За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 832
  • 965
  •   1
Отговори
# 825
  • Galaxy 13197853088
Е, нали си играят на семейство.

# 826
  • София
Майката е само една и това е положението. На когото не му харесва, too bad so sad. Не може да се угоди на всички и да, светът не е справедлив - преживей го.

Сега да ти го обясня съвсем просто - в моето семейство моята партньорка не е нито леля, нито стринка. Ти каквито си искаш положения постулирай Simple Smile

Сега да ти го обясня съвсем просто, не че не си го знаеш  Simple Smile - бракът, по закон, е съюз само между мъж и жена. Това че в много семейства на съпружески начала съжителстват мъж с мъж, жена с жена или човек с домашен любимец, не е основателна причина за промяна на законодателството. Кой каквито и положения да си постулира.

# 827
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, нали си играят на семейство.

И да не забравяме, че ни беше обяснено около 1000 пъти Mr. Green, че те/гей семействата/ не имитират хетеро семейство hahaha
Сега остава ние да повярваме Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 09:57 от Hushpuppy

# 828
Как може осиновителите да гледат деца, като са фактически никои  newsm78

# 829
  • София
Как може осиновителите да гледат деца, като са фактически никои  newsm78

На ударена ли се правиш?  Simple Smile
Сама жена може да си осинови дете и то става фактически нейно.
"Партньорка" на майката не може да осинови детето ѝ, защото 1) то си има майка, 2) брак между две жени е невъзможен.

# 830
Ако аз бях хомосексуална, бих избрала да не отглеждам деца, в модела семейство, който съм избрала. В природата си има установени закони и норми на поведение. Едно малко патенце, веднага след излюпването си се ориентира коя е майка му. Едно малко лъвче също знае коя е майка му и кой е бащата. Всъщност ориентирането спрямо двата пола(да ги различаваме и възприемаме) не се формира само от психологията, а е до много голяма степен автоматизъм, в биологичния смисъл. Все пак има и първични полови белези, които се забелязват от децата. Виждам, че дискусията е залитнала в посока дали може втората майка да изпълнява ролята на втори родител, като се отчита само дали тя по отношение на възпитание може да поеме тази роля. Може разбира се, но не може да е баща, нито втория баща, може да бъде майка.

Ако бях гей, не бих могла да съм сигурна, че при детето ми този процес ще протече нормално и бих предпочела да не експериментирам. Съгласна съм с констатацията на интервюирания, че човек не е нужно да има всичко на този свят и да задоволява всичките си желания и потребности. Иначе всеки да обича когото намери за добре.

# 831
2) брак между две жени е невъзможен.

Което може да се промени много лесно.

# 832
  • Galaxy 13197853088
Един куп забрани могат да бъдат променени много лесно.
Например  да се въведе полова и расова дискриминация.

# 833
Един куп забрани могат да бъдат променени много лесно.
Например  да се въведе полова и расова дискриминация.

Примерът ти е неадекватен.

# 834
В природата си има установени закони и норми на поведение. Едно малко патенце, веднага след излюпването си се ориентира коя е майка му.

Не е така. Не си ли чела Конрад Лоренц?

# 835
  • Galaxy 13197853088
Глупости.
Съвсем си е на място.Както промяната може
да е в едната посока, така си може да е и в
другата. Зависи от волята на обществото ...

# 836
  Може, може да се въведе матриархат, например. Или да се узакони брачен модел на една жена с до четири мъже.

Всичко може.

# 837
В природата си има установени закони и норми на поведение. Едно малко патенце, веднага след излюпването си се ориентира коя е майка му.

Не е така. Не си ли чела Конрад Лоренц?
Примерът с патенцето не беше добър, наистина, исках просто да кажа, че според мен по-безопасния и изпитан модел е отглеждането на дете, в разнополово семейство. Не защото детето ще си формира представа за разпределение на мъжки и женски роли..., а защото твърдо вярвам, че присъствието на баща(мъж, с мъжки полови белези) и майка (жена, с женски полови белези) е наистина важно. Сега, вероятно има някакви начини да се компенсира отсъствието на единия пол, но за мен са доста екстравагантни.

# 838
Глупости.
Съвсем си е на място.Както промяната може
да е в едната посока, така си може да е и в
другата. Зависи от волята на обществото ...

Глупости говориш ти, което между другото напоследък често ти се случва. Законодателни промени в произволни посоки не могат да се правят, но това не го казвам за теб. Ти ясно, че ще отговориш с неадекватно двустишие.

# 839
  • София
 Може, може да се въведе матриархат, например. Или да се узакони брачен модел на една жена с до четири мъже.

Всичко може.

Матриархат не може да се въведе, защото е невъзможно със законодателен акт да се върнеш в праисторията. Няколко хиляди години цивилизация не могат да се заличат.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт