За свободата на словото и себеизразяването – модно издание

• 25 692
  • 965
  •   1
Отговори
# 840
  О, мога. Даже ще е в унисон с темата, която е общо взето за незаменимостта на жената-майка в обществото.

Веднага ще предложа законодателство, което урежда жената-майка  да разполага изцяло с финансите и имуществото в семейството, да получи политическата власт в страната, като единствено тя има право да се кандидатира на избори за парламент  и притежава избирателни права.

# 841
  • София
Айде де, какво чакаш, че още не си го направила?  Simple Smile

# 842
  • София
 Може, може да се въведе матриархат, например. Или да се узакони брачен модел на една жена с до четири мъже.

Всичко може.

Матриархат не може да се въведе, защото е невъзможно със законодателен акт да се върнеш в праисторията. Няколко хиляди години цивилизация не могат да се заличат.  Simple Smile
Добре е, че си признаваме сегашния партиархат. Жалко е, че се мислим за излезли от Средновековието.

# 843
  • София
Добре е, че си признаваме сегашния партиархат. Жалко е, че се мислим за излезли от Средновековието.

Не сме излезли, а тепърва влизаме. Има няколко монографии, озаглавени "Новото Средновековие", в които подробно се описват и анализират съвременните обществено-икономически и културно-религиозни процеси.  Peace

# 844
В природата си има установени закони и норми на поведение. Едно малко патенце, веднага след излюпването си се ориентира коя е майка му.

Не е така. Не си ли чела Конрад Лоренц?
Примерът с патенцето не беше добър, наистина, исках просто да кажа, че според мен по-безопасния и изпитан модел е отглеждането на дете, в разнополово семейство. Не защото детето ще си формира представа за разпределение на мъжки и женски роли..., а защото твърдо вярвам, че присъствието на баща(мъж, с мъжки полови белези) и майка (жена, с женски полови белези) е наистина важно. Сега, вероятно има някакви начини да се компенсира отсъствието на единия пол, но за мен са доста екстравагантни.

Аз пък имам едни познати, при които майката е нон-стоп на работа и бащата гледа децата. Направи ми впечатление, че детето - момиче всеки път като се нарани или иска помощ тичаше все при баща си, въпреки че майката беше също там.
Родителите след 1-2 години са просто роли, нищо повече. В България дълго време е властвал модела: майката всичко прави с детето, бащата работи и тотално незаинтересован и неангажиран от децата. Около мен е пълно с такива примери от поколението на баща ми. За това този стандарт се е заковал в главите на някои хора, но като гледам си отива. За това е тази яростна съпротива да се дърпа в обратна посока, ама няма да стане - светът се променя.

# 845
Аз подчертах, че не става дума за разпределение на мъжки и женски роли, а за присъствие на двата пола, биологични, а не социални в ранните години на детето.
Аз наистина не разбирам за какво е цялата врява, в живота наистина не може да получим всичко.
Цялата ситуация май може да се резюмира така: Гей съм. Ама искам да се обичам с който поискам, искам брак, искам семейство. Нормални неща, всеки иска. Ама искам и всички сега да одобрят и да плеснат с ръце от възхищение. И тук вече идва прекаляването. Живейте си живота , както си искате, с който си искате, какво ви бърка мнението на останалите? На всеки възрасте индивид му се налага да разбере, че някои неща са за сметка на други, че ако искаш нещо, често се налага да преодолееш една камара препятствия по пътя. Само с "искам" и с "имам право" не става.
И точно тези свободомислещите оспорват правото на останалите да имат различно мнение.

# 846
Интересното е как така се получава, че в "напредналите" във всяка насока страни правата ги има,
а в "наваксващите" не и не ги разбират тия права.
Същото е било и правата на жените, на цветнокожите и т.н.

Като сме почнали със законодателните промени предлагам с цел ограничаване на раждаемостта, тестове за интелигентност за правото да имаш собствени деца, за скъсаните, ами, ето има достатъчно за осиновяване   Joy

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 13:07 от Бумър

# 847
Темата явно се е изместила доста...
Все пак, нали коментираните в темата, не са забранили на никой гей да си живее живота, да обича, да се радва, дори да има деца? Драмата е, че не са изказали подкрепа, че са казали, че техния избор е различен.
Защо на хомосексуалните двойки им е нужно моето одобрение? Аз като съм си избирала партньор и като сме си създавали дете, не съм се вълнувала от ничие друго мнение, защо при хомосексуалните да е различно? Какво го вълнува Елтън Джон, че Стефано Габана или Доменико Долче, не искат деца, понеже не приемат сурогатството, донорството по каталог и не намират гей-средата за пдходяща за отглеждане на деца? Какво му пречи?

# 848
На никой не му трябва твоето лично одобрение за да си живее живота.
Говорим за доста по-различни неща като Свобода на словото (да обиждаш или възпитаваш в омраза) или за елементарни човешки права, които мнозинството има за даденост, но пък в общества като нашето си ги стиска  Mr. Green

# 849
Да не пропускаме и така желаното от гейовете "право" на детето да бъде стока, обект на търговски договор, да се поръчва, купува и продава

Да, нормалните хора са в правото си да се гнусят от тази извратеност

# 850
Майката е само една и това е положението. На когото не му харесва, too bad so sad. Не може да се угоди на всички и да, светът не е справедлив - преживей го.

Сега да ти го обясня съвсем просто - в моето семейство моята партньорка не е нито леля, нито стринка. Ти каквито си искаш положения постулирай Simple Smile

Сега да ти го обясня съвсем просто, не че не си го знаеш  Simple Smile - бракът, по закон, е съюз само между мъж и жена. Това че в много семейства на съпружески начала съжителстват мъж с мъж, жена с жена или човек с домашен любимец, не е основателна причина за промяна на законодателството. Кой каквито и положения да си постулира.

Обаче неравното третиране е. Мое убеждение е, че законът ще се промени дори в България. За Индия и Пакистан не знам. Те в Щатите такива епични битки водят, дето всеки щат си има и различно законодателство, ама нА, Върховният съд скоро ще се произнесе, а и в рамките на месеци еднополовият брак е факт в не един и два щата.

И когато бракът вече не е съюз само между мъж и жена, то какъв ще бъде аргументът?

# 851
а защото твърдо вярвам, че присъствието на баща(мъж, с мъжки полови белези) и майка (жена, с женски полови белези) е наистина важно.

Кои полови белези? И защо е важно? Е така като се метнат само твърдения, за да служат за обосновка, е много готино.

# 852
  • Galaxy 13197853088
Е, в някои държави се женят и за добитък, не виждам основателна причина след като  разрешат
на педалите да се женят, да откажат на зоофилите. Могат да подкрепят желанието си със разни
различни животни на калъп. Все пак това си е природно, също както педерастията, нали така ...

# 853
  Не може, защото животното няма как да направи свободно волеизявление. Като не може да каже "да" как ще сключва брак?

# 854
Е, в някои държави се женят и за добитък, не виждам основателна причина след като  разрешат
на педалите да се женят, да откажат на зоофилите.

В кои държави е разрешено хора да се женят за животни?

Общи условия

Активация на акаунт