Дали е време да станем родители

• 12 294
  • 233
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Прави ми впечатление, че масово девойките ги тряска хормона на 22-24г. и решават да се правят на майки, без да се замислят, че още са толкова малки, наивни и финансово необезпечени. И накрая като се появи детето осъзнават, че: бебето много реве, изисква 100% внимание, нямаш време за себе си, бебето струва много пари, таткото също е родител, ама той не мисли така и пр.

А на мен ми прави впечатление, че масово "не се правят" на майки, а някои са си много добри такива, други и на 35 може да не са по - добре подготвени. Възрастта има минимално значение в случая, ако разбира се не са на по 18 - 19, примери колкото щеш...

Възрастта има огромно значение, емоционалната интелигентност и финансите - също. Друго си е да поживееш, да видиш и научиш някои неща, да пораснеш, да се образоваш, да започнеш сериозна работа и да започнеш да печелиш. На 23г. не знам как ще си покрила всички тези критерии.

# 91
Може на момчето просто да му се живее.Кръчми,купони и т.н.А това с бебе няма как да стане.Аз бих попитала авторката тя готова ли е защото "Искам бебе защото всичките ми приятелки имат,не е достатъчно."1 во да си отговори на следните въпроси
Ако карам тежка бременност,кой ще помага в домакинството?
Имам ли осигуровки(или пари в брой)за прегледи,лекарства и т.н?
и много други.от там ще достигне до отговора готова ли е тя,а после да помисли момчето готово ли е да е с нея вместо с приятели на риба,мач,купон.Еми това от мен.

"Живеенето" откога се изразява само с кръчми, купони и риба? Тоест, или се жениш и правиш едно бебе, или лежиш под масите пият през цялото време. Нищо по средата, така ли?

# 92
Прави ми впечатление, че масово девойките ги тряска хормона на 22-24г. и решават да се правят на майки, без да се замислят, че още са толкова малки, наивни и финансово необезпечени. И накрая като се появи детето осъзнават, че: бебето много реве, изисква 100% внимание, нямаш време за себе си, бебето струва много пари, таткото също е родител, ама той не мисли така и пр.

А на мен ми прави впечатление, че масово "не се правят" на майки, а някои са си много добри такива, други и на 35 може да не са по - добре подготвени. Възрастта има минимално значение в случая, ако разбира се не са на по 18 - 19, примери колкото щеш...

Възрастта има огромно значение, емоционалната интелигентност и финансите - също. Друго си е да поживееш, да видиш и научиш някои неща, да пораснеш, да се образоваш, да започнеш сериозна работа и да започнеш да печелиш. На 23г. не знам как ще си покрила всички тези критерии.

Да и после бебето става с магическа пръчка, в момента, в който го поискаш и си подредил идеалния си живот...дай Боже всеки му!

Нещата далеч не винаги се случват така обаче, всъщност на 23 г. може да си поживял, пораснал и образован, само за кариера няма да е имало време, но тя не е самоцел на всички, така че...

А и в случая момичето иска дете, не се чуди дали тя е готова, става дума, за приятеля й, който пък е на 29, ако сега не е готов, аз бих се запитала ще стане ли изобщо и кога. Иначе време има, млади са, просто не виждам сериозна причина за чакане...

# 93
А той има такива. Това дете не се гледа само от майка си. Ако неговите стигат на този етап, не виждам проблем.
По твоята логика всяка малка кифла може да поиска дете от произволен чичко паричко, понеже бил паралия. "Като имаш, дай". Големи робинхудовци, няма що.

# 94
Може на момчето просто да му се живее.Кръчми,купони и т.н.А това с бебе няма как да стане.Аз бих попитала авторката тя готова ли е защото "Искам бебе защото всичките ми приятелки имат,не е достатъчно."1 во да си отговори на следните въпроси
Ако карам тежка бременност,кой ще помага в домакинството?
Имам ли осигуровки(или пари в брой)за прегледи,лекарства и т.н?
и много други.от там ще достигне до отговора готова ли е тя,а после да помисли момчето готово ли е да е с нея вместо с приятели на риба,мач,купон.Еми това от мен.

"Живеенето" откога се изразява само с кръчми, купони и риба? Тоест, или се жениш и правиш едно бебе, или лежиш под масите пият през цялото време. Нищо по средата, така ли?

И аз това се чудя, живеело му се, ами ако никога не спре да му се живее, тогава да няма деца така ли? Не че и това не е опция, ама стига и жената до него да е съгласна, а тя явно не е.

Не знам ако мислите, че 30 години не са възраст за създаване на семейство, кога тогава ви се струва подходящо?

# 95

Сега каквото и да си говорим, като си родиш дете винаги си имаш тази грижа и се съобразяваш с него. Дали ще намериш бавачка за вечерта или ще си останеш в къщи пак е вид подготовка и грижа. Ако нямаш дете - няма нужда от предварителна уговорка кой да го гледа. Вземаш си шапката - ако искаш фитнес, ако искаш маникюр, кръчма, театър, все едно. С детето винаги си зависим, трябва да помислиш кой да го гледа, добре ли е, нахранено ли е и т.н.
Нито съм голяма купонджийка, а пък мъжът ми е домошар, ама пак въпроса с нагаждането и кой да гледа децата си стои.

# 96
А той има такива. Това дете не се гледа само от майка си. Ако неговите стигат на този етап, не виждам проблем.
По твоята логика всяка малка кифла може да поиска дете от произволен чичко паричко, понеже бил паралия. "Като имаш, дай". Големи робинхудовци, няма що.

Да, всеки може да иска каквото сметне за добре! Авторката иска дете от МЪЖА, С КОЙТО ЖИВЕЕ, а не от произволен чичко паричко. Ако общите им доходи стигат да се гледа дете, какъв е проблема?

Или смяташ, че жената трябва да има дете само когато е абсолютно способна сама да го гледа?

# 97
Проблемът е, че детето трябва да е желано и то ДВАМАТА, каквото в случая няма да е.

# 98
  • Пловдив
Цитат
Нещата далеч не винаги се случват така обаче, всъщност на 23 г. може да си поживял, пораснал и образован, само за кариера няма да е имало време, но тя не е самоцел на всички, така че...
Може на 23 човек да е поживял, пораснал, образован и дори да е започнал работа (не да достигнал някакви кариерни върхове). Авторката на темата обаче не ми се вижда пораснала и образована (за поживяла не знам), защото ако беше тези 2 неща нямаше да се занимава с изработка на бижута, които понякога се продават, а щеше да прилага образованието си или да се опита да го приложи в работа, която носи реален доход.
Да чукна на дърво нямам проблемна бременност и без да ми се е налагало ила да съм желаела да разточителствам (например ежемесечни частни прегледи)до момента за лекарства и "само" 2 диагностики, които не се поемат от ЗК (БХС и ФМ)  съм дала най-малко 300 лв. Може би това са никакви пари, но ако ги нямаш, ако не си ги изкарал, ако не си ги спестил, ако не си осигурен, ако този месец бижутата ти не се продават е нагло да очакваш някой друг да ги даде (баби и дядовци). После тепърва ще започнат колички, кошари и т.н. и пак е нагло да се очаква, че това трябва да са подаръци, защото както пишеше в друга тема "майчинството е геройство" и съответно ставаме майки, за да може в остатъка от живота ни някой да ни слави, като героини.

# 99
И защо да не се занимава с изработка на бижута? Ако това и харесва, ако й е мечта? С какво трябва да се занимава и кой определя това?

И защо трябва баби и дядовци да плащат изследванията, а не бащата на бебето? То не е ли колкото нейно, толкова и негово? Не е ли длъжен да поеме тези разходи?

Или щом бременната се подлага на изследвания, да си ги плаща тя?! Е това е нагло вече, не друго!

# 100
  • Пловдив
Защото с "продавам труда си понякога" не се издържа човек и още по-малко дете.
Това и аз казвам, че колкото бащата трябва да плаща, толкова и майката, а не майката да каже "продавам понякога, но таткото има доходи и ще плаща, а ако ли не ще плащат баба и дядо". Първо е нормално, когато ти имаш желание да сложиш сече си като изпълнител на първо място, а после да подреждаш останалите. Тук нещата са: "аз искам бебе и повдигнах темата, но начертавам план как другите ще поемат отговорност за това". Мъжа поема отговорност, като трезва решава, че в момента не желае да се ангажира с това (то си е предимно ангажимент). На това авторката реагира с цупене ... Ами..., защо. Да положи усилие и да се докаже тя, че ще застане на равно с останалите, като отговорност и ангажимент.

# 101
  • Бургас
И защо трябва баби и дядовци да плащат изследванията, а не бащата на бебето? То не е ли колкото нейно, толкова и негово? Не е ли длъжен да поеме тези разходи?

Защото в един момент може да й каже "Ти искаше детето - оправяй се". Както са го казвали доста мъже, някои от тях уж искали дете. Едно е да си длъжен, друго е да го направиш.

Да и после бебето става с магическа пръчка, в момента, в който го поискаш и си подредил идеалния си живот...дай Боже всеки му!

Какво ще рече "става с магическа пръчка"? Както става на 23г., така ще стане и няколко години по-късно. Ако имаш репродуктивни проблеми ще ги имаш и на 20г, и на 25, и на 30. Ако не ти е подреден живота, то следва ли детето да ти сърба попарата, че си решила да го правиш заради пощурелите си хормони, а не под въздействието на обмислено и трезво взето решение.
И така като я слушам авторката не ми звучи готова нито по отношение на зрялост, нито по отношение на стабилен личен живот, нито по отношение на финанси. Утре ако таткото реши да си вдигне гащите на кого ще разчита и физически, и финансово.

# 102
  • където ми харесва

И на 29 не е особено малък, то някои и на 40 не им идва времето...
Колко трябва да го чакаме за да поиска?

Ти специално не трябва да го чакаш, няма да опложда теб.
И изобщо, какви са тия напъни да давате наклон на някого?
Тя иска съвет как да го накара да й направи бебе-истината е, че както и да го "НАКАРА", ако стане все пак, то няма да е по желание и на двамата а поради натиск от единия над другия.
Приемете, че не всеки иска дете преди 30тата си година. Той може след точно 3-4 месеца да се почувства готов.
 Не разбирам и друго, обратната ситуация тук се е появявала под формата на теми не един или два пъти. И когато една жена се оплаче, че мъжа й я притиска да имат дете, тук съветите са "не му се давай, обясни му, че когато си готова, тогава ще стане" и все в тази насока. Но, ако мъжът е подложения на натиск, то той се оказва недорасъл, несериозен и неискащ дете от приятелката си Rolling Eyes

# 103

И на 29 не е особено малък, то някои и на 40 не им идва времето...
Колко трябва да го чакаме за да поиска?

Ти специално не трябва да го чакаш, няма да опложда теб.
И изобщо, какви са тия напъни да давате наклон на някого?
Тя иска съвет как да го накара да й направи бебе-истината е, че както и да го "НАКАРА", ако стане все пак, то няма да е по желание и на двамата а поради натиск от единия над другия.
Приемете, че не всеки иска дете преди 30тата си година. Той може след точно 3-4 месеца да се почувства готов.
 Не разбирам и друго, обратната ситуация тук се е появявала под формата на теми не един или два пъти. И когато една жена се оплаче, че мъжа й я притиска да имат дете, тук съветите са "не му се давай, обясни му, че когато си готова, тогава ще стане" и все в тази насока. Но, ако мъжът е подложения на натиск, то той се оказва недорасъл, несериозен и неискащ дете от приятелката си Rolling Eyes

Ако обичаш по - полека ми обяснявай кой щял да ме опложда! Stop

Въпроса беше зададен общо, за по принцип, не само за конкретната ситуация!
Че няма как да го накара - няма, въпроса е да не й се вменява едва ли не на нея вина, че иска дете (което е съвсем нормално), пък той горкият 29 - годишен колко го е притиснала, милия...

Иначе аз не бих я съветвала да "го кара", щото не й трябва дете от човек, който не го иска, и който на 30 още "не бил готов"!

# 104

Защото в един момент може да й каже "Ти искаше детето - оправяй се". Както са го казвали доста мъже, някои от тях уж искали дете. Едно е да си длъжен, друго е да го направиш.

Какво ще рече "става с магическа пръчка"? Както става на 23г., така ще стане и няколко години по-късно. Ако имаш репродуктивни проблеми ще ги имаш и на 20г, и на 25, и на 30. Ако не ти е подреден живота, то следва ли детето да ти сърба попарата, че си решила да го правиш заради пощурелите си хормони, а не под въздействието на обмислено и трезво взето решение.
И така като я слушам авторката не ми звучи готова нито по отношение на зрялост, нито по отношение на стабилен личен живот, нито по отношение на финанси. Утре ако таткото реши да си вдигне гащите на кого ще разчита и физически, и финансово.

Ако той е човек, който ще и каже  "Ти искаше детето - оправяй се", то дете от такъв не  и трябва не само на 23, ами и на 43 и никога!
И да, репродуктивни проблеми може да имаш винаги, но ако ги имаш 25 евентуално ще имаш повече време да ги решиш, да се лекуваш и да родиш здраво дете, отколкото да разбереш тепърва, че ги имаш на 30 - 35...

Общи условия

Активация на акаунт