За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 26 028
  • 965
  •   1
Отговори
# 555
Мда. На някоя от вас налагало ли се е дълго и подробно да обяснява на детето си защо двама човека от един и същ пол са двойка и се обичат? На мен не ми се е налагало. Възприели са го, че е така и толкова. Изобщо не им е било интересно даже.

Peace
Беше много малка, когато в някаква книга видя мъж с гърди. Обясних тогава, повече не е питала, приема го за нормално.

# 556
  • София
Дори и да има двойки, които го превръщат в ПР-акция, преобладаващото мнозинство гей-двойки просто искат да живеят като нормални хора, с нормални права..

С това само доказваш, че и понятие си нямаш как живеят мъжките гей двойки. Поизследвай някоя и ще видиш доста съществени разлики с хетеро. И те, разликите, не започват и не свършват с това, че и двамата в тази двойка имат пенис. Само леко подсещане - единият с пенис, няма "топки" в двойката... Wink

И трябва да ви кажа, че превилата на разпределение на ролите в гей двойките са доста старомодни, това за НСЧ, която широко прокламира, че мъжете трябва да перат женски гащи. Wink Те затова и напират да се "женят", въпреки, че в наше време все по-широко става съвместното съжителство между хетеросексуални партньори. Или го правят напук, за повече внимание? newsm78

А най-са-ми гадни двуличните мъже-гейове. Които се женят, имат деца, а любовниците им са мъже. Познавам такъв. Sick

# 557
И с това не си наясно нали?  
Има си лекари за тази цел...Аз не съм психиатър, за да запълня такива фундаментални липси...

То става ясно кой не е наясно, ама хайде.
Не ми е изобщо ясно с какво си наясно освен, че не си наясно мъжът жена ли е или жената мъж ли е....
Това е загадката на века...

Едно обаче е повече от ясно-Мъжете не могат да забременеят, но опитите продължават...

# 558
И с това не си наясно нали?  
Има си лекари за тази цел...Аз не съм психиатър, за да запълня такива фундаментални липси...

То става ясно кой не е наясно, ама хайде.
Не ми е изобщо ясно с какво си наясно освен, че не си наясно мъжът жена ли е или жената мъж ли е....
Това е загадката на века...

А ти пък толкова просто нещо как не ми го обясни от първия път, та да мирясам? Simple Smile Женски модел и мъжки модел.

# 559
  Само да вметна, че античните люде с техните нрави просто не са имали съответните методи за асистирана репродукция иначе тоя диалог, който водим в момента да му е порасла брада.

Направо си представям, как Адриан би желал да има дете с гените на Антиной. Че той и Шекспир в един сонет насърчава любимия си да създаде дете с някоя, та да не хартисва тая хубост...

# 560
  • Варна
Че ако са достатъчно близки с баща си, аз проблем не виждам. Това е физиология. Аз за цикъл съм обяснявала на 6-годишна, без съмнение ме разбра от първия път, а обяснението грам не ме затрудни. То и момче може да се поинтересува и да пита майка си - същото обяснение бих дала.

Половото съзряване не е само обяснение за цикъл.
И наистина ме интересува колко от съзряващите момичета наистина се обръщат към бащите си. Има ли такива наблюдения или е просто "възможно е, защо не..."

# 561
  • София
При всички случаи темата е полезна, убедена съм, че доста хора остават изненадани от положението при животните, ако не друго поне опознават света...

Предполагам визираш себе си? Wink Едва ли до сега си имала понятие, че гей двойките в природата не правят секс за забавление...

# 562
Че ако са достатъчно близки с баща си, аз проблем не виждам. Това е физиология. Аз за цикъл съм обяснявала на 6-годишна, без съмнение ме разбра от първия път, а обяснението грам не ме затрудни. То и момче може да се поинтересува и да пита майка си - същото обяснение бих дала.

И наистина ме интересува колко от съзряващите момичета наистина се обръщат към бащите си. Има ли такива наблюдения или е просто "възможно е, защо не..."
Според Девора момичетата не различават майките си от бащите си и затова който пръв влезе в къщи него питат...

# 563

Ами ако в семейството нямат майка, починала е, или ги е напуснала ще обяснява  и ще се справи, уверявам те. Лично знам такъв случай.
Това точно не е нещо, което да може да служи за разграничаване на задължително мъжко-женски роли, и мъж би могъл да го свърши не по зле, стига да е грамотен.

# 564
Абе няма ли някой тук да обясни на Девора какво е мама и какво е тате, че не разбира момичето?

Девора има друга задача тук - постепенно да обясни на аудиторията, че класическите понятия за мама и тате нямат смисъл, значение и потребност.

И ще успее
Ако не сега, то следващият или по-следващия път
И постепено един ден ще се събудите с книжки за гейове в детските градини, с общо нарицателно за мъже и жени
Момиченцата ще са "вагинчета" , момченцата "пишлета", или подобни
Рекламите ще са все по-гейкоректни
И всеки ще го е страх да говори и даже да мисли, щото гейполицията не спи, а ... по избор за гей-политНЕкоректни мисли

# 565

Ами ако в семейството нямат майка, починала е, или ги е напуснала ще обяснява  и ще се справи, уверявам те. Лично знам такъв случай.

Тоест едно семейство от двама мъже е все едно мама е умряла.
Ами тогава и съседката може да обясни, щом се налага или учителката в училище.
Пък си има и книжка.

От мама, разбра се вече, нужда няма...

# 566
  • в морето до колене
Дори и да има двойки, които го превръщат в ПР-акция, преобладаващото мнозинство гей-двойки просто искат да живеят като нормални хора, с нормални права..

С това само доказваш, че и понятие си нямаш как живеят мъжките гей двойки. Поизследвай някоя и ще видиш доста съществени разлики с хетеро. И те, разликите, не започват и не свършват с това, че и двамата в тази двойка имат пенис. Само леко подсещане - единият с пенис, няма "топки" в двойката... Wink

И трябва да ви кажа, че превилата на разпределение на ролите в гей двойките са доста старомодни, това за НСЧ, която широко прокламира, че мъжете трябва да перат женски гащи. Wink Те затова и напират да се "женят", въпреки, че в наше време все по-широко става съвместното съжителство между хетеросексуални партньори. Или го правят напук, за повече внимание? newsm78

А най-са-ми гадни двуличните мъже-гейове. Които се женят, имат деца, а любовниците им са мъже. Познавам такъв. Sick
Възможно е да нямам понятие - не съм мъж гей на средна възраст, вече съм го казвала другаде и по друг повод.
Желанието им да се "женят" е напук - да. Напук на обществото, което им го забранява.
Когато стане позволено, може и при тях да се появи същата тенденция, която е популярна сред хетеро двойките сега - да живеят без брак. Но едните го правят по желание и могат да сключат брак във всеки един момент, когато им хрумне.
Другите не могат.
И вероятно се женят... за жени. И създават деца.
Вместо да се скрият в някое кьоше и да живеят сами.

И изведнъж това ги прави двойни и тройни грешници в твоите очи.  Tired

# 567
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дори и да има двойки, които го превръщат в ПР-акция, преобладаващото мнозинство гей-двойки просто искат да живеят като нормални хора, с нормални права...
а гадната природа им отнела едно изконно човешко право...
Природата не им е отнела нищо. Социумът им го е отнел... И е време да покаже достатъчна зрялост, като им го върне.
Хайде малко по-сериозно, не съм видяла от две мъжки котки да се пръкнат котета, въпреки свободния им социум Laughing

# 568
Абе няма ли някой тук да обясни на Девора какво е мама и какво е тате, че не разбира момичето?

Девора има друга задача тук - постепенно да обясни на аудиторията, че класическите понятия за мама и тате нямат смисъл, значение и потребност.

И ще успее
Ако не сега, то следващият или по-следващия път
И постепено един ден ще се събудите с книжки за гейове в детските градини, с общо нарицателно за мъже и жени
Момиченцата ще са "вагинчета" , момченцата "пишлета", или подобни
Рекламите ще са все по-гейкоректни
И всеки ще го е страх да говори и даже да мисли, щото гейполицията не спи, а ... по избор за гей-политНЕкоректни мисли

Именно. Едно изключение, към което хората проявяват търпимост има амбицията да стане правило и да налага своята воля над останалите.
Пък после говорете и плямпайте за свобода на словото. Свобода, но знайте, че мама и тати вече няма и това е закон!!! И върху това не се разсъждава.
Край! Който разсъждава че мама не е тати, то ще го направим смешен, жалък или направо можем да го тикнем в затвора за нетолерантност...

# 569
Джой, явно не си гледала Фнимателно

Да, Гери
Наблюдавам го лайф, дето се казва
Побеснях като разбрах за почина за нови обръшение в ДГ, успокои ме само фактът, че нямам дъщеря, поне засега

Общи условия

Активация на акаунт