АПРИЛска мама багажа преподрежда, а АПРИЛско бебе хълца и нарежда - Тема 18

• 31 729
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ехааа Жасминче! Честита мома! Вие с Гиада как ни изненадахте!  Браво! Да е жива и здрава и много да ви радва! Чакаме включване от теб! Дано да е минало леко!

# 271
Честито на мама jasmin_veni! Много красиво име наистина. Да е жива и здрава принцесата, а на теб бързо възстановяване!

Рони и двата апартамента очевидно си имат своите плюсове и минуси. Избери този, който на теб ти допада повече. Аз лично бих предпочела този , който е на по-комуникативно място, но от друга гледна точка пространството в жилището е много важно.

# 272
Jasmin честито, мамче! Да ви е жива и здрава госпожицата и много да ви радва!
Рони, аз сякаш съм за първия, разликата в кв. не е голяма Hug

# 273
Jasmin - Честита девойка!  Hug

# 274
Няколко дни не съм чела, а то колко нови бебета имаме Simple Smile

Честито на всички нови мами, бързо възстановяване и здрави и щастливи бебета!

Някой по-рано беше писал за Rh- и раждане след термин, че било проблем - аз съм с такъв резусен фактор и преносих предния път. Никой от лекарите не е споменал, че е проблем, нито тогава, нито с тази бременност. Аз също не съм намерила нищо по въпроса, а доста бях чела по темата. Така че бих разпитала допълнително лекаря и евентуално бих потърсила второ мнение на мястото на въпросната мама, ако се стигне до там.

# 275
jasmin_veni честита ви бебка!!! Да е жива и здрава, обичана и щастлива  babydust7

# 276
jasmin_veni Честито, много да ви радва малката сладуранка  Simple Smile

# 277
Честита радост, Жасминче!   bouquet Да ви е жива и здрава принцесата, на теб бързо възстановяване и те чакаме отново тук с подробности!  Hug

# 278
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ С НОВИ БЕБЕНЦА!!! Hug Hug Hug тЕ ТИЯ БЕБЕТА НАистина станаха мартенски, вместо апрлски! Да са живи и здрави!

Аз да се отчета за ЖК. Значи всичко е наред бебе 2400, главично, ниско разположено. Хемоглобин в норма.
ОБАЧЕ имам увеличени левкоцити и утре ще се пусне още една стерилна, за да се потвърди дали има място за притеснение или всичко е наред.

Моля се всичко да е наред Praynig, да да избегна каквото и да е лечение с АБ. Предполагам, че дори и да има нещо то е в следствие на тия глобули, които слагах, защото на 2-3 пъти, въпреки за секунди ме припари и прибоцка (и то не докато пишкам).

Имам ли повод за притеснения според вас? Rolling Eyes

Другото, което забеляза АГ е зрялата ми плацента. За 34-та г.с. по принцип не би слевало да е с коефициент 3, а по-скоро още да е на 2. Каза, че това може да значи, че всичко е наред, както и че бебто може да се роди по-рано.

Затова ми увеличи магнерода и каза да се пазя, че и без това си имам контракции. Повече почивака и така... Аз така исках да пътувам поне за някоя събота и неделя да видя малко свят... Ама явно ще си стоя в София и ще ем возят без да шофрам.... Да видим как ще става номера със записа на тоновете, като всички около мен са на работа...

Другото - изписа ми желязо, че било ниско. И с първата бременност беше така. Някакви таблети за дъвчене ми изписа. Имат вкус на ефизол  ooooh! "любими" таблетки за мен като вкус. Изобщо няма да ги дъвча. Като малка, когато ми даваха да ги смуча за гърло аз ги пусках зад копарата и казвах, че съм ги изсмукала. Като се местехме преместиха кошарата и откриха всички ефизоли напускани зад леглото.  Joy

Та, това е от мен. Сега обяснявам на бебето да си стои на топло още, че е рано. Да стане април месец и тогава да тръгва Simple Smile)) По този повод е възможно ЗА СРЕЩАТА УТРЕ НА СОФИЯНКИТЕ да мина само за малко, че ако имам контракции ще е добре да се прибера и да лежа.

Hug Стана малко дълго... ще ме извините...

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 20:28 от chudesna

# 279
  • София
Jasmin, честито! Прекрасно име! Да ти е жива и здрава,а ти бързо да се възстановиш!

# 280
Честита дъщеричка на мама Ясмин  bouquet
Бъдете здрави и скоро да се гушкате у дома.

# 281
Честито на jasmin_veni! Да е жива и здрава малката принцеса с много хубаво име!
Бързо възстановяване и пребиране у дома, за да ни разкаже подробности

# 282
Честито на всички мамчета , да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват ! А на вас бързо възтановяване и много щастливи моменти Simple Smile
Момичета да ви питам , тези болки дето ги усещате в кръста , тип менструални или ставни болки са ?
А относно rh-то и моя е (-), но и на мен не са ми казвали при преносване какви са процедурите. Единствено ми следят за анти тела и до колкото знам до 72 ч. след раждането си бие инжекция ( анти дот) или нещо такова.
Гледахте ли новините за майката , на която след раждане секцио в частна болница в Бургас , са и отстранили матката. Поредната нехайност от страна на лекар.Нямам думи.

# 283
А относно rh-то и моя е (-), но и на мен не са ми казвали при преносване какви са процедурите. Единствено ми следят за анти тела и до колкото знам до 72 ч. след раждането си бие инжекция ( анти дот) или нещо такова.
Само ако бебето е с положителен резус фактор, се бие анти-Д-гамаглобулин до 72 часа, иначе нищо. Добре е да се попита за всеки случай в болницата предварително има ли налична, защото съм чела, че преди са ставали гафове да няма, а 72-та часа са доста ограничаващи за намирането, предвид, че никоя аптека не го държи в наличност. И още - анти-д-гамаглобилнът се поема по ЗК, така че ако в някоя болница ви карат да го плащате, им кажете да си гледат работата (на мен се пробваха с предното раждане да ме убедят, че трябвало да си го платя).

# 284
Поздрави за jasmin!!новината много ме усмихна!

Общи условия

Активация на акаунт