Дали е време да станем родители

• 12 286
  • 233
  •   1
Отговори
# 75
Пухи, за мен е безотговорно в днешно време да не направиш всичко, та децата ти да имат минимум твоя стандарт.
А пък това, че си решил в един момент да имаш дете, не те прави автоматично отговорен. Гледането на вече родено дете - също не те прави отговорен. Затова казах - за 15 мин е много сладко да гушкаш чужди бебета, но нито им миеш дупетата, нито ги кърмиш, нито разхождаш, нито ги гледаш болни, нито им чиракуваш в малките часове.

# 76
  • гр. Варна
anngitooo Моето мнение, е че излишно се притесняваш. Не познавам теб и половинката ти, но по принцип при мъжете по - бавно идва желанието. Не мисля, че трябва да го притискаш или да го питаш всяка седмица. Разбрах те правилно за всичко, което си написала (от финансова гледна точка), но парите никога не стигат! А на едно дете му трябва любов и много внимание.
Колко време е бил с жената, която е има дете? Възможно е и това да му оказва влияние

# 77
  • София
Един нормален и обикновен мъж, ако ще има дете, 100 пъти би предпочел то да е негово, а не на друг мъж.

Детето пък никога няма да му бъде самоцел (така както би могло да е за една жена, която вече закъснява с имането на дете и вече е решила, че мъжът не е толкова важен) и за него няма да е без значение майката на това дете.

С 2 думи, онова дете на бившата не е било фактор, по скоро е било начин да демонстрира толерантност, защото толкова много (по онова време) е искал онова момиче - не гледай повече в онази посока, не го вади като факт, защото в момента не значи нищо. А защо не иска дете от теб все още? Защото има избор, засега избира той и се е спрял ан това да няма дете от теб сега. Дали въобще и при какви условия - попитай го. Просто  и само "има време" е нещо като "ама друг път".

# 78
Не виждам РЕАЛНА и логична причина за нежеланието му за дете, въпреки че не си споделила какви са доходите ви, но щом са стабилни, за всеки точната сума е индивидуална. А ти осигуряваш ли се, за да вземаш майчинство? Ако не - започни да го правиш, ще си осигуриш поне някакъв постоянен доход.

А дали е време...мисля, че малко мъже са готови преди да се появи бебето, дори и да са твърдяли, че го искат. То се учи в движение.

Желая ти успех!

# 79
  • където ми харесва
Не виждам РЕАЛНА и логична причина за нежеланието му за дете, въпреки че не си споделила какви са доходите ви, но щом са стабилни, за всеки точната сума е индивидуална.
А замисляш ли се, че най-реална и логична причина за нежеланието му е...ами, че просто не иска на този етап деца?!
На 29 години е, не на 60. И си мисля, че е нормално.
Причините може да са хиляди, като почнеш от това, че той може да смята, че финансово не са стабилни, минеш през нежеланието му точно в момента да има дете и стигнеш до това, че може би наистина не иска ТОЧНО ТЯ да е майка на бъдещите му деца...
Но, докато авторката на темата, само тропа с краче, че иска дете, без да проведе реален диалог с половинката си и да изяснят кой какво иска, какво не иска и на къде вървят, дали е в една посока, или всеки си дърпа "чергата" към неговите собствени желания, няма как бебе да стане реалност.

# 80
Точно това имах предвид, че явно просто НЕ ИСКА, защото едно е "искам ама не му е сега времето, защото...", друго е когато няма желание, тогава оправдания се намират.

Смятам, че ако искаше дете от нея, няма основателна причина да не е сега (според казаното от авторката), след като според нея са финансово стабилни. А и тази тема е толкова субективна, че...никой не знае утре или след 10 години колко ще е стабилен и какво ще му се случи, кога трябва да имат деца, когато са подсигурили живота за следващите 20 години ли?

И на 29 не е особено малък, то някои и на 40 не им идва времето...
Колко трябва да го чакаме за да поиска?

# 81
Имам приятелка,която е доста настоятелна да има бебе.Приятелят и е на 26-27г. и съвсем честно и обяснява,че не се чувства готов.Тя обаче,се надява да стане случайно,пък и не бил малък вече,време им е. ooooh! Всеки път като се видим и казвам да спре да настоява и да мисли само за това.Не е нормално,още повече,че е на 23г. и има достатъчно време.В нейните представи вече трябвало да има едно дете. Tired

Аз също съм на 23г., а ММ на 29г.От известно време,съвсем неочаквано започна все по-често да ми казва,че иска дете.И преди сме говорили,казаше си ,че не готов.Сега сядаме и разговаряме,обяснявам аз защо не искам и той не настоява.Представям си,че започва през ден да ме пита и изобщо не ми става приятно. Peace

Та,моето мнение е,че мъжът може и съвсем скоро да поиска дете.Но не трябва да се притиска.

# 82
  • Бургас
Прави ми впечатление, че масово девойките ги тряска хормона на 22-24г. и решават да се правят на майки, без да се замислят, че още са толкова малки, наивни и финансово необезпечени. И накрая като се появи детето осъзнават, че: бебето много реве, изисква 100% внимание, нямаш време за себе си, бебето струва много пари, таткото също е родител, ама той не мисли така и пр.

# 83
Точно това имах предвид, че явно просто НЕ ИСКА, защото едно е "искам ама не му е сега времето, защото...", друго е когато няма желание, тогава оправдания се намират.
Това си е чисто и просто обвиняване на мъжа, без да има той вина.

# 84
Това си е чисто и просто обвиняване на мъжа, без да има той вина.

За мен е просто реален поглед на ситуацията. Никой не може да го вини, че не иска дете от нея, но тя трябва да прецени в такъв случай иска ли да продължава да бъде с него и готова ли е да го чака докато поиска, като не се знае това дали и кога ще се случи.

Иначе всеки има право да не иска деца.  Peace

# 85
Реален поглед е и че тя няма работа и доходи, с които да детегледа. Той какво е крив по този въпрос?

# 86
А той има такива. Това дете не се гледа само от майка си. Ако неговите стигат на този етап, не виждам проблем.

# 87
Прави ми впечатление, че масово девойките ги тряска хормона на 22-24г. и решават да се правят на майки, без да се замислят, че още са толкова малки, наивни и финансово необезпечени. И накрая като се появи детето осъзнават, че: бебето много реве, изисква 100% внимание, нямаш време за себе си, бебето струва много пари, таткото също е родител, ама той не мисли така и пр.

А на мен ми прави впечатление, че масово "не се правят" на майки, а някои са си много добри такива, други и на 35 може да не са по - добре подготвени. Възрастта има минимално значение в случая, ако разбира се не са на по 18 - 19, примери колкото щеш...

# 88
Добре де, човекът просто не иска дете, какво толкова странно има в това? Може причините да са в приятелката му, може да са в него, може да го е шубе....
Лично мое мнение - ако едно дете се появи насила в една връзка, тогава нещата може съвсем да не прераснат в happily ever after....

# 89
Може на момчето просто да му се живее.Кръчми,купони и т.н.А това с бебе няма как да стане.Аз бих попитала авторката тя готова ли е защото "Искам бебе защото всичките ми приятелки имат,не е достатъчно."1 во да си отговори на следните въпроси
Ако карам тежка бременност,кой ще помага в домакинството?
Имам ли осигуровки(или пари в брой)за прегледи,лекарства и т.н?
и много други.от там ще достигне до отговора готова ли е тя,а после да помисли момчето готово ли е да е с нея вместо с приятели на риба,мач,купон.Еми това от мен.

Общи условия

Активация на акаунт