За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 102
  • 965
  •   1
Отговори
# 480
категорично против всяка форма на СМ
осиновяването няма връзка с него, който иска да си осиновява, все ми е тая, никъде не съм го споменала и няма и да го спомена, не за това става въпрос тук...

Ясно. Аз мислех, че си против като цяло гейовете да отглеждат деца, грешката е моя  Peace

# 481
категорично против всяка форма на СМ
осиновяването няма връзка с него, който иска да си осиновява, все ми е тая, никъде не съм го споменала и няма и да го спомена, не за това става въпрос тук...

Ясно. Аз мислех, че си против като цяло гейовете да отглеждат деца, грешката е моя  Peace

Остава опцията да си осиновят, след като дори пингвините осиновяват и има възражения срещу СМ  Party

# 482
  • в морето до колене
Въпросът е защо е нужно да се рисува ореол на моралност около гейовете? Много е важно да се хулят останалите и да се величае как двама мъже отглеждат дете?  Или се лекува гузна съвест или има нещо друго...
Герри, упорито повтаряш това за "ореола на моралност" и "натрапването" на децата на гей-двойките като вид "аксесоар".
Ами да ти кажа, нямам впечатление, че децата на Елтън Джон особено ми се натрапват в публичното пространство. Или пък децата на Мат Бомър. (Децата на Джейн Линч, примерно, даже не съм ги и виждала, ама тя е жена... та не е в полезрението на твоето отрицание.)
Със сигурност не чувствам да ми ги натрапват толкова, колкото децата на Браджелина (които са микс от всякакъв вид юридически и репродуктивни техники, според мен, ама двойката е хетеро поне), или децата на семейство Бекъм (които са идеално устройващи всички - щото са собствени биологични деца на хетеро двойка, която дори не е демонстрирала публично брачни и/или репродективни проблеми, или поне аз не знам - двойка мечта за всички!).
Може аз да не съм достатъчно осведомена. Ще споделиш ли, ти откъде и как се чувстваш толкова агресивно "облъчена" с медийно натрапване на дечицата на гейове...
И ако ти е толкова неприятно - защо не ограничиш досега си с такива информационни източници?

Това последното не знам доколко е по "темата на темата", но за мен е любопитен еспект - като ви дразни чуждото свободно слово, защо не го игнорирате просто?  Thinking

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 14:18 от мячик

# 483
  • София
Каква гузна съвест ви гони? Хомосексуалните не са престъпници, че са се родили такива.  Хомосексуалността нито е избор, нито е престъпление. За каква гузна съвест говорим тогава?

# 484
Ти, Мячик-някакъв проблем с моето свободно слово ли имаш?
Ами-игнорирай го просто като те дразни.

# 485
Хомосексуалността нито е избор

Ами виж, че при животните било и въпрос на избор. Затова му казват Homosexual behaviour in animals. Тук е обяснено защо. Правят го по различни причини, някои съвсем обективни и често е не защото са се родили гей.
https://books.google.com.mt/books?hl=bg&lr=&id=KXM3F59y1 … imals&f=false

В по-кратък и смлян вид същото пише и в статията по-назад.

# 486
Каква гузна съвест ви гони? Хомосексуалните не са престъпници, че са се родили такива.  Хомосексуалността нито е избор, нито е престъпление. За каква гузна съвест говорим тогава?

Никой не пречи на хомосексуалните да са хомосексуални. Въпроса е, че те намесват трети хора в хомосексуалните си отношения. Дали е морално това или не, е въпрос на дискусия, а не какво правят двама души в кревата...

Явно децата са нужни в узаконяването на една гей връзка и рекламата колко добре се чустват децата на гейовете тече с пълна сила. А когато Долче и Габана се усъмниха в това ..... олеле...Mr. Green

# 487
  • в морето до колене
Не, нямам проблем с твоето свободно слово - както виждаш, допитвам се до теб дори. Може да ме просветиш за нещо, което ми е убягнало.

# 488
Не, нямам проблем с твоето свободно слово - както виждаш, допитвам се до теб дори. Може да ме просветиш за нещо, което ми е убягнало.
Радвам се , че нямаш проблем. И не-нямам намерение да те просвещавам. Просвещавай се сама..

# 489

Никой не пречи на хомосексуалните да са хомосексуални. Въпроса е, че те намесват трети хора в хомосексуалните си отношения. Дали е морално това или не, е въпрос на дискусия, а не какво правят двама души в кревата...

Явно децата са нужни в узаконяванет
о на една гей връзка и рекламата колко добре се чустват децата на гейовете тече с пълна сила. А когато Долче и Габана се усъмниха в това ..... олеле...Mr. Green

Като как си я узаконяват тази връзка като в България има двойки с деца, а еднополовите бракове не са разрешени? Детето е на единия партьор, а другия по закон му е точно никой. По несигурно от това, здраве му кажи.

# 490
Всеки може да се съмнява Герри. И аз се съмнявам и не съм сигурна как се чувстват децата на хомосексуалистите, но то е защото още е рано да има яснота по въпроса. Сравнително ново е и дори в изследването, към което Девора даде линк става дума за малки деца, които още не са в тийн възраст даже. Склонна съм обаче да вярвам, че като цяло в такива семейства има по-малко стрес, бащата е по-малко депресивен и може би детето се развива по-добре и е по-щастливо. Като порасне обаче не знам. Не ми харесва и фактът, че винаги ще има хора, които го смятат за freak, а то няма никаква вина за това. Да, такъв е животът.
Моралът обаче няма нищо общо. Достатъчно меко казано неморални хетеро родители знам. Всъщност има общо, защото ако не съществуваше силно разтегливата категория морал правителствата на всички държави просто щяха да разрешат всеки да се жени за когото иска и да има деца както си иска. Само че не го правят поради обществен натиск, основан на морала.  Confused

Аз друго се чудя. Защо хомосексуалните семейства прибягват до изкуствено осеменяване или СМ? При тези методи така или иначе единият от двамата няма да е биологичен родител на детето, така че защо просто не се придържат към осиновяването?

# 491

Аз друго се чудя. Защо хомосексуалните семейства прибягват до изкуствено осеменяване или СМ? При тези методи така или иначе единият от двамата няма да е биологичен родител на детето, така че защо просто не се придържат към осиновяването?
Винаги могат да направят процедурата два пъти и да имат по едно дете с гени от всеки един гей.
А не искат да осиновяват по същата причина, по която и много други правят 20 опита инвитро преди да идат в сиропиталището и да си вземат някое ромче...

# 492
  • София
Ти защо искаш да имаш собствено биологично дете? Та поради същата причина и те. А защо изкуствено осеменяване ли? Ами защото не им става от жени (толкова по въпроса за избора...с тази теза съм абсолютно несъгласна).

# 493
Явно децата са нужни в узаконяването на една гей връзка и рекламата колко добре се чустват децата на гейовете тече с пълна сила. А когато Долче и Габана се усъмниха в това ..... олеле...Mr. Green
Не е ясно доколко са се усъмнили, защото излезе информация, че в миналото са имали планове да използват сурогатна майка. Може нещо в плана да се е объркало и затова сега да пеят друга песен.

А и не е случайно, че медийната драма се разразява тъкмо сега, около новата колекция на ДиГ.

Така че е вярно, че се правят някакви реклами, но ставаме свидетели на безотговорно поведение от страна на хора с висок фактор на влияние. То спомага за това, на ЛГБТ общността да се гледа несериозно, а на проблемите около узаконяването на гражданските и права - като на буря в чаша вода. Особено в България.

# 494
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Показаното от Девора изследване на пръв поглед е сериозно
анкетирани са 49 гей двойки и 41 хетеро двойки с деца и на база отговорите от анкетата е направен изводът, че децата в гей-семействата са гледани по-добре и са по-щастливи.  Grinning
Джем, всяко статистическо изследване е относително. Ако е проведено с методика обаче, е научно.

Общи условия

Активация на акаунт