За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 769
  • 965
  •   1
Отговори
# 75
Изявите на пилон са в директна вреда на обществените изяви на един президент. Интервюто на дизайнера- не. Та затова според мен президентът не е удачно да се себеизяви с подобно хоби, но дизайнерът може да си позволи искреност.

В директна вреда е на бизнеса му  Laughing , Елтън Джон в прилив на обида обяви продукцията му за "старомодна". Може да си позволи, но ще го бойкотират.

Иначе свободата на избора за асистирана репродукция не е накърнена буквално, накърнено е достойнството на човешки същества, обявени за по-малко човеци, понеже са се явили на света еди-как си. Разбирам защо пряко засегнатите са скочили, но признавам, че ми е трудно да дискутирам по тема, в която нямам лични преживявания, защото съм имала късмета да се родя с универсално приеманите за положителни характеристики - бяла; жена в западния свят; с хетеросексуална ориентация; зачената и родена естествено и т.н. Т.е., тъй като съм недискриминирана, разбирам групите, обект на вид дискриминация, само защото се опитвам да си се представя на тяхно място, което обаче е различно от това наистина да съм. Но точно заради това мисля, че хората трябва да са по-внимателни какво говорят и правят - да се родиш част от облагодетелствана група или от мнозинството не е твоя заслуга, затова поне не го размахвай като задължително правилно.

# 76

Говорещият Х е вярващ католик, за него асистираната репродукция е неестествена. Предполага се, че като този тип зачеване му е изначално противен, то и не продукта на зачеването (детето) ще гледа с предубеждение и, макар и негово, ще изпитва затруднения да го обикне с истинска родителска обич. Затова и за него това дете не е негово, а "синтетично".

Добре, представи си, че съм еврейка и гледам скептично на не обрязването на момчета. То до тук добре, колкото искам ще съм скептична, ако става въпрос за моите собствени деца. Но ако тръгна да се обяснявам в медиите как необрязаните момчета са повредени? В този случай аз адекватна ли съм изобщо?

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ники, той хубаво го обявява Елтън Джон, ама тъкмо днес е сниман с тяхна торба, та явно хем са старомодни, хем ги купува Mr. Green

Девора, хубав пример, но отново предполага генерализация, някаква категоричност, която аз не съм убедена, че е имало в коментирания случай, та да се правят такива аналогии.

# 78

Девора, хубав пример, но отново предполага генерализация, някаква категоричност, която аз не съм убедена, че е имало в коментирания случай, та да се правят такива аналогии.

Няма  генерализации в изказването на Габана, да.
  Сър  ни Елтън такива обиди и дивотии е изказвал, гласно, за други популярни личности, през годините,че наистина ми е смешен с това пискане по Габана  в момента.

# 79
Също мога и за себе си да преценя когато някой реагира детински, или вади думите на другите от контекста, за да завърти прожекторите към себе си и каузата си.

Може и незряло да се нарече, да, но да кажем, че е по-оправдано да реагираш емоционално, дори и "детински" (несъизмеримо с дразнителя), отколкото да квалифицираш чужди животи според собствения си аршин. Принципно, не само за Сър Джон.

# 80

Не разбирам италиански и няма как да добия пълна представа. Но то ако имаше чак такава категорничност - щеше да стане мазало Simple Smile.

# 81
Като кажат гей думата с толкова негативизъм и омраза е попита, че все едно чувам вампир или изрод.

Ако не беше интернет аз нямаше да знам с колко омраза и негативизъм е пропита. Всъщност не съм сигурна доколко е така. На дивана всеки е с много ясна позиция.

# 82
  Да, може би първоначалната ми реакции, ако бях на негово място, би била също емоционална и незряла, не знам със сигурност. После щях да прочета интервюто, пак да помисля, ако трябва ще звънна лично на Габана, понеже те се познават, и ще го попитам, дали е казал, това, което аз (Елтън  Simple Smile) съм разбрал, но чак пък да призовавам цял свят на бойкот, ненужно и пресилено ми се вижда. Елтън преиграва, за мен поведението му е детинско и леко истерично.
Също мога и за себе си да преценя когато някой реагира детински, или вади думите на другите от контекста, за да завърти прожекторите към себе си и каузата си.

Може и незряло да се нарече, да, но да кажем, че е по-оправдано да реагираш емоционално, дори и "детински" (несъизмеримо с дразнителя), отколкото да квалифицираш чужди животи според собствения си аршин. Принципно, не само за Сър Джон.

# 83
  • В Космоса
Не сме роботи, не винаги можем да намерим най-подходящите думи да изразим мнението си, но трябва да сме готови да търпим последствията.
Определението "синтетични деца" може да се приеме и като накърняващо. Зависи от гледната точка.

# 84
Като истерична лелка се държи сър Елтън Джон.

Напълно споделям мислите на господин Долче, особено болднатото. Също и правото му да ги сподели.

'You are born and you have a father and mother. At least it should be like that. That's why I'm not convinced by what I call chemical children, synthetic babies.
'They are wombs for hire, semen chosen from a catalogue. And then you have to explain to these children who their mother is.'
'I am gay. I cannot have a child. I don't believe that you can have everything in life.'
'The family is not a fad. It is a supernatural sense of belonging.'

# 85
Като истерична лелка се държи сър Елтън Джон.

Напълно споделям мислите на господин Долче, особено болднатото. Също и правото му да ги сподели.

1. 'You are born and you have a father and mother. At least it should be like that. That's why I'm not convinced by what I call chemical children, synthetic babies.
2. 'They are wombs for hire, semen chosen from a catalogue. And then you have to explain to these children who their mother is.'
3. 'I am gay. I cannot have a child. I don't believe that you can have everything in life.'
'The family is not a fad. It is a supernatural sense of belonging.'

1. Може да го сподели. Но е хубаво, ако вместо "you" използва "I".

2. Спермата от каталог в един момент вече е дете. Както и всичката друга сперма се превръща в същото. Като си избира една жена партньор май вижда доста повече от ръст, възраст и образование, както в каталога. Ако реши има колкото си иска време да го преценява този партньор от към годност.  В каталога има и фамилна анамнеза за заболявания, но не можеш да научиш куп други неща, които дава живия контакт. Тъй че май повечко се избира на живо... каталогът е с по-ограничени възможности.

3. И да, човек не може да има всичко в живота си. Но и никой друг не може да му постави такива ограничения, каквито сам най-добре си може.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 02:49 от Devorah

# 86
Добре де нали си говорим "За свободата на словото".

Цитат
"How dare you refer to my beautiful children as "synthetic".

"And shame on you for wagging your judgemental little fingers at IVF - a miracle that has allowed legions of loving people, both straight and gay, to fulfil their dream of having children.

"Your archaic thinking is out of step with the times, just like your fashions. I shall never wear Dolce and Gabbana ever again. #BoycottDolceGabbana."
Къде точно сър казва, "вие да мълчите"? Ми никъде. Казва защо обиждате децата ми и аз повече няма да нося дрехите ви!
Този избор го прави всяка от нас дали да купи Олинеза или не, или модел на Галиано (ако може) или какво беше последното... САМ?

Авторката може ли да ми отговори, защо за ДиГ се иска Свобода за словото да критикуват гей-обществото, децата на гей-родители и "изкуствените" процедури и секунда след това, същата тази Свобода се отказва на Сър да критикува тях? Той няма ли право на мнение и критика?
Стефано нарича сър "фашист". Това как да го наречем, не е ли опит да му се затвори устата?

пп ДиГ критикуват, че в гей-двойките нямало майка, само дето през 2006, след като ДиГ са скъсали, Стефано е искал да има собствено биологично дете и е имал уговорка с 12 години по-млада негова приятелка да му бъде сурогатна майка след изкуствено осеменяване. Самичък си го е разказвал пред пресата.
Мда не е лицемер човека, ама хич.  Naughty

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 09:10 от Бумър

# 87
  • Once there was a Hushpuppy...
И какви са причините да споделят убежденията си на всеослушание по този точно казус?

Извинявай, че от цялата дискусия се хващам точно за това изречение. Но, не е така за мен.
Щом едни гейове могат на всеослушание и на показ съвсем спокойно и необезпокоявано да отглеждат деца. Като, както се вижда обществото е толерантно към такива, то какво остава - да спрем и а се изказваме, че комфорта да им е съвсем пълен.

Категорично смятам, че е не допустимо да се обиждат деца под никаква форма! Да се слагат епитети и тн.т.
За това от прочетеното в интервютата оставам с впечатление, че Долче и Габана говорят за отглеждането на децата и влиянието на средата.
Всичко друго, което по някакъв начин са изказали и се е оказало обидно, не толерирам.

# 88
А защо да не им е пълен комфортът на гейовете, отглеждащи деца?  Thinking

# 89
  • Once there was a Hushpuppy...
А защо да не им е пълен комфортът на гейовете, отглеждащи деца?  Thinking

Не те разбирам.
Но, аз казах, че им е пълен, тоест очевидното!
А, ти ме питаш, а защо да не им е пълен? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт