавна не е на дневен ред и на никого не прави впечатление, а ако прави, го смятат за безнадеждно изостанал.

Докато (ще го кажа, няма как) на Запад дори да усетят полъх от намек, че си задаваш наум този въпрос, ще те заклеймят като дивак завинаги.

Не е така. На запад има страни където абортът е забранен. И хората, които ги населяват тези страни са доста далеч от диваците...

Не говорим за аборта, Герри. Но приемам забележката, че съм използвала "на запад" твърде широко. Аз лично говорех за минимум приемане в страни, от които имам впечатления.

# 197
От супер мега либерални страни като Германия примерно и аз имам наблюдение.
А то е, че хората не се интересуват кой е гей , за кого е женен и с кого спи...
Еднополовите бракове са приети.

Но намесят ли се децата вече, мненията не са еднозначни и ги има и двата полюса.
Както и да го сучем и мажем, аз лично не знам как бих се чуствала като дете на гейове и не съм сигурна дали щях да се чуствам добре.

# 198
В Словения току що (миналата седмица) изравниха както браковете така и осиновяванията.  Peace

# 199

Но намесят ли се децата вече, мненията не са еднозначни и ги има и двата полюса.
Както и да го сучем и мажем, аз лично не знам как бих се чуствала като дете на гейове и не съм сигурна дали щях да се чуствам добре.

И аз не знам, Герри, нито твърдя нещо. Правени са изследвания, може да се прочетат резултатите в резюме. Предполагам, че във всяко семейство е различно.
Познавам високообразована и материално стабилна двойка, която отглежда дете, при това в България. Не са ми много близки и не знам с какви проблеми се сблъскват, но изглеждат сплотено и здраво семейство.

# 200
Е, как да се чувстват? Една от близките ми приятелки разбра на зряла възраст, че баща и е бисексуален. Как е реагирала ли? Намери го за измама, защото не и е казал по-рано. Но това в Австрия е било забранено през годините, в които се е родил той. Този човек цял живот е изживявал това тайно и скрито. А тя нито е спряла да го обича, нито ще отхвърли гените и наследството си. А и защо да го прави? Това е страхотен човек, направил е много за семейството и обществото. Някои хора са разбрали, че сексуалната ориентация не те прави повече или по-малко човек. Гордея се, че я познавам. Друга реакция щеше сигурно да ме отблъсне, не знам.

# 201
Законодателството отразява обществени и социални положения, които са традиционни от хилядолетия по нашите земи. Нужен е обществен консенсус и определени обществени нагласи, за да се промени това положение.

Ако законите отразяваха социални нагласи, то минималната работна заплата щеше да е 15000 лв на месец.

# 202
Както и да е. Аз по принцип съм против да се правят подобни експерименти с деца. Струва ми се нелоялно.
Бащата на приятелката на Ли Лу е постъпил честно и почтено с нея. Но може би ако я беше отгледал с приятеля си и я беше лишил от това да познае какво е майка, тогава отношението на дъщеря му не мога да гадая какво би било...

Майката е майка, не знам как точно партньор, носещ костюм и вратовръзка би могъл да я замени. Човекът освен разум има и животински инстинкти...

# 203
Напълно е вероятно. Няма достатъчно данни и проучвания по въпроса.
Така просто да се даде право на двама мъже да отглеждат дете от сурогатна майка или осиновено от сиропиталище не е елементарна стъпка в едно отговорно пред децата общество.

Всъщност има стотици проучвания по въпроса.

Добре, гейовете ги отсвирихме да си живеят бездетни, две жени може ли?

Така и така темата тръгна стандартно, сори, Джой!

# 204
Тъкмо щях да питам Герри дали може две жени да отглеждат дете. Защото моите познати са жени и имат момиченце.

# 205
# 206
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз, сега се замислих за две жени с дете и ми се стори приемливо. Странно Thinking
За мъже не го възприемам и приемам, но за жени ми е о.к.
А, другото разминаване при мен е, че са ми неприятни жените гей, а мъжете ги харесвам и то много.
Съвсем се обърках Joy

# 207

Добре, гейовете ги отсвирихме да си живеят бездетни, две жени може ли?

На този свят разбрахме вече, че всичко може.
Въпроса е какво му е хубавото на детето да расте без да знае що е то баща.
Иначе никой не може да спре и двете жени да имат колкото си искат деца и да си ги гледат заедно.
Познавам две жени с момиченце.  Не мисля, че всичко е перфектно, Но аз нямам право да ги съдя ... Детето е чудесно, възпитано и добре гледано. По-възпитано е от моето със сигурност.. Laughing.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 21:18 от Герри

# 208
  • София

Законите дават права, защита, социална сигурност, възлагат и задължения.
В момента имаме ограничаване на правата на цял куп граждани от държавата и това е дискриминация, основана на сексуална ориентация, защото в момента хомосексуалните са лишени от права които са гарантирани на хетеросексуалните - право на брак или родителски права, ако хомосексуалните ги получат, това по абсолютно никакъв начин няма да накърни правата на хетеросексуалните.
И това е сърцевината на въпроса за правата, на човешките права.

Трябва обаче първо да се прецени правата на децата къде попадат в тази схема...

Т.е. правата на децата са нарушени, защото всички гей двойки а) системно бият децата си б) лишават ги от храна и не задоволяват другите им базисни потребности в) не са способни да обичат децата си, нито да задоволяват емоционалните и социалните им потребности г) държат децата си в изолация и ги неглижират д) нямат родителски капацитет да спомогнат разгръщане потенциала на детето си според възрастта и потребностите му е) (това е най-важното) възпитават детето в ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ, като денонощно плюят хетеросексуалните семейства като вредна среда за всяко едно дете.

кое те кара да мислиш, че тия а-та и б-та, дето си ги изброила иронично, са всичко, което е нужно на едно дете, за да се чувства добре и адекватно в социален и психически аспект?

липсата на мама не може да се замести от никое от тия неща - грижи, облекло, възпитание, разгръщане на потенциали и прочее... въпреки стотиците проучвания.

в този аспект, аз възприемам отглеждането на дете от две жени - семейна двойка.

# 209

кое те кара да мислиш, че тия а-та и б-та, дето си ги изброила иронично, са всичко, което е нужно на едно дете, за да се чувства добре и адекватно в социален и психически аспект?

Точка в) все още си е там.

Общи условия

Активация на акаунт