Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 285
  • в сърцето на едно ангелче
  • Мнения: 2 107
Документите за детска градина се подават от февруари до май и времето за подаване зависи от района, в който живеете.За да подадете ,детето трябва да има настоящ адрес,както и вие ,както и навършени 3 год., документ за имунизациите, издаден от личен лекар.Дните за подаване на документи в определените райони и градини са точно определени( напр.18 и 19.2.2020г)Документите можете да принтирате вкъщи,но подаването и всякаква информация,се получава лично.

# 286
  • Мнения: 5
Много благодаря за изчерпателния отговор.
По-скоро исках да разбера това със записването през годината как се случва.
Дали някой е пробвал, успял или чувал нещо от познат?В крайна сметка намерих наредбата им за образование и снощи с гугъл преводач успях да разбера някои неща.Свободни места през годината не се обявяват, но всеки директор има право да приеме допълнително деца според капацитета на градината, по своя преценка.Явно ще се обикаля от градина на градина.Вероятно надеждите ми за държавна градина граничат с невъзможното, но ще опитам.

# 287
  • Мнения: 5 341
Според мен е невъзможно. Живея тук от 20 години, имам 3 деца.
Масово няма места, губене на време е, особено от разстояние.
Има списъци с чакащи местни деца. Ако случайно на място се случи чудо-добре. Организирайте се по друг начин междувременно.

# 288
  • Мнения: 1
Здравейте за раждане в Чехия трябва ли ми удостоверение за семейно положение?

# 289
  • Мнения: 439
Здравейте, мами! Бях в Прага, но се върнах в България в средата на септември, поради заболяване на майка ми.
Скоро ще се връщам пак в Чехия. Имам трудов договор там-шефката ми прояви разбиране и не ми го прекрати. Моля ви за насоки, по следния казус:Имам детенце на 3,5 години, което е с рядко генетично заболяване и определени над 90 % ТЕЛК. В същото време съм самотна майка. Има ли в Чехия(Прага) специализирани заведения за "специални деца"? Мисълта ми е, да мога там да го лекувам и да мога да ходя на работа. Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт