За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 986
  • 965
  •   1
Отговори
# 540
Абе няма ли някой тук да обясни на Девора какво е мама и какво е тате, че не разбира момичето?

Е нали теб питам вече 20 страници? Simple Smile

Па че аз ти обЯсних, ама ти като се прайш на ударена с най-новата книга "защо гейовете са мега супер хипер велики родители , а останалите са боклук.." нищичко не мога да направя...

Па ти ми го обясни с това, че майката предава женски модел, а бащата - мъжки модел. Въпросът е какъв е този мъжки модел и какъв е женския?

# 541
Прави впечатление, че защитничките на това гейовете да имат деца са доста, как да кажа Rolling Eyes настъпателни и настоятелни Peace

Поименно, моля. Grinning
 Плюс това, да те хапна малко, досега никой друг участник в дискусията не си е позволил да използва въпрос за личния живот.

Аз лично не съм настъпателна, даже още размишлявам по тези въпроси. Видимо е, че днес майката не е толкова ясно дефинирана като в предишни времена - жената, която е родила детето.
 Сега въпросът е по-скоро, трябва ли в семейството да има жена и мъж, или то е достатъчно функционално и без жена. За мен до това се свежда колебанието. Никак не се съмнявам, че дете може да се отгледа идеално - почти - от две майки.
 Подозирам, че гей семействата от мъже също използват жени за отглеждане на децата - бавачки, гувернантки.

# 542
Абе няма ли някой тук да обясни на Девора какво е мама и какво е тате, че не разбира момичето?

Девора има друга задача тук - постепенно да обясни на аудиторията, че класическите понятия за мама и тате нямат смисъл, значение и потребност.

Именно. И това се прави с цел да се затрие всякакво чуство за нормалност в хората и оттам нататък вече всичко може да се приеме за нормално.
Повреди компаса и човекът е загубен в гората.

Стар демагогски прийом. Нищо ново под слънцето.

# 543
Прави впечатление, че защитничките на това гейовете да имат деца са доста, как да кажа Rolling Eyes настъпателни и настоятелни Peace За някои от тях дори смятам, че искат да убедят другите..
Това, че останалите не го възприемаме за нормално не ни поставя в позиция да сме го забранили.
Нито пък сме попречили на някой, нали?!

Виждаш ги настъпателни, защото както казах си на обраното мнение. Аз пък виждам настъпателни противнички Simple Smile
При всички случаи темата е полезна, убедена съм, че доста хора остават изненадани от положението при животните, ако не друго поне опознават света...

Герри, %-тите нямат значение, сред хората също не всички искат. Въпросът е, че според природата е нормално, аргумент, който беше основен в обраното твърдение.

# 544

Е нали теб питам вече 20 страници? Simple Smile

Па че аз ти обЯсних, ама ти като се прайш на ударена с най-новата книга "защо гейовете са мега супер хипер велики родители , а останалите са боклук.." нищичко не мога да направя...

Па ти ми го обясни с това, че майката предава женски модел, а бащата - мъжки модел. Въпросът е какъв е този мъжки модел и какъв е женския?
И с това не си наясно нали?  
Има си лекари за тази цел...Аз не съм психиатър, за да запълня такива фундаментални липси...

# 545
  • София
Дори и да има двойки, които го превръщат в ПР-акция, преобладаващото мнозинство гей-двойки просто искат да живеят като нормални хора, с нормални права...
а гадната природа им отнела едно изконно човешко право...
Природата не им е отнела нищо. Социумът им го е отнел... И е време да покаже достатъчна зрялост, като им го върне.

разкажи как по-конкретно социумът е отнел правото на двойка мъже-гейове да раждат деца? Simple Smile

# 546
Гери, това чувство за нормалност е само чувство и е обусловено от това, в какъв свят сме израснали. Ако децата ни израснат в друг нормалното ще им се вижда по-различно. Това не е нито ново, нито лошо. Може би се връщаме към античния свят по отношение на хомосексуалността Laughing

# 547
Един мъж не може да обясни на дъщеря си що е то цикъл? Че то учителят по биология на цял клас го обяснява, в едно с цялата женска и мъжка анатомия.

За девойката питам. Тя обръща ли се?
Ясно ми е, че към учителя по биология ще се обърне, когато и света се преобърне...

Че ако са достатъчно близки с баща си, аз проблем не виждам. Това е физиология. Аз за цикъл съм обяснявала на 6-годишна, без съмнение ме разбра от първия път, а обяснението грам не ме затрудни. То и момче може да се поинтересува и да пита майка си - същото обяснение бих дала.

# 548
  • София
Може би се връщаме към античния свят по отношение на хомосексуалността Laughing

а може би не, щото в античния свят ясно са разграничавали кое е за разплод и кое - за удоволствие...

# 549
Мда. На някоя от вас налагало ли се е дълго и подробно да обяснява на детето си защо двама човека от един и същ пол са двойка и се обичат? На мен не ми се е налагало. Възприели са го, че е така и толкова. Изобщо не им е било интересно даже.

# 550
А и всички добре знаем къде е сега античният свят...

# 551
  • Once there was a Hushpuppy...
Ирис - не мога поименно, че пак ще бъде грубо от моя страна Mr. Green Joy Joy
А, вчера нали бях лоша и груба Twisted Evil, не, че и днес не ми се иска....
Но, има време, все по някое време ще попитам случайно избрана потребителка дали живее с мъж или жена интимно Joy Joy Joy

Да ви върна за малко към животните Laughing
Само, че от сега казвам, че не помня по коя тв го гледах филма, дали по Дискавъри или Нат Гео, ни помня.
Ставаше дума за едни малки маймунки, по-дребна порода, които правят секс по много пъти на ден. На всякъде и по всякакви причини, разплод, удоволствие, дори, когато са изплашени или друго. Това било част от отношенията им, съвсем нормално за породата hahaha

# 552

Герри, %-тите нямат значение, сред хората също не всички искат. Въпросът е, че според природата е нормално, аргумент, който беше основен в обраното твърдение.
Процентите имат съществено значение. Едното се казва правило, а другото изключение, в зависимост от големината на процентното им проявяване...

Не съм против изключенията. Даже смятам че трябва да ги има, защото показват плуралистичност и търпимост в обществото.

Но изключението да отрича наличието на правилото е жалка картинка...

# 553
И с това не си наясно нали?  
Има си лекари за тази цел...Аз не съм психиатър, за да запълня такива фундаментални липси...

То става ясно кой не е наясно, ама хайде.

# 554

Но, има време, все по някое време ще попитам случайно избрана потребителка дали живее с мъж или жена интимно Joy Joy Joy

Много си ми съмнителна ти Heart Eyes

разкажи как по-конкретно социумът е отнел правото на двойка мъже-гейове да раждат деца? Simple Smile

Не да ги раждат, а да ги гледат. Вече в нашия свят е прието в определени случаи  тази, който ражда да не е задлжително родител и родителят да не е родил лично за да е такъв.

Сега въпросът е, има ли изключение специално за гей-двойки, или се отнася и за тях.

Общи условия

Активация на акаунт