За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 148
  • 965
  •   1
Отговори
# 390

Какво стана с моделите, които децата научават от бащите и майките си?
Ами още са си там-в семейството.
За теб защо тези модели представляват проблем че така ти бодат очите?

Никакъв проблем не са. Но след като се дават в подкрепа на аргумент, то аз попитах за повече конкретика в какво се изразяват.
Няколко страници назад описах точно какво означават. Не желая да се повтарям .
Ирис ми прочета поста, ти не успя.
Върни се назад и чети...

# 391
ВВП е?
И с теб не си спомням да сме се разбирали за нещо..

Владимир Владимирович Путин  Peace
Гледам имате пълно единомислие

Свободата на словото дава ли право да се дават квалификации на килограм без никакво покритие?
да, дава им право.
?са е как реагират нормалните хора - според мен с натискане на  бутона "отписване" от тази тема, която просто се дави в тесногръдие и невежество.
По-умният отстъпвал. Защо?
Защото Ръсел го е казал перфектно:
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения.

# 392

Какво стана с моделите, които децата научават от бащите и майките си?
Ами още са си там-в семейството.
За теб защо тези модели представляват проблем че така ти бодат очите?

Никакъв проблем не са. Но след като се дават в подкрепа на аргумент, то аз попитах за повече конкретика в какво се изразяват.
Няколко страници назад описах точно какво означават. Не желая да се повтарям .
Ирис ми прочета поста, ти не успя.
Върни се назад и чети...

Ще те повторя аз:

"Бащата като родител възпитава мъжкото начало в сина си и показва модел на мъжко поведение на дъщеря си. Така, че дъщерята да може да се държи с мъжете в своя живот разбирайки ги.
Майките създават женския усет и поведение в дъщерите си и показват модел на женско поведение на синовете си. Синът като порасте да може да вижда този модел в жените около себе си и да разбира чисто женските им усещания, капризи и чуства..."

Какви са тези модели, в тяхната специфика, които трябва да научи дъщерята или сина? Конкретни примери за тези модели аз не виждам.

# 393
ВВП е?
И с теб не си спомням да сме се разбирали за нещо..

Владимир Владимирович Путин  Peace
Гледам имате пълно единомислие

Оххх, умрях от смях..
Извади тежката артилерия, Бумър, явно аргументите ти се изчерпват.

ВВП е много широкоскроен човек.  Разведен, има любовница от друга вяра..сега злите езици даже твърдяха, че и дете имал от нея. Живота му е далеч от православното семейство.. Joy

Пък и не мога да използвам неговите "вежливи " методи на убеждение, а залагам само на словото...

Девора-като не разбираш или се правиш, че не разбираш нямам намерение да пиша научен реферат, който да оборваш в бг. мама. Има книги по психология, изследвания, трактати и прочее и прочее.... След като за теб майката и бащата имат една и съща роля
в живота на едно дете, то това си е твой проблем или схващане или заблуда или убеждение...както искаш го наричай.
Само се чудя как природата още не е стигнала до това гениално заключение, а е създала мъжът и жената различни....Явно се е объркала. Време е да запрятате ръкави и да поправите тази несправедлидост...

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 18:14 от Герри

# 394
Девора-като не разбираш или се правиш, че не разбираш нямам намерение да пиша научен реферат, който да оборваш в бг. мама. Има книги по психология, изследвания, трактати и прочее и прочее....

Идея си нямаш колко много съм чела по въпроса и изобщо психологическа литература.

# 395
Девора, ти каза, че психиката не е социален конструкт, така ли беше? Може това да ви даде отправна точка с Герри, ако решите да продължите.

# 396
  • София
Не мога да разбера защо изродихте хубавата, по първоначален замисъл, тема?

Темата е за свободата на словото, дами.
Стига обсъждахте битовизми от сорта кой с кого се чука, прави си деца и защо.

# 397
Девора, ти каза, че психиката не е социален конструкт, така ли беше? Може това да ви даде отправна точка с Герри, ако решите да продължите.

Да, психиката няма структура и не може да се структурира. Може да е отправна точка, да.

# 398
Не мога да разбера защо изродихте хубавата, по първоначален замисъл, тема?

Темата е за свободата на словото, дами.
Стига обсъждахте битовизми от сорта кой с кого се чука, прави си деца и защо.

Защото свободата на словото се тълкува съвсем, съвсем грешно както е видно и тук Simple Smile

# 399
Далеч съм от идеята да бъде забранено на гейовете да отглеждат деца. Даже смятам, че трябва да им се позволи и така да се види резултата от този социален експеримент.  А вообще какво значи забрани-никой не ги и спира да имат деца. Азис има дете и си живееше с китаеца..Никой не ги е спрял.  Но както се разчепка в темата- при двама мъже е много трудно това упражнение, защото трябва да се ползва СМ и само богати си го позволяват, докато при две жени няма такъв проблем и еднополови семейства от две жени и деца има и то толкова, че много хора познават-даже и аз познавам..

Но просто ми става изключително смешно и доста неприятно поведението на тотално отричане на допускането, че в тези семейства може да има някакъв недостиг откъм психологическа потребност на детето. И то се прави от хора, парадиращи за широта на възгледите и изначална либералност и дълбока начетеност

Свобода на словото ли? Ами!!  Ако не си от нас, то си против нас. Това виждам в постовете на Бумър -специално  този вид демагогия е по-близък до ВВП, когото тя вади като вид плашило... Grinning

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 18:39 от Герри

# 400
  Долче и Габана получили писмо- подкрепа от деца отгlедани от гей двойки.

http://askthebigot.com/2015/03/16/dear-dolce-gabbana-a-letter-of … ays-and-lesbians/ 

# 401
  • Куциндрел

Цеца-айде сига-децата съм нападала... Laughing
Измисли нещо друго моляяя
Баш такова правиш, ко да си измислям?
Ей така, индиректно, през типа им родители ти вече ги определи тези деца.
Готино е да хапеш невинния, нали?

Нормално е децата на двама бащи да не знаят какво е да имаш майка..Това е констатация-не е хапане. Ти ако си се почуствала ухапана от мен, то извинявай... Wink

Както и тези с един баща.
За 2-те и 1-та майка също.
Лично аз не съм хапана от теб, имам си родители, хубави-лоши туй то.

# 402

Но просто ми става изключително смешно и доста неприятно поведението на тотално отричане на допускането, че в тези семейства може да има някакъв недостиг откъм психологическа потребност на детето. И то се прави от хора, парадиращи за широта на възгледите и изначална либералност и дълбока начетеност

Герри, почти няма човек без поведенчески и/или емоционални дефицити, които се отразяват и върху децата му (не непременно отрицателно). Аз моите дефицити си ги знам.

Относно еднополовите двойки - с любопитство бих прочела аргументи защо липсата на баща или майка би могла да е предпоставка за дефицити у детето в такава двойка. Обаче конкретно - майката дава това и това, което бащата не може да даде (не е способен), бащата дава това и това, което майката не може (не е способна). Кърменето няма какво да го коментираме. Да се потретя - никъде не твърдя, че бащите са излишни в традиционните семейства. Даже интензивният контакт на бебето с бащата от първите му часове е много важен.

# 403

Относно еднополовите двойки - с любопитство бих прочела аргументи защо липсата на баща или майка би могла да е предпоставка за дефицити у детето в такава двойка. Обаче конкретно - майката дава това и това, което бащата не може да даде (не е способен), бащата дава това и това, което майката не може (не е способна). Кърменето няма какво да го коментираме. Да се потретя - никъде не твърдя, че бащите са излишни в традиционните семейства. Даже интензивният контакт на бебето с бащата от първите му часове е много важен.
E-не са излишни бащите все пак нали, но твърдите че не са необходими. Могат да бъдат заменени с която и да е приятелка без това да има отрицателен ефект...Както и майка не е нужна-достатъчно е да се покани любовника-той е също скато майка-ще храни, ще пее и ще чете книжки и всичко ще е на шест!!
След като не сте наясно защо е нужно да има баща или защо е нужно да има баща плюс майка то и тонове литература да иззобите с кориците пак няма да ви стане ясно.

Както някъде бях чела "Всичко е въпрос на пари...."
Но явно хора като Долче и Габана не са убедени в това както и тези от писмото..

# 404
Имаме приятели , еднополова двойка жени. Какво става под юргана им не ме интересува.
И двете имат деца и при двете използваха сурогатна майка.
Не виждам отклонения във възпитанието на децата, възприемам ги като нещо съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт